Met huurauto langs Belgische steden

Gent, Brugge, Antwerpen, Brussel: België biedt een enorme verzameling aan steden die je gezien moet hebben. Vaak wordt gekozen voor een weekendje naar één van deze plekken, maar met een huurauto kun je er een geweldige roadtrip van maken. Dat is niet alleen voordeliger, het is ook avontuurlijker. En zo leer je het land écht kennen.

 

Naar het land van chocolade, bier en frieten

Het zijn drukke tijden en soms lijk je even te vergeten dat je recht hebt op vakantie. We moeten een hoop regelen, doen en werken. De auto een grote beurt geven, de tuin winterklaar maken, socials bijhouden, zorgverzekering kiezen, mailbox opschonen… waarom niet even lekker wegdromen en online een huurauto boeken voor een trip door het land van chocolade, bier en frieten?

 

Dichtbij, maar zó verrassend

Voor een afwisselende en verrassende vakantie op een kleine afstand van huis hoef je niet verder te zoeken, want België is veel meer dan het land waar we doorheen rijden op weg naar Zuid-Europa. Naast de natuurgebieden zijn er de mooie steden, waarvan je er tijdens een roadtrip makkelijk een aantal aaneen kunt rijgen, België is immers een klein land.

 

Brussel

Brussel is een echte wereldstad, bekend van het Atomium, Manneken Pis en de chocolaterieën die je op elke straathoek tegenkomt, en waar het maar moeilijk is om je in te houden. Daarnaast zijn er de schitterende Grote Markt en de Dansaertstraat, waar je bedolven wordt onder de hippe winkeltjes en cafeetjes. ’s Avonds nog niet uitgeraasd? Brussel kent allerlei nachtclubs en discotheken en deze zijn vaak gesitueerd op bijzondere locaties.

 

Antwerpen

Antwerpen verveelt nooit. De wandeling vanaf de diamantenbuurt (met de immense stationshal als bezienswaardigheid op zich) en de prachtige Zoo richting de indrukwekkende Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, daar kun je gerust een hele dag voor uit trekken omdat er overal winkeltjes, terrasjes, mooie gebouwen en gezellige steegjes zijn. Beperk je vooral niet tot de Meir, de winkelstraat die een soort aorta door de stad vormt, maar duik ook eens zo’n zijstraatje in. Overal is er de mogelijkheid om een Bolleke (een glas Koninck bier) te proeven. Aan de Grote Markt vind je – hoe kan het ook anders – het Frietmuseum.

 

Gent

Gent is minstens zo’n fijne stad als Antwerpen. Kaaskroketten eten aan de kade, de ruïnes van Gravensteen bewonderen, een concert meepikken bij concertzaal Vooruit, winkelen en wellicht schrijver en beroeps-absurdist Herman Brusselmans tegen het lijf lopen die zijn vaste wandelingetje door de stad maakt. Heb je al goesting gekregen in een roadtrip met een fijne huurauto langs Belgische steden? Het land is mooi, gezellig en verrassend, en dan hebben we het hippe Brugge, het historische Leuven of het smaakvolle Hasselt nog niet eens genoemd.

 

Plaats een reactie