Hola! Tenerife!

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden gelegen in de Atlantische Oceaan. Tenerife is het dichtstbevolkte eiland van Spanje en heeft een vulkanische oorsprong. De meest bekende (en tevens grootste) vulkaan van het eiland is Del Teide. Het klimaat is erg aangenaam dankzij de passaatwind. De gemiddelde tempratuur ligt tussen de 19 graden in de winter en 25 graden in de zomer. 

Cultuur en meer

Zoals eerder opgemerkt is vulkaan Pico Del Teide de hoogste vulkaan van Spanje. Je kunt naar een hoogte van 3530 meter gaan met de kabellift. Het omringende gebied is een nationaal park met prachtige landschappen. Je waant je zo nu en dan op de maan.

Het merendeel van de bezoekers van Tenerife bezoekt het eiland vanwege de stranden en het lekkere weer. Je kun er echter ook prima watersporten beoefenen of met de fiets een mooie tocht maken. 

Uiteraard is het nog gemakkelijker om met de huurauto het eiland te verkennen. Ga bijvoorbeeld eens naar de meest authentieke badplaats van Tenerife, Garachico, gelegen aan de noordkust. Aan de noordkust vind je ook de natuurlijke zoutwaterbaden die een bezoek meer dan waard zijn.  

Waarom een huurauto in Tenerife? 

Genieten en zoveel mogelijk zien? Met een huurauto heb je pas ├ęcht vakantie! 

8.8/10 - (6 stemmen)

Plaats een reactie