Uw rechten als reiziger

Als u alleen al denkt aan vakantie, denkt u aan positivisme. Lekker liggen aan het strand, genieten van de zon of een duikje in de kraakheldere zee. Dan wilt u natuurlijk niet denken aan verloren bagage, een geannuleerde vlucht of andere verborgen kosten. Wat zijn uw rechten als reiziger binnen Europa? Gelukkig biedt deze handige app een overzicht.

Gratis app van de Europese Commissie

De Europese Commissie heeft een gratis app beschikbaar gesteld. Met behulp van deze app kunt u precies zien wat uw rechten zijn. Wat kunt u bijvoorbeeld doen als er iets misgaat wanneer u reist per vliegtuig, trein, schip of bus? Wat heeft een vertraging van de vlucht bijvoorbeeld voor gevolgen als een huurauto op een bepaald tijdstip moest ophalen? En wat zijn de gevolgen voor uw hotelboeking?

In de app kunt u allemaal precies inzien wat én wanneer u iets kunt doen bij bepaalde omstandigheden. In sommige gevallen kunt u namelijk zelfs een schadevergoeding krijgen. Wat als u eersteklas heeft geboekt, maar u komt een klasse lager te zitten? Dat betekent dat u iets geheel anders voorgeschoteld krijgt. Ook in dat geval kunt u de app gemakkelijk downloaden.

Voorbereid zijn? Download de app

Wilt u graag voorbereid zijn voor uw volgende reis? Download de gratis app! Deze app is zowel beschikbaar voor iOS als Android. U kunt de app downloaden in de App Store of de Play Store. Helaas is app niet beschikbaar voor Windows Phone. Met behulp van de app bent u altijd voorbereid op reis. Hopelijk komt u nooit voor zo’n vervelende situatie te staan, maar die handige informatie bij de hand is natuurlijk altijd erg handig.

6.7/10 - (3 stemmen)

Plaats een reactie