Roadtrip langs Belgische steden

Van alle roadtrips is dit misschien wel één van de leukste en meest praktische: die door België. Door de kleine afstanden tussen de prachtige steden en het feit dat België om de hoek ligt, zal de voorbereiding niet veel tijd of energie, laat staan geld in beslag nemen. Inpakken en wegwezen!

Meer dan het land waar je doorheen rijdt

Het voordeel van een roadtrip dichtbij huis is dat je op de plek van bestemming des te meer tijd hebt om te genieten van de omgeving. De auto verzekeren hoeft niet als je er één huurt: het is een kwestie van onbezorgd inpakken en op pad gaan. De ritten zijn niet eindeloos lang, maar zodra je de grens over rijdt ben je door de veranderende omgeving wél echt op vakantie. België is veel meer dan alleen het land waar je doorheen rijdt op weg naar pakweg Portugal.

Antwerpen

Want al kort over de grens is daar het schitterende Antwerpen. Parkeer veilig en ga lekker de stad in! Wandelend over de brede winkelstraat de Meir zie je dat de Vlamingen dan wel genieters zijn, het moet wel stijlvol. Mooie gevels, hip geklede mensen en prachtige architectuur. Alleen al het Centraal Station is daar een voorbeeld van. Wanneer je bij de Onze Lieve Vrouwe Kathedraal arriveert, is het wellicht tijd voor een pint: deze laat je tappen bij Paeters Vaetje. Daarna is het leuk om de vele kleine straatjes rondom de kathedraal af te speuren, hier barst het van de kleine en hippe boetiekjes. Maar vergeet ook de kathedraal zelf niet te bezoeken: hier bewonder je het grootste werk van Pieter Paul Rubens, de Kruisafneming. Een van de zeven wonderen van België.

Gent en Brugge

Het ligt er maar aan hoe lang je roadtrip duurt, maar in een week kun je er ook deze twee steden bij pakken: Gent en Brugge. In Brugge is het heerlijk winkelen en wandelen rondom de mooie stadsmuren. Je dineert en borrelt hier bij De Republiek – hier serveren ze trouwens heerlijke mojito’s! Ook in Brugge is de architectuur majestueus en valt in vele etalages de specialiteit van de stad op: het vervaardigen van kant. In het Groeningemuseum bewonder je Het Laatste Oordeel, een van de bekende drieluiken van Jheronimus Bosch. Gent laat je genieten van de mensen die een ijsje eten op de kade, van de kaaskroketjes, van de winkelstraten en de ruïne van Gravensteen. Je kunt hier trouwens heel bijzonder overnachten: in een indoorcamping waar her en der campers en caravans verspreid staan. Ook kun je de route volgen die schrijver Herman Brusselmans dagelijks aflegt. Al met al is een roadtrip langs Belgische steden een historische en culturele verrijking!

Plaats een reactie