Roadtrip langs de mooiste Portugese kustlijn

We hebben allemaal wel weer zin om te reizen en om prachtige landen te ontdekken. Wanneer dit weer echt mogelijk is, is nog maar de vraag. Toch kun je nu alvast je volgende roadtrip plannen, bijvoorbeeld door Portugal. Hier kun je in je eigen vierwieler naartoe rijden, maar je kunt via huurauto.nl natuurlijk ook een auto huren in dit Zuid-Europese land. Je zult dan wel het vliegtuig moeten pakken om in Portugal te komen. Vervolgens kun je in je huurauto langs een paar mooie steden in Portugal, zoals de voorbeelden die genoemd worden in dit artikel. Als je deze steden meeneemt op je route dan zul je mooi langs de prachtige Portugese kustlijn rijden. 

Lissabon 

Natuurlijk moet je beginnen in de hoofdstad van Portugal: Lissabon. Je hebt minimaal drie dagen nodig om deze prachtige stad te leren kennen. Zo is een wandeling door de binnenstad echt een must, net zoals het afvinken van andere toeristische attracties in Lissabon. Je kunt ondertussen bovendien de typische buurten van Sé, Graça en Alfama verkennen. Vergeet niet bezoekjes te brengen aan de ontzagwekkende miradouros, oftewel uitkijkpunten. Ook de smalle steile straatjes en het Moorse kasteel bovenop zijn de ware essentie van Lisboa. Dit kasteel wordt overigens Castelo de São Jorge genoemd, wat je zeker moet bezoeken tijdens je roadtrip door Portugal. Vervolgens kun je je reis naar het zuiden beginnen, hierbij zul je Vasco da Gama of de 25 de Abril bruggen oversteken.

Arrábida

Het is geen stad, maar alsnog is Arrábida een grote aanrader. Dit natuurpark strekt zich uit langs de zuidkust van het schiereiland Setúbal. Het is bovendien rijk aan gouden stranden die omcirkeld worden door mooie groene bergen. Portinho da Arrábida is hierbij echt een must, puur al door het azuurblauwe water en het 17e-eeuwse fort. Daarnaast zou je ook naar Praia dos Coelhos kunnen gaan. Je zult dan wel even moeten wandelen, maar dat is het zeker waard. De weg langs de kust richting Arrábida is overigens eenrichtingsverkeer. Hierdoor moet je je reis beslist beginnen in de stad Setúbal. Daarnaast is parkeren hier ook lastig, dit kun je ondertussen alleen nog maar oden bij Praia da Figuerinha. Kom dus vroeg in de ochtend. 

Comporta

Als je aankomt in Comporta dan ben je officieel in de regio Alentejo. Comporta maakt echt voor een perfecte strandvakantie. Je moet je dan ook een klein dorp voorstellen wat ingeklemd is tussen de Atlantische Oceaan, het vlakke landschap van Alentejo en de eindeloze rijstvelden. Ook vind je hier nog eens 15 kilometer van de wildste stranden van Europa. Dat maakt Comporta zo leuk! Dit is echt de perfecte pitstop om even volledig tot rust te kunnen komen en te kunnen genieten van het lekkere weer. Het is immers niet voor niets dat de koninklijke familie van Monaco elke zomer vakantie komt vieren in Comporta. 

Zambujeira do Mar

Als stad is Zambujeira do Mar niet echt spannend. Hier gebeurt namelijk niet echt veel, behalve het MEO Sudoestezomerfestival dat elk jaar in augustus georganiseerd wordt. Desondanks is Zambujeira do Mar alsnog wel een erg interessant strategisch punt om hier een paar dagen door te brengen. Deze stad is namelijk dichtbij genoeg om een paar van de beste plekken te verkennen. Zo kun je naar het meest westelijke punt van de hele kust van Alentejo gaan, wat Cabo Sardão heet. Ook vind je er genoeg indrukwekkende stranden, zoals onder meer Praia do Carvalhal en Praia do Tonel. Houd je van wandelen? Ook dan zul je in de buurt van Zambujeira do Mar je geluk niet op kunnen. Accommodaties zijn bovendien helemaal niet duur in deze omgeving. 

8.6/10 - (8 stemmen)

Plaats een reactie