Budget

Voordelig een auto huren bij Budget autoverhuur? U kunt gemakkelijk prijzen, auto’s en extra’s vergelijken via Huurauto.nl. Betalen kan met iDEAL en u heeft geen creditcard nodig. Meer weten over de autoverhuurder? Lees gerust verder.

Over Budget

Budget is een autoverhuurbedrijf uit de Verenigde Staten, welke in 1958 werd opgericht in Los Angeles. Toen het bedrijf werd opgericht, begon Budget met een kleine vloot van tien huurauto’s. Twee jaar later gingen de zaken dusdanig goed, dat men het hoofdkantoor verplaatste naar Chicago. Hier heeft het bedrijf flink uitgebreid.

In 1997 werd het bedrijf overgenomen door Team Rental Group. Men nam destijds de naam Budget Group aan. In 2006 fuseerde het bedrijf met Avis. Samen komen Avis en Budget nu uit onder de naam Avis Budget Group. Wel werken de bedrijven als twee zelfstandige autoverhuurbedrijven door.

In de Verenigde Staten zijn er circa 800 locaties waar u een auto kunt huren. Ook zijn er buiten de Verenigde Staten nog verscheidene locaties waar u een auto kunt huren bij Budget. Het bedrijf heeft, op moment van schrijven, kantoren in 128 landen. De doelstelling van het bedrijf is huurauto’s leveren tegen een aantrekkelijke prijs.

Kwaliteit huurauto

Budget is een internationaal bedrijf en heeft een zeer uitgebreide keuze uit auto’s. Men werkt met 15 verschillende autoklassen en 1 categorie busjes. Alle auto’s kunnen naar wensen worden uitgerust met gps of kinderzitjes. De kwaliteit van de auto’s is doorgaans meer dan in orde. Het verschilt natuurlijk wel per kantoor en vestiging, maar over het algemeen kunt u uitgaan van hoge kwaliteit auto’s. De meeste auto’s verkeren in nieuwstaat. Het zijn vrijwel altijd recente modellen. Doorloop de auto wel goed op eventuele schades. Maak eventueel foto’s van de auto, voordat u uw huurauto in gebruik neemt. Dan kunt u aantonen dat enkele krasjes al aanwezig waren op de auto.

Uit welke auto’s kan ik kiezen?

Er zijn talloze auto’s waar u uit kunt kiezen. Ook dit verschilt sterk per kantoor. Meestal heeft u keuze uit Renault, Opel en Mercedes. Echter hebben bepaalde kantoren in landen ook weer een geheel ander assortiment. Op de meeste locaties kunt u niet alleen een personenauto’s huren, maar ook busjes. Dat is vooral handig als u met een groep reist.

Vergelijk prijzen van Budget

Via onze website kunt u gemakkelijk prijzen vergelijken van Budget autoverhuur. Met behulp van de handige vergelijkingstool kunt u namelijk gemakkelijk en snel diverse aanbieders met elkaar vergelijken. U vergelijkt dan niet alleen auto’s van Budget, maar ook van andere autoverhuurders. Op basis van uw invoer staat de goedkoopste aanbieder altijd bovenaan. De prijzen die onze vergelijker toont, zijn de meest voordelige prijzen. U vindt exact dezelfde prijzen terug op de website van Budget.

Budget ervaringen

Voordat u een auto huren gaat, wilt u vast en zeker ervaringen van anderen raadplegen. Daarvoor hebben we de populaire website Trustpilot geraadpleegd. Helaas zien de reviews voor Budget Car Rental er niet al te rooskleurig uit. Maar liefst 88 procent van de beoordelaars is niet te spreken over het bedrijf. Zij geven het bedrijf de minimale score van een ster. Slechts zes procent van de klanten geeft aan geheel tevreden te zijn over de dienstverlening van deze autoverhuurder. Dat is ontzettend weinig. Het bedrijf scoort dan ook erg slecht op de reviewwebsite. Budget heeft het account op Trustpilot niet zelf geclaimd. Zij reageren dan ook niet op de (negatieve) feedback van klanten.

