Autohuur in Groot-Brittannië

Groot-Brittannië is natuurlijk een groot eiland. Het bestaat uit verschillende landen en het leent zich goed voor een roadtrip. U kunt de grens over met uw eigen auto, maar dan zit uw stuur wel aan de ‘verkeerde kant’. Autohuur in Groot-Brittannië kan dan wel zo handig zijn. Daarmee hoeft u niet de grens over met uw eigen auto en kunt u genieten van een luxueuze auto over de grens.

Online vergelijken

Autohuur in Groot-Brittannië? Dan is vergelijken natuurlijk een absolute must. Gelukkig kunt u daarvoor onze handige autovergelijker raadplegen. Voer hier uw reisbestemming en reisdata in. Op basis daarvan berekent het systeem welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste huurauto staat altijd bovenaan.

Welke route kunt u nemen?

Er zijn natuurlijk talloze mooie bestemmingen in Groot-Brittannië. Kiezen blijft natuurlijk lastig, maar u kunt kiezen voor een van de volgende routes.

Zo kunt u onder andere langs de ruige kust rijden: Devon en Cornwall, door de Schotse hooglanden en vervolgens weer door het glooiende landschap in het Lake District.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

de schotse hooglanden
De Schotse hooglanden

U kunt echter ook een weekje reizen van Southampton naar Newcastle. Ook dan zult u een groot gedeelte van Engeland kunnen zien. Onderweg kunt u onder andere een bezoekje brengen aan Leeds Castle.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Autohuur in Groot-Brittannië: Newcastle
Autohuur in Groot-Brittannië: Newcastle

Heeft u wat langer de tijd voor een roadtrip? Dan is een Glasgow, Dublin én Londen natuurlijk ook prachtig. Het is in ieder geval belangrijk dat u van tevoren een goede route uitstippelt. Als u uw route uitstippelt, is het belangrijk dat u op papier zet hoelang u ergens wilt blijven. Op basis daarvan kunt u een route uitstippelen die écht haalbaar is en leuk is.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

londen
Londen: de hoofdstad van Engeland

De grens over naar Ierland?

Wilt u vanaf het Verenigd Koninkrijk de grens over naar Ierland? Dan is dat in veel gevallen gewoon toegestaan. Soms dient u echter wel te betalen bij de overgang. Als u met de ferry wilt reizen, moet u ook rekening houden met kosten. Deze kosten kunnen flink verschillen per dienst: zo’n 60 tot 150 pond bent u vaak wel kwijt.

Een uitstapje naar Ierland is echter zeker een aanrader. Dit prachtige land heeft namelijk ontzettend veel te bieden. Zo is de stad Dublin ontzettend leuk om te bezoeken. Hier kunt u onder andere een glas Guinness bier drinken: dit is hét lokale bier dat u echt moet proberen. Ook een glas Ierse whiskey is natuurlijk wel zo lekker.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

dublin bar
Een van de vele bars in Dublin

Bij verschillende bars en kroegen is er livemuziek en dat zorgt voor een ontzettend leuke sfeer. Andere populaire bezienswaardigheden tijdens uw roadtrip door Ierland zijn onder andere het schiereiland Iveragh.

Overigens is het vanaf Noord-Ierland gemakkelijker om de grens te overschrijden naar Ierland. Daar zijn minder kosten aan verbonden dan wanneer u van Engeland naar Ierland reist met uw huurauto.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

noord-ierland
Het prachtige kasteel in Noord-Ierland

Autohuur in Groot-Brittannië of Ierland?

Maar wat nou als u uw auto wilt ophalen in Groot-Brittannië, maar weer wilt inleveren in Ierland? Helaas is dat niet toegestaan. U zult dus weer moeten terugreizen naar het Verenigd Koninkrijk. Ophalen in het Engeland en inleveren in Noord-Ierland is dus wel mogelijk. Immers vallen beide landen onder het Verenigd Koninkrijk. Soms wordt hier echter wel een toeslag voor gerekend. Die toeslag kan vrij fors zijn per autoverhuurder. Daarom is het erg belangrijk om te vergelijken.

Bezoekt u Londen?

Bezoekt u Londen tijdens uw roadtrip? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de Congestion charge. Dit is een lokale toeslag die u dient te betalen indien u met uw auto door Londen rijdt. Deze toeslag is geldig op werkdagen van 07.00 tot 18.00 uur. Dit geldt alleen voor Centraal Londen. U kunt dus wel door buitenwijken van de stad rijden.

Autohuur in Groot-Brittannië

Goedkope autohuur in Groot-Brittannië? Dan kunt u gemakkelijk online een auto huren via ons vergelijkingssysteem. Tevens kunt u direct reserveren. Geef hierbij altijd aan wanneer u reist en wat uw bestemming is. Op basis daarvan berekent het systeem welke aanbieder het voordeligste is. Fijne reis alvast. U kunt via onze website een auto huren zonder creditcard.

10/10 - (1 stemmen)

Plaats een reactie