Auto huren met een prepaid creditcard

Bij het huren van een auto dient u, zeker in het buitenland, doorgaans een creditcard te gebruiken. Deze wordt niet alleen voor de betaling gebruikt, maar vooral ook om een borgsom te reserveren. In het geval van schade wordt deze borg gebruikt om de extra kosten te voldoen. In de meeste gevallen wordt dit deels gedekt door de verzekering, dus het is vooral een garantstelling voor het eigen risico.

In Nederland is een creditcard aanzienlijk minder ingeburgerd dan in de meeste andere landen. Minder dan 40 procent van de volwassen Nederlanders bezit een creditcard, wat één van de laagste percentages van West-Europa is. In populaire vakantiegebieden als Portugal of Tenerife wordt een creditcard echter vrijwel als enige betaaloptie aangeboden bij het huren van een auto.

Om toch een auto te kunnen huren in het buitenland lijkt het aanvragen van een creditcard dan de enige optie. Voor wie dit liever niet wil of, bijvoorbeeld vanwege een negatieve BKR-registratie niet kan, is dit niet zo eenvoudig. Een prepaid creditcard kan dan uitkomst bieden.

Hoe werkt een prepaid creditcard?

Een prepaid creditcard werkt min of meer hetzelfde als het opwaarderen van een telefoonkaart. Je schrijft geld over van een bankrekening naar de creditcard, en kunt deze vervolgens als betaalmethode gebruiken. Voor het aanvragen van prepaid creditcard is geen BKR-check nodig, waardoor een aanvraag doorgaans vrij snel kan worden afgehandeld.

Toch is niet iedere prepaid creditcard geschikt om een auto mee te huren. Uiteraard moet het saldo de borgsom kunnen dekken en ook de bestedingslimiet moet hoog genoeg zijn. Er zijn diverse prepaid-aanbieders, maar wie er specifiek voor het huren van een auto eentje aan wil vragen, doet er goed aan om als eerste naar de speciale Travel-kaarten te kijken. Onder meer Bunq en Openbank bieden een prepaid creditcard voor op reis aan, waarmee het huren van een auto mogelijk is.

Lees voor vertrek uiteraard nog wel even de voorwaarden van de autoverhuurder en van de creditcardmaatschappij goed door, én vergeet de pincode van uw creditcard niet. Goede reis!

Plaats een reactie