Roadtrip door Louisiana

Louisiana is een prachtige staat en is vooral bekend vanwege de prachtige stad New Orleans. De stad staat garant voor veel plezier en is ontzettend leuk om te bezoeken. Echter heeft deze Amerikaanse staat nog veel meer te bieden. Een roadtrip door Louisiana is dan ook zeker een aanrader.

Tip: reserveer uw huurauto tijdig

Overweegt u een roadtrip door Louisiana? Dan is het belangrijk dat u uw huurauto van tevoren reserveert. Daarmee verzekert u zich niet alleen van een huurauto, maar ook betaalt u een aanzienlijk lager bedrag dan wanneer u deze pas op locatie huurt. Met behulp van de autovergelijker kunt u eenvoudig verschillende autoverhuurders met elkaar vergelijken.

Vliegen naar New Orleans

U kunt uw roadtrip door Louisiana starten in New Orleans. U kunt deze stad gemakkelijk, met een overstap, bereiken. De vliegduur bedraagt, in totaal, zo’n 13 uur. Daarmee kunt u er relatief snel komen. In deze stad kunt u uw huurauto dus ook reserveren.

New Orleans

New Orleans is een prachtige stad. Men noemt de stad ook wel ‘The Big Easy’ en ‘NOLA’ (New Orleans, LA). Het is een stad met veel gezichten: zo wonen er mensen van verschillende culturen en is men hier echt tolerant naar elkaar. Het is een ware feeststad en er is voldoende te beleven in de stad. Hieronder volgen de belangrijkste bezienswaardigheden.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

new orleans
Een uitzicht over New Orleans

French Quarter

De French Qaurter is een bekende wijk in de staat. In deze wijk kunt u talloze leuke restaurants, cafés, musea en muziekclubs vinden. Jackson Square is hier ook gevestigd. Dit is een belangrijk plein in de stad. Aan het plein treft u talloze mooie musea. U kunt onder andere een bezoekje brengen aan St. Louis Cathedral, de Cabildo en de Presbytére.

Ook kiezen veel toeristen ervoor om naar Bourbon Street te gaan. Ieder moment van de dag kunt u hier prachtige livemuziek beluisteren. Ook zijn er talloze souvenirwinkels en restaurants in deze straat. Tijdens uw roadtrip door Louisiana moet u absoluut een bezoekje brengen aan deze wijk.

Garden District

Garden District is een stadsdeel waar nog veel plantagehuizen staan. Ook staan hier nog talloze villa’s uit de negentiende eeuw. Veel rijke bewoners uit de stad zijn verhuisd van French Quarter naar het Garden District. Ook in deze wijk treft u namelijk verscheidene leuke restaurants, nachtclubs, kunstgalerijen en livemuziek. Daarmee leeft de stad dus ook altijd.

Saint Louis Cemetery

Wellicht dat u niet zomaar een begraafplaats zou bezoeken tijdens een roadtrip, maar deze is toch zeker een aanrader. Er staan hier namelijk prachtige Rooms-katholieke begraafplaatsen, waarbij de graven bestaan uit een soort huisjes. Dat maakt het letterlijk een dodenstad met allerlei tombes en standbeelden. Als u wilt kunt u hier een rondleiding boeken tijdens uw roadtrip door Louisiana.

National World War II Museum

Het National World War II Museum is een bijzonder museum dat de nadruk veelal op D-Day legt. Dit museum vertelt u meer over deze grootschalige oorlog vanuit Amerikaans perspectief.

Voodoo-museum

Een ander prachtig museum is het Voodoo-museum. De Amerikaanse slaven hebben voodoo zo’n 500 jaar geleden geïntroduceerd in de Verenigde Staten. Zo’n 15 procent van de inwoners gelooft nog steeds in deze religie. Daarmee is er dus ook een heus museum opgericht. Het is erg interessant om deze te bezoeken.

