Roadtrip door Kentucky

Een roadtrip door Kentucky is ontzettend leuk. Kentucky doet veel mensen direct denken aan de KFC, maar natuurlijk heeft deze staat nog zoveel meer te bieden. Zo kunt u hier genieten van het grootste grottencomplex op aarde en kunt u hier heerlijk de natuur induiken. Ook heeft de staat twee leuke steden. Overweegt u al een roadtrip door Kentucky? Lees dan dit artikel!

Een tip vooraf: reserveer uw huurauto op tijd

Overweegt u een roadtrip door Kentucky? Dan is het altijd belangrijk om uw huurauto op tijd te reserveren. Daarmee bent u niet alleen verzekerd van huurauto, maar ook weet u dat u nooit te veel betaalt. Maak gerust gebruik van onze autovergelijker. Via onze website kunt u een auto huren zonder creditcard.

Vliegen naar Louisville

Vanaf Amsterdam kunt u, via een overstap, naar Louisville vliegen. Alhoewel dit niet de hoofdstad is, heeft deze stad wel ontzettend veel te bieden. Dit is dan ook een goed beginpunt van uw roadtrip door Kentucky.

Bezienswaardighedin in Louisville

Zoals gezegd is Louisville niet de hoofdstad van de staat. De hoofdstad is namelijk Frankfort, maar dit is een bijzonder klein stadje waar eigenlijk niets te beleven is. Louisville is daarentegen een bijzonder leuke én grote stad. Vooral de paardenraces in de stad zijn de moeite waard.

Churchill Downs

Churchill Downs is een befaamde renbaan voor volbloedpaarden. Onder andere de Kentucky Derby wordt hier gehouden. Tijdens uw roadtrip door Kentucky moet u absoluut een bezoekje hebben gebracht aan deze plek. U kunt tickets bestellen voor de paardenraces, maar u kunt u ook een bezoekje brengen aan het museum. Als u wilt kunt u zelfs dineren. Het is een erg bijzondere ervaring om hier een kijkje te nemen.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Churchill Downs

Waterfront Park

Het Waterfront Park is een prachtig park dat iedere dag geopend is van 6 uur ’s ochtends tot 11 uur ’s avonds. De Big 4 Bridge is 24/7 geopend. U kunt uw auto gemakkelijk kwijt het parkeerterrein. Deze parkeerplekken zijn gratis voor mensen die het park komen bezoeken. Ook kunt u op straat parkeren ten noorden van het park. Het park wordt goed onderhouden en ziet er bijzonder mooi uit. Een bezoekje brengen aan het park tijdens uw roadtrip door Kentucky is dan ook zeker een aanrader.

Louisville Zoo

In de stad kunt u ook een bezoekje brengen aan de dierentuin. Deze dierentuin is rijk aan talloze leuke diersoorten. Zo kun je onder andere indrukwekkende panda’s en tijgers bekijken. Er zijn voldoende eetgelegenheden en het park is leuk als daguitje.

Kentucky Kingdom

Kentucky Kingdom is het attractiepark in de stad. U kunt hier in talloze stoere achtbanen stappen. Ook zijn er natuurlijk voldoende attracties voor kleinere kinderen. Voor iedere leeftijd is er daarmee voldoende avontuur te beleven.

Bezienswaardigheden in Lexington

Lexington is de andere grote stad in deze staat. Ook deze stad is leuk om te bezoeken tijdens uw roadtrip door Kentucky. Ook in deze stad zijn paarden immens populair. Zo kunt u onder andere een bezoekje brengen aan Keeneland of het Kentucky Paardenpark.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

lexington

Musea

In de stad kunt u bovendien verscheidene leuke musea bekijken. Zo kunt u een bezoekje brengen aan het Headley-Whitney Museum of het Aviation Museum. Vooral dit laatste museum is erg leuk om te bezoeken. Hier kunt u namelijk verscheidene luchtvaartuigen bekijken. U kunt zelfs in bepaalde vliegtuigen of helikopters stappen. Dat is een erg leuk ervaring.

Winkelen

In deze stad kunt u ook prima winkelen. Zo zijn er verscheidene leuke winkelcentra waar u terechtkunt. De meest bekende is de Fayette Mall. Misschien is het niet erg groot, maar er zijn wel veel leuke winkels. Er is ook een fourt court waar u heerlijk kunt u eten. Uiteraard heeft u keuze uit talloze verschillende gerechten.

Kentucky Fried Chicken

Het is natuurlijk geen verrassing dat de KFC van oorsprong uit deze staat komt. Als u wilt kunt u een kijkje nemen in de keuken van de wereldberoemde fastfoodketen. Zo kunt u een bezoekje brengen aan de Country Music Highway. Deze bevindt zich in het oosten van de staat. Hier kunt u ook genieten van countrymuziek! Dat komt hier namelijk vandaan.

Mammoth Cave National Park

In dit artikel is nu vooral veel geschreven over prachtige steden. Dan hebben wij het nog niet over de prachtige natuur gehad! Dat is misschien namelijk wel nog indrukwekkender. Vooral het Mammoth Cave National Park is erg bijzonder. Dit is namelijk het grootste grottencomplex op aarde. Deze grotten bestaan al meer dan 350 miljoen jaar. Als u wilt kunt u een leuke grottentour boeken. Hierbij heeft u keuze uit verschillende routes. Dat is natuurlijk ook logisch, want het complex is enorm groot.

Sommige tours duren slechts een uurtje, terwijl andere tours tot wel 4,5 uur duren. Dat is natuurlijk afhankelijk van de afstand en de bezienswaardigheden die u wilt bekijken.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

mammoth cave

Naast de ondergrondse tour kunt u natuurlijk ook bovenop de grotten het een en ander zien. De natuur is hier namelijk prachtig. Er zijn talloze fiets- en wandelpaden waar u terechtkunt. Ook staan er nog drie historische kerken in het park. U kunt de auto dus even aan kant laten staan tijdens uw roadtrip door Kentucky!

Een auto huren voor uw roadtrip door Kentucky?

Wilt u graag een auto huren voor uw roadtrip door Kentucky? Dan kunt u gebruikmaken van ons eenvoudige vergelijkingssysteem. U voert simpelweg uw bestemming en uw reisdata in en op basis daarvan berekent het systeem welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste huurauto staat altijd bovenaan, zodat u niet hoeft te filteren op prijs. Optioneel kunt u nog wel filteren op verscheidene zaken die u belangrijk vindt, waaronder op type auto en verzekeringen.

7/10 - (3 stemmen)

Plaats een reactie