Een roadtrip door West-Amerika

Veel Nederlanders willen het eens meemaken: een roadtrip door West-Amerika. Als er een land is waar u écht lekker kunt toeren over de wegen, is het Amerika wel. Vooral het westen van het land wordt vaak aangedaan als roadtripbestemming. Wat heeft een roadtrip door West-Amerika allemaal te bieden? U leest het in dit artikel.

Maak een goede keuze

Wilt u graag een roadtrip door West-Amerika maken? Dan is er ontzettend veel te zien in de omgeving. Wel is het belangrijk dat u een goede keuze maakt. Natuurlijk zou u het liefste alles zien: Los Angeles, San Diego, San Francisco en natuurlijk Las Vegas. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de prachtige parken Yosemite NP en Grand Canyon. Echter is het belangrijk om rekening te houden met de afstanden. Deze zijn namelijk groot. U wilt natuurlijk ook niet de hele dag in de auto zitten.

Kies een goed startpunt

Indien u een roadtrip door West-Amerika wilt maken, kunt u bij voorkeur starten in Los Angeles of San Francisco. De twee steden lijken allesbehalve op elkaar. San Francisco is erg beïnvloed door buitenlanders. Er wonen ook ontzettend veel verschillende mensen. Leuke bezienswaardigheden zijn de Golden Gate Bridge, Chinatown, the Cable Cars, Alcatraz en Fisherman’s Warf. Deze bijzondere stad is gebouwd op 40 verschillende heuvels en dat maakt de stad alleen al erg bijzonder. Los Angeles is echt compleet anders. Zo kunt u een bezoekje brengen aan een van de mooie stranden, u kunt naar Disneyland of u kunt u een bezoekje brengen aan de Walk of Fame in Hollywood.

De natuur in

Ook buiten de steden is natuurlijk voldoende te beleven. Een auto huren doet u natuurlijk niet voor niets. Vanuit San Francisco kunt u gemakkelijk een bezoekje brengen aan Yosemite NP. Dit wonderschone natuurpark is ontzettend groot. Als u het gehele park wilt verkennen, kunt u daar gemakkelijk een aantal dagen voor uittrekken. Echter kunt u ook naar het Visitors Centre rijden. Dit duurt ongeveer een halve dag. Als u wilt kunt u ook overnachten in het park.

Vanuit het park kunt u vervolgens doorrijden naar National Park Sequioa. Dit park heeft ontzettend grote bomen, ook wel de ‘Giant Trees’. Die zijn vooral erg bijzonder. Als alternatief kunt u ook doorrijden naar Death Valley. Via de route kunt u vervolgens naar Las Vegas rijden!

Las Vegas

Een roadtrip door West-Amerika

Tijdens een roadtrip door West-Amerika moet u natuurlijk Las Vegas gezien hebben. De prachtige stad van het gokken is ontzettend bijzonder. Ook als u niet gokt, is de stad ontzettend leuk om te bezoeken. Er worden namelijk talloze shows gehouden in de stad. Ook de stad zelf is prachtig om te zien.

Grand Canyon

Als u Las Vegas hebt gezien, is het nog zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de Grand Canyon. Dit is ongetwijfeld het meest bekende park van het land. De roetsbruine rotsen in het park zijn erg bijzonder. De zuidelijke rand van het park is het meest populair. Gedurende het hele jaar kun je de prachtige, diepe ravijnen zien. Vanuit hier heeft u tevens een prachtig uitzicht.

Een auto huren voor een roadtrip door West-Amerika?

Heeft u de bovenstaande bezienswaardigheden ook altijd al eens willen zien? Betaal niet te veel voor uw huurauto! Start daarom direct met huurauto’s vergelijken. Via ons handige vergelijkingssysteem vergelijkt u alle autoverhuurders gemakkelijk en snel. Een auto huren was nog nooit zo gemakkelijk én voordelig!

7/10 - (4 stemmen)

Plaats een reactie