Roadtrip Toscane

Toscane is ongeveer even groot als Nederland en het landschap kenmerkt zich door glooiende heuvels, die bedekt zijn met een lappendeken aan schitterende kleuren. Overal duiken cipressen op en om de zoveel kilometer kom je een eeuwenoud dorpje of stadje tegen. Toscane leent zich prima voor een roadtrip!

 

Een auto huren op Pisa

Je vlucht naar Pisa is relatief goedkoop. Vanuit Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam reis je soms voor enkele tientjes naar de stad met de scheve toren. Dit is een mooie uitvalsbasis voor je roadtrip met een huurauto, die je op de luchthaven Galileo Galilei ophaalt. Alles is verder geregeld, een Italiaanse autoverzekering vergelijken hoeft niet, het enige dat je nodig hebt is je creditcard. En vergeet je rijbewijs uiteraard niet!

 

Sprookjesachtig

En wanneer je eenmaal het vliegveld verlaat, ben je binnen enkele minuten in het centrum van Pisa. Of je draait de snelweg op, om het landschap direct tot je te nemen. Want Toscane is niet voor niets zo beroemd: de omgeving is sprookjesachtig. Kies je voor het nabijgelegen Lucca, rij je iets langer door richting Florence (Firenze op de borden) of volg je een wijnroute? Genieten staat hier hoog, misschien wel helemaal bovenin het vaandel en je hebt de vrijheid van een huurauto om je bestemming van het moment af te laten hangen.

 

Tip: Lucca

Lucca is nog niet zo heel toeristisch en een mooie eerste pleisterplaats. Je kunt hier winkelen, lunchen op het Piazza dell’Anfiteatro of een wandeling over de Etruskische stadsmuren maken. Wellicht heb je het stadje al eens voorbij zien komen in het programma Top Gear, waar Richard Hammond met zijn auto verdwaald raakte en James May met zijn auto op de stadsmuren belandde. Maar het is beter je auto buiten het centrum te laten staan, ook omdat alles prima te belopen is.

 

Bolgheri en Firenze

Wat meer richting het zuiden ligt Bolgheri, een piepklein wijnstadje met misschien wel de mooiste toegangsweg die je ooit bereden hebt: een vijf kilometer lange, golvende laan van cipressen, de Viale dei Cipresi. Firenze is de Italiaanse naam van Florence en dit bolwerk der renaissance sla je natuurlijk ook niet over. Bekijk hier de tuinen van Boboli en parkeer je auto op het hoger gelegen parkeerterrein, van hieruit heb je een fantastisch uitzicht op de stad! En dan is er nog veel meer moois te zien: de Val d’Orcia met haar mooie kleuren, Siena met haar Piazza del Campo (door sommigen het mooiste plein ter wereld genoemd), het nog redelijk onbekende maar leuke Arezzo, de stranden van Livorno en Viareggio, je wordt van de ene wauw-ervaring naar de andere geslingerd. Zoek jouw ideale huurauto en geniet van het mooie Toscane!

Plaats een reactie