Slim een auto huren doet u zo!

Als u op reis gaat, wilt u natuurlijk ook een zorgeloos vakantie. Dat kan! Slim een auto huren is namelijk hetgeen wat u moet doen. Dan hoeft u zich ook helemaal nergens druk over te maken en kunt u genieten van uw welverdiende rust.

1. Houd rekening met de 24-uursregel

Alle autoverhuurders hanteren de 24-uursregel. Reserveert u uw huurauto om 15.00 uur? Dan kunt u de auto de volgende dag weer om 15.00 uur inleveren. Levert u de auto echter later in, bijvoorbeeld om 17.00 uur? Dan betaalt u een volle dag extra! Huurt u de auto voor overdag? Bijvoorbeeld van 09.00 tot 17.00 uur. Ook dan geldt de regel gewoon. U kunt de auto dus ook pas de volgende ochtend om 09.00 uur inleveren. Slim een auto huren begint bij goed nadenken over deze regel.

Houd daarom bijvoorbeeld ook rekening met een eventuele vlucht. Soms kan het dus ook verstandig zijn om op bepaalde tijden te vliegen. Daar heeft u later weer profijt van.

2. Mag u de grens over?

Vaak kunt u met uw huurauto de grens over naar een ander land. Echter is dat niet altijd het geval. In sommige gevallen dekt de verzekering namelijk geen eventuele schades in dat andere land. Check daarom altijd de huurvoorwaarden, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

3. Vergeet uw creditcard niet

Uiteraard kunt u via Huurauto.nl een auto huren zonder creditcard. Echter is het altijd verstandig om een creditcard mee te nemen. Zorg ervoor dat de creditcard op naam staat van de hoofdbestuurder. U hoeft dan namelijk geen borg te betalen op locatie. Dat wordt immers van uw creditcard gereserveerd. Dat is slim een auto huren!

4. Drop off box

Vertrekt uw vlucht eerder dan dat het verhuurkantoor geopend is? Dan kunt u uw sleutels vaak inleveren via de drop off box. Controleer van tevoren goed of er geen schade op de auto zit. Zorg ervoor dat u foto’s maakt van de auto, zoals u deze hebt ingeleverd. Dat is altijd handig om achter de hand te hebben.

5. Slim een auto huren? Kies voor adresaflevering

Wilt u écht slim een auto huren? Kies dan voor adresaflevering. Dan kunt u namelijk zelf aangeven waar u de auto wilt. Op veel bestemmingen is dit zelfs kosteloos. Als u uw hotel dan intrekt, staat de huurauto al voor u klaar in de parkeergarage. Dat is natuurlijk wel ontzettend fijn.

6. Inleveren op een ander punt

Tot slot heeft u ook nog de mogelijkheid om uw huurauto in te leveren bij een ander verhuurkantoor. Heeft u uw auto bijvoorbeeld in Rome opgehaald, maar wilt u deze in Milaan weer inleveren? Dan kan dat! U kunt dat namelijk gemakkelijk aangeven in de autovergelijker.

Een auto huren?

Wilt u graag voordelig een auto huren? Zorg er dan voor dat u deze tijdig reserveert. Als u uw huurauto namelijk op tijd reserveert, kunt u ontzettend veel geld besparen. Slim een auto huren betekent namelijk ook op tijd reserveren!

7/10 - (3 stemmen)

Plaats een reactie