Roadtrip Denemarken

Denemarken is weer eens wat anders. Hier beleef je een ontspannen en afwisselende vakantie. De afstanden zijn er niet groot, het landschap prachtig en de overtocht met de veerboot vanuit het noordwesten van Duitsland een uitje op zich. Geniet van het nét iets zachtere klimaat, het soms woeste landschap, Deens design en vergeet ook vooral hoofdstad Kopenhagen niet aan te doen.

Auto huren op alle mogelijke bestemmingen

Als je een betrouwbare auto wilt huren, kan dit op alle mogelijke bestemmingen. Doe dit van tevoren online. Je hebt hiervoor je creditcard nodig, en eenmaal onderweg moet je natuurlijk een geldig rijbewijs bij je hebben. Vergeet geen doorlopende reisverzekering af te sluiten! En dan: op pad, richting Puttgarden of Rostock, waar de veerboot jou en je huurauto naar het Deense vasteland brengt. Aldaar waan je je in Frankrijk, rijdend over het glooiende landschap, met bossen, weiden en moerassen. Wat een ruimte en rust heb je hier.

Schitterende natuur

De ongerepte landbouw van Skovbjerg Bakkeø, de talloze meren in Søhøjlandet, nationaal park Djursland, de unieke flora van hoogveen Lille Vildmose, de vogels en rotswanden bij Jammerbugten, de krijtrotsen van Møns Klint, voor de natuurliefhebber is Denemarken een feest. En het klimaat is nét iets beter dan in Nederland, met zachte winters en mooie zomers. Het is weer eens wat anders dan de drukke route naar Zuid-Frankrijk.

Kopenhagen: heerlijk shoppen, architectuur en design

Denemarken staat bekend om haar design en dat ervaar je in Kopenhagen, een walhalla van architectuur en design. Je wordt er bijna hebberig van, zoveel moois (maar ook prijzigs) is hier te bewonderen. Maar naast al deze pracht en praal heeft Kopenhagen ook een schattige kant: de fruitstalletjes die overal lukraak lijken te zijn neergezet, de vele cafés en koffietentjes, de trendy winkeltjes, het majestueuze stationsgebouw en het beeld van de Kleine Zeemeermin niet te vergeten, Tivoli, vrijstaat Christiania, de grachten: de relatief kleine stad vormt een afwisselend geheel. Houd wel een centje apart om het parkeren te betalen, want dat is pittig aan de prijs.

Odense

Maar ook Odense is zeer zeker de moeite waard, om met je huurauto te bezoeken. Dit is de geboortestad van sprookjesschrijver Hans Christian Andersen, en naast het aan hem gewijde museum in zijn geboortehuis is er nog veel meer te zien. Den Fynske Landsby bijvoorbeeld, een traditioneel dorp als een soort levend openluchtmuseum inclusief mensen en dieren. Of het indrukwekkende kasteel van Egeskov, vaak genoemd als één van de mooiste gebouwen van Europa. Bezoek het Bunkermuseum, de ondergrondse nucleaire bunker die in de Koude Oorlog is gebouwd en nog in originele staat te bewonderen is. En dan al die gekleurde huizengevels! Denemarken gaat je zeker verrassen. Heel veel plezier!

Plaats een reactie