Cajun Pride Swamp Tours

New Orleans is een prachtige stad. Toch blijft u hier natuurlijk niet de gehele tijd tijdens een roadtrip door Louisiana. De staat heeft namelijk nog veel meer te bieden. Zo kunt u uw reis vervolgen naar de Cajun Pride Swamp Tours. Hier kunt u een prachtige tour boeken. Ook worden hier verscheidene liveshows georganiseerd. Er wonen hier allerlei krokodillen en alligators en u als u wilt kunt u zelfs een boottour boeken. Dat is natuurlijk reuze-spannend, maar ook erg leuk om mee te maken. Ook kunt u hier heerlijk dineren en lekker eten. Een tour wordt zeker aangeraden tijdens uw roadtrip door Louisiana.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

krokodil
Een krokodil in het water

Whitney plantage

Na uw prachtige tour kunt u uw roadtrip door Louisiana vervolgen naar de Whitney plantage. Dit is een prachtig museum, waar u meer leert over het slavernijverleden van de staat. In 2014 ging het museum open en het schetst een goed beeld over het treurige verleden van de staat. U kunt hier ook talloze oude plantagehuizen bekijken. Op de website van het museum treft u een fotogalerij, zodat u alvast een indruk kunt krijgen van dit bijzondere museum.

Oak Alley plantage

De Oak Alley plantage is een andere plantage die u echt moet zien tijdens uw roadtrip door Louisiana. De plantage is staat op het nationale register van historische plekken. Het terrein is maar liefst 455 hectare groot en hier wordt ook nog steeds suiker verbouwd. Een bezoekje aan dit terrein is zeker een aanrader. U zult hier ook van alles leren over het verleden.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

oak alley
Slavenhuizen in Oak Alley

Baton Rouge

U kunt uw roadtrip door Louisiana nu vervolgen naar Baton Rouge. Dit is de hoofdstad van de staat en is tevens een erg bijzondere stad. U treft hier namelijk meerdere bouwstijlen en culturen, omdat de stad eerder jarenlang overheerst is door Fransen, Spanjaarden en Britten. De Cajun-cultuur is misschien wel het meest kenmerkend. Hieronder volgen de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

Old Louisiana State Capitol

Het Old Louisiana State Capitol staat bovenop een heuvel. Dit is een prachtig gebouw en deed dienst als capitoolgebouw van de stad. Zowel van binnen als van buiten is het prachtig en tijdens uw roadtrip door Louisiana is het dus ook zeker de moeite om hier een bezoekje aan te brengen.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

old state capitol
Old State Capitol

Plantages

Ook rondom deze stad kunt u verscheidene plantages bekijken. Zo kunt u onder andere een bezoekje brengen aan het Magnolia Mound Plantation House, de Nottoway Plantation (in White Castle) en de Myrtles Plantation. Laatstgenoemde is misschien wel de meest interessante plantage. Dagelijks worden hier leuke tours georganiseerd.

Louisiana State University

Baton Rouge is een echte studentenstad vanwege de verschillende hogescholen en universiteiten. De Louisiana State University is daar een goed voorbeeld van. Er zijn verscheidene leuke bezienswaardigheden op de campus. Zo kunt u onder andere een bezoekje brengen aan het hart van de campus (de Quad), de Memorial Tower, de Indian Mounds, het Tiger Stadium, Mike’s Habitat en het Museum of Natural Science. Als u als bezoeker op de campus komt, kunt u daarvoor naar het bezoekerscentrum. U ontvangt dan een handige plattegrond.

Een auto huren?

Wilt u graag een auto huren voor uw roadtrip door Louisiana? Dan kunt u gebruikmaken van ons handige vergelijkingssysteem. Dat werkt erg eenvoudig: u voert simpelweg uw reisbestemming en reisdata in. Op basis van deze gegevens berekent het reserveringssysteem welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste huurauto staat bovenaan. Via Huurauto.nl kunt u, als u wilt, een auto huren zonder creditcard.

10/10 - (1 stemmen)

Plaats een reactie