10 tips: ga goed voorbereid de weg op met uw huurauto!

Als de vakantie aanbreekt, gaan we maar al te graag weer op vakantie. Op veel bestemmingen komt een huurauto dan goed van pas. Overweegt u een leuke reis? Ga dan voorbereid de weg op met uw huurauto. In dit artikel geven we een aantal praktische tips.

1. Houd rekening met volle dagen

Als u een huurauto reserveert, reserveert u deze altijd voor periodes van 24 uur. Dat is overal zo. Stem daarom de ophaal- en inlevertijden goed op elkaar af. Haalt u de huurauto om 16.00 uur op? Zorg er dan ook voor dat u de auto de volgende dag weer om 16.00 heeft ingeleverd. Als u de auto om 17.00 uur inlevert, kost u dat een dag extra. Dat is natuurlijk zonde.

2. Kies een comfortabele auto

Natuurlijk kunt u kiezen voor de goedkoopste huurauto. Soms is dat echter niet het beste idee. U kunt namelijk soms beter kiezen voor een iets luxer model. In bepaalde situaties kan het namelijk handig zijn om te rijden in een 4×4-auto. Dat is vooral praktisch als u in de bergen gaat rijden. Kies daarom soms liever voor comfort en niet zozeer voor prijs.

3. Rijden in een bergachtig gebied

Wilt u tijdens de bergen rijden met huurauto? Kies dan niet voor het goedkoopste model. U kunt bij voorkeur kiezen voor een zwaardere auto. Wist u dat zwaardere auto’s bovendien minder brandstof verbruiken in de bergen? Op de balans is een zwaardere auto dus misschien net zo duur en het biedt meer comfort.

4. Elders uw huurauto inleveren?

Wilt u graag een auto huren op plek A, maar wilt u deze inleveren op plek B? Dan behoort dit vaak tot de mogelijkheden. Daarvoor betaalt u vaak wel een meerprijs, maar de roadtrip wordt er natuurlijk wel veel leuker van. Ga goed voorbereid de weg op en bekijk de mogelijkheden met behulp van onze autovergelijker.

5. Over de grens met uw huurauto?

Wilt u graag over de grens met uw huurauto? Ga goed voorbereid de weg op met uw huurauto en controleer of dit wel mag. Voor grensoverschrijding wordt namelijk vaak een meerprijs gerekend. Dit heeft onder andere te maken met verzekeringen. Ook kunt u mogelijk geen pechhulp krijgen in het buitenland, indien u niet heeft aangegeven dat u buiten de landsgrenzen reist. Bereid dit daarom goed voor.

6. Uw auto laten afleveren?

Zit u bij een prachtig hotel en wilt u uw auto eigenlijk laten afleveren? Dan behoort dit tot de mogelijkheden! Dat kan handig zijn als u eerst de omgeving te voet wilt bekijken. Zodra u de auto nodig heeft, kunt u deze dan laten langsbrengen. Dat is natuurlijk wel erg luxe!

7. Neem uw rijbewijs mee!

Hoe gaat nu nu écht goed voorbereid de weg op met uw huurauto? Door uw rijbewijs natuurlijk niet te vergeten! Het is ontzettend belangrijk dat u deze meeneemt, want mogelijk krijgt u de auto niet eens mee als u deze niet bij u heeft. In sommige landen moet u beschikken over een internationaal rijbewijs, dus controleer goed of dat voor uw bestemming ook het geval is.

8. Vergeet uw creditcard óók niet

Uw rijbewijs meenemen is belangrijk, maar een creditcard meenemen is ook wel bijzonder handig. U kunt via Huurauto.nl een auto huren zonder creditcard, maar toch is het handig om er eentje mee te nemen. Daarmee kunt u namelijk borg staan en dan hoeft u geen contant geld in te leveren. Wel zo prettig.

9. Vertraging opgelopen?

Heeft u vertraging opgelopen? Is uw vlucht bijvoorbeeld later dan normaal? Geef uw vluchtnummer van tevoren altijd door, zodat zij op de hoogte zijn van eventuele vertragingen.

10. Let op onverharde wegen

Sommige wegen zijn onverhard. Wees hier natuurlijk extra voorzichtig! Dat geldt natuurlijk vooral voor gebieden waar weinig mensen komen. Pechhulp kan lastig bereikbaar zijn. Voorzichtig zijn is daarom gewoon belangrijk. Dat bespaart veel ellende!

Een auto huren voor uw volgende reis?

Met behulp van de bovenstaande tips kunt u goed voorbereid de weg op met uw huurauto. Als extra tip geven we u nog mee: ga vergelijken! Via Huurauto.nl kunt u gemakkelijk en snel verschillende autoverhuurders met elkaar vergelijken. Een auto huren is op die manier wel erg eenvoudig. In ons handige reserveringssysteem kunt u gemakkelijk aangeven wat voor u belangrijk is. U kunt uw reservering binnen slechts enkele minuten afronden.

9.2/10 - (20 stemmen)

Plaats een reactie