Daarnaast is Budget Car Rental ook een keer in het nieuws geweest bij het populaire, Nederlandse programma radar. Uit de uitzending kwam naar voren dat het bedrijf klanten soms honderden euro’s extra laat betalen. Het is dan ook erg belangrijk dat u de voorwaarden goed doorleest. Zorg ervoor dat u een huurcontract krijgt in het Nederlands of Engels. Als die niet aanwezig is, is het raadzaam om de auto af te wijzen.

Budget auto huren in het buitenland

Wilt u graag een Budget auto huren in het buitenland? Dan kunt u bij talloze kantoren terecht. Afgaande op de bovenstaande ervaringen van anderen is het echter ook raadzaam om andere partijen te vergelijken. Bekijk daarom goed welke partijen er allemaal beschikbaar zijn op een bepaalde locatie.

Particulier een auto huren

Wilt u graag particulier een auto huren bij Budget? Dat kan erg eenvoudig. Daarvoor kunt u simpel een huurauto vergelijken via onze vergelijkingstool. Uiteraard ontvangt u overal een orderbevestiging van. Ook krijgt u een overzicht van de kosten.

Zakelijk een auto huren

Wilt u daarentegen zakelijk een auto huren? Dan is een overzicht van de gemaakte kosten nog belangrijker. Immers heeft u een bonnetje nodig om deze te kunnen verwerken in uw administratie. Op de bon/nota kunt u uw bedrijfsnaam laten plaatsen.

Hoe kan ik een auto huren via de website?

Een Budget auto huren via onze website is ontzettend eenvoudig. Daarvoor kunt u simpelweg de huurautovergelijker raadplegen. Geef uw bestemming en ophaaldatum aan. Ook kunt u aangeven wanneer u de auto weer wilt inleveren. Geef precies aan wanneer u op reis gaat, zodat de rekentool direct kan berekenen welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste partij staat standaard bovenaan.

Eventueel kunt u ook nog gebruikmaken van de verschillende filters. Wilt u bijvoorbeeld het eigen risico bedrag afkopen? Of wilt u graag extra opties op uw auto? Dan kunt u dat eenvoudig aangeven. Ook kunt u precies aangeven wat voor type auto u wilt. Heeft u graag een compacte auto? Of wilt u juist een busje? U geeft het gemakkelijk aan in de vergelijkingstool.

Heeft u de geschikte huurauto gevonden? Dan is het simpelweg nog een kwestie van afrekenen. Binnen slechte enkele momenten kunt u namelijk gemakkelijk en snel uw huurauto boeken. U kunt uw bestelling bovendien gemakkelijk voldoen per iDEAL of creditcard. Een creditcard is daarmee geen vereiste, want we bieden ook iDEAL aan als betaalmogelijkheid. Op locatie heeft u vaak wel een creditcard nodig voor de borg. Echter kunt u in sommige gevallen ook contant geld geven als borgsom voor de auto.

De zekerheden bij Budget autoverhuur

Naar eigen zeggen levert het bedrijf auto’s tegen een scherp tarief. Ook zijn er geen verborgen kosten bij deze autoverhuurpartij.

Onafhankelijk een Budget huurauto vergelijken

Vergelijken loont. Dat geldt ook voor huurauto’s vergelijken. Er kan namelijk een flink prijsverschil zijn per auto. Via onze website vergelijkt u huurauto’s onafhankelijk. De goedkoopste partij staat altijd bovenaan in de zoekresultaten.

Hulp nodig bij uw (auto)keuze?

Wilt u graag een Budget huurauto huren, maar heeft u toch nog enkele vragen? Bijvoorbeeld vragen over onze website of over het boeken? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Op werkdagen helpen we u graag met al uw vragen. Stuur uw vragen en/of opmerkingen zo specifiek mogelijk door, zodat we u zo goed mogelijk kunnen helpen.

2.2/10 - (52 stemmen)

Plaats een reactie