Schade aan de huurauto. Wat nu?

Natuurlijk probeert u altijd erg voorzichtig te zijn met een huurauto. Schade kan echter in een klein hoekje zitten. Misschien rijdt u ergens tegen aan, maar het kan natuurlijk ook voorkomen dat een derde persoon schade aan de huurauto heeft veroorzaakt. Dat is natuurlijk heel vervelend! Wat kunt u nu doen? U leest het in dit artikel.

Schade aan de huurauto: wat kan ik doen?

Loopt uw huurauto onverhoopt schade op? Dan is het belangrijk dat u contact opneemt met uw autoverhuurder. Er staat vaak wel een telefoonnummer op het huurcontract dat u heeft meegekregen van de autoverhuurder. In overleg kan worden bepaald of u nog verder kunt rijden of dat u een vervangende huurauto meekrijgt. Indien er echter sprake is geweest van roekeloos rijgedrag, kan het zijn dat de autoverhuurder weigert om een nieuwe auto mee te geven. Dan zult u dus op een andere manier moeten verder reizen.

Schade aan de huurauto door een aanrijding

Is er schade aan de huurauto door een aanrijding? En is hierbij een derde partij betrokken? Dan is het belangrijk dat u vooral gewoon rustig blijft. Schakel de lokale politie in, zodat zij een politierapport kunnen opstellen. U kunt het schadeformulier invullen. Zorg ervoor dat u daarvan een kopietje ontvangt: voor zowel uzelf als het verhuurbedrijf. Neem contact op met de verhuurder, zodat zij ook de nodige stappen kunnen ondernemen.

Verzekering

Is er schade aan de huurauto? Dan is het belangrijk om te bepalen wie de schade betaalt. Dat is opgenomen in het huurcontract. Daarom is het ook zo belangrijk dat u van tevoren al doorneemt wie verantwoordelijk is voor eventuele schade. In het basistarief is soms al een WA-verzekering verwerkt. Echter verschilt dat per verzekeraar. De dekking is namelijk niet altijd erg uitgebreid. Controleer de huurvoorwaarden daarom altijd tijdig. Als u via onze website een auto huren gaat, kunt u aanvinken of u aanvullende verzekeringen wilt.

Een auto huren?

Wilt u graag een auto huren voor uw volgende reis? Dan kunt u gebruikmaken van onze handige autovergelijker. Op basis van uw reisdata en uw reisbestemming kunt u gemakkelijk online vergelijken. U kunt via onze website een auto huren zonder creditcard. De huurauto kunt u namelijk gemakkelijk reserveren met iDEAL: zo betaalt u via uw vertrouwde bankomgeving.

9.4/10 - (5 stemmen)

1 gedachte over “Schade aan de huurauto. Wat nu?”

Plaats een reactie