Europcar

Europcar is een autoverhuurbedrijf uit Frankrijk, welke werd opgericht in 1949. Wilt u graag een auto huren bij deze verhuurder? Vergelijk prijzen, auto’s en extra’s via Huurauto.nl. U rekent uw bestelling gemakkelijk af per iDEAL. Geen creditcard vereist.

Over Europcar

Europcar werd opgericht in 1949 in de Franse hoofdstad Parijs. Het is een van de grootste bedrijven in de transportsector. Met kantoren in meer dan 140 landen is het bedrijf wereldwijd actief. Het bedrijf heeft enerzijds het merk Europcar, maar het ook InterRent opgericht. Laatstgenoemde is een budgetvariant.

Deze onderneming is een écht groene onderneming: in 2014 won de autoverhuurder namelijk voor het zesde opeenvolgende jaar de ‘World’s Leading Green Transportion Solution Company’. Daarnaast won het ook prijzen in Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Australië. Men is simpelweg erg te spreken over deze onderneming.

In 2006 werd bekend dat Europcar deel uit ging maken van Eurazeo. Dit is een van de grootste investeerders in Europa. Europcar maakte in 2014 maar liefst 1.949.000.000 euro omzet.

Kwaliteit huurauto

Europcar heeft een enorme vloot en over het algemeen kunnen we zeker stellen dat deze auto’s van goede kwaliteit zijn. Het bedrijf heeft, zoals u hierboven kunt lezen, een hoge omzet en gedeeltelijk wordt dat uiteraard weer opnieuw geïnvesteerd in het bedrijf. Afhankelijk van de huur die u betaalt voor de auto, krijgt een bepaald type auto. U kunt uw budget gemakkelijk aangeven tijdens het vergelijken van huurauto’s via onze website.

Uit welke auto’s kan ik kiezen?

Per land kan het sterk verschillen welke auto u kunt huren. Er is echter wel een breed scala aan huurauto’s bij de meeste kantoren. Zo kunt u kiezen uit kleine stadsauto’s, maar ook uit grote bestelwagens of vrachtwagens. Laatstgenoemde is natuurlijk ontzettend handig als u gaat verhuizen. U hoeft geen verhuisbedrijf in te huren, maar u kunt simpelweg een vrachtwagen huren via Europcar. Ook zijn er talloze grote bestelwagens waar u uit kunt kiezen.

Binnen Europcar heeft u ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor ‘GoforGreen’. Dit is de tak met groene auto’s (CO2-emissies, hybride, flexifuel en lpg). Kiest u voor een duurzame huurauto? Dan heeft u ook een ruime keuze bij deze aanbieder.

Vergelijk prijzen van Europcar

Deze aanbieder heeft een breed scala aan auto’s en kantoren. Afhankelijk van uw reisbestemming kunt u gemakkelijk bekijken welke aanbieder in uw geval het voordeligste is. Het kan maar zo zijn dat Europcar bovenaan in de zoekresultaten staat. Houd er rekening mee dat het assortiment voor de leeftijdsgroep 25 tot en met 70 jaar breder is. Jongeren onder de 25 jaar en ouderen boven de 70 jaar worden aangemerkt als risicogroep. Daarmee is het aanbod aan auto’s per kantoor vaak iets minder breed. Zo heeft u doorgaans niet de mogelijkheid om te kiezen voor een duurdere auto, zoals een SUV.

Europcar ervaringen

Alhoewel Europcar talloze prijzen heeft gewonnen, is het natuurlijk ook altijd belangrijk om naar de mening van klanten te luisteren. Daarvoor hebben we de populaire website Trustpilot geraadpleegd. Als we Googelen naar ‘Europcar’, komen we verscheidene accounts tegen. Per kantoor zijn er namelijk een aantal accounts. De reviews zijn erg wisselend van elkaar. Zo heeft het kantoor in Ierland een goede beoordeling van 6.4 uit 10. In het Verenigd Koninkrijk scoort men daarentegen weer minder goed: een 1.1 uit 10. Het is daarmee moeilijk om te bepalen welk kantoor wel of niet goed scoort.

Europcar auto huren in het buitenland

Deze autoverhuurder is actief in maar liefst 140 landen. Daarmee heeft u een ruime keuze. U kunt simpelweg uw reisbestemming aangeven in de vergelijkingstool en vervolgens checkt de vergelijker direct of deze aanbieder actief is op de aangegeven locatie. Tevens vergelijkt het systeem verscheidene andere autoverhuurders. Zo krijgt u altijd de goedkoopste prijs.

Particulier een auto huren

Wilt u graag particulier een auto huren, bijvoorbeeld omdat u op vakantie gaat? Dan kan dat uiteraard eenvoudig. U hoeft immers geen extra werk te verzetten voor uw order. U kunt namelijk gewoon uw reisbestemming en ophaal- en afleverdatum invoeren. Op basis daarvan berekent het systeem welke aanbieder in uw geval het voordeligste is. De goedkoopste aanbieder staat altijd bovenaan.

Zakelijk een auto huren

Wilt u daarentegen zakelijk een auto huren bij Europcar? Dat kan gelukkig ook. U kunt namelijk nadien een btw-factuur aanvragen. Deze kunt u vervolgens verwerken in uw administratie. U heeft ook de mogelijkheid om zakelijk een auto te leasen bij Europcar. Daarvoor dient u wel rechtstreeks contact op te nemen met het bedrijf.

Hoe kan ik een auto huren bij Europcar?

Een auto huren bij Europcar is ontzettend gemakkelijk. Daarvoor kunt u onze autovergelijker raadplegen. U kunt simpelweg de ophaal- en terugbrenglocatie aangeven. Ook kunt u bepaalde data invoeren. Op basis van uw invoer vergelijkt het systeem welke autoverhuurders er allemaal actief zijn op die locatie.

U kunt vervolgens gemakkelijk filteren op verscheidene zaken. Zo kunt u onder andere filteren op type auto, kunt u filteren op geen eigen risico of kunt u kiezen voor verscheidene extra’s.

Zodra u de geschikte auto heeft gevonden, kunt u simpelweg klikken op ‘boek nu’. Vanaf dat punt kunt u nog extra opties aanvinken en vervolgens kunt u uw bestelling afronden via iDEAL. U heeft niet per se een creditcard nodig, maar het is wel wenselijk op locatie. Dan kunt u namelijk gemakkelijk de borgsom betalen per creditcard. U heeft dan geen contant geld op locatie nodig.

Wat is inbegrepen bij de prijs?

Kiest u voor een auto bij Europcar? Dan kunt u genieten van de volgende voordelen:

  • Een goede diefstal- en schadeverzekering;
  • Een eerlijke tankregeling (vol afnemen, vol inleveren);
  • Het aantal kilometers is onbeperkt;
  • Een aansprakelijkheidsverzekering is inbegrepen.

Wel heeft u standaard vaak een eigen risico bedrag. Echter kunt u dit afkopen. Ook dient u vaak te betalen voor een extra bestuurder.

Onafhankelijk een Europcar huurauto vergelijken

Via Huurauto.nl kunt u altijd onafhankelijk huurauto’s vergelijken. Onze website is niet gelieerd aan bepaalde autoverhuurder. Om die reden staat de goedkoopste aanbieder ook altijd bovenaan in onze vergelijkingstool. Een huurauto vergelijken én reserveren was dan ook nog nooit zo eenvoudig, voordelig en laagdrempelig.

Hulp nodig bij uw huurautokeuze?

Wilt u graag een auto huren bij Europcar, maar heeft u toch nog enkele vragen? Dan kunt u op ieder moment contact met ons opnemen middels het contactformulier. Op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 beantwoorden wij uw vragen graag. Stuur ons gerust een berichtje en we helpen u zo spoedig mogelijk.

9.1/10 - (456 stemmen)

Plaats een reactie