Met de huurauto door Yorkshire (Engeland)

In het noorden van Engeland kunt u een prachtig gebied bezoeken: Yorkshire. Met een oppervlakte van ruim 15.000 km2 is dit het grootste graafschap van Engeland. Als u met de huurauto door Yorkshire rijdt, komt u langs ongerepte natuur en diverse bezienswaardigheden. De vele kastelen en dorpen zijn bovendien erg leuk om te bezoeken.

Reserveer uw huurauto tijdig

Wilt u graag met de huurauto door Yorkshire rijden? Dan is het raadzaam om uw huurauto op tijd te reserveren. Daarmee voorkomt u namelijk dat u te veel betaalt. Met behulp van onze handige autovergelijker kunt u uw reservering gemakkelijk en snel afronden.

Nationale parken in Yorkshire

In Yorkshire bevinden zich twee nationale parken: Dales en Moors. In Dales kunt u talloze verlaten landschappen bekijken. Rondom het nationale park vindt u verscheidene gezellige dorpjes. In ieder dorp kunt u een gezellige pub instappen om hier een traditioneel Engels biertje te consumeren. Dit gebied is overigens ook gebruikt bij de opnames van de populaire filmreeks Harry Potter.

Ook Moors is een prachtig park waar u een bezoekje aan kunt brengen. Een belangrijk plaatsje nabij dit park is Thirsk. Het plaatsje is erg geliefd onder toeristen. Als het mooi weer is, kunt u ook genieten op het strand.

Kasteel Howard

kasteel howard

In het noorden van de Engelse stad York vindt u het prachtige kasteel Kasteel Howard. Dit prachtige bouwwerk werd gebouwd in het jaar 1699. Zoals u wellicht al vermoedde, is het bouwwerk gemaakt voor de familie Howard. In het prachtige gebouw is de populaire televisieserie Brideshead Revisted opgenomen. Het kasteel en de omringende tuinen zijn te bezoeken in de herfst-, lente- en zomermaanden. Gedurende de wintermaanden is het kasteel gesloten. De entree bedraagt, op moment van schrijven, 14 Engelse pond.

Lavendeltuinen

Heeft u Kasteel Howard gezien? Dan kunt u uw weg vervolgen naar de lavendeltuinen. Deze prachtige tuinen vindt u namelijk eveneens in het noorden, nabij het plaatsje Terrington. Deze tuinen zijn alleen geopend gedurende de zomermaanden.

Shambles

shambles

Als u met de huurauto door York reist, mag een bezoekje aan de beroemde Shambles niet ontbreken. Dit is een straat uit de veertiende eeuw, welke volstaat met verscheidene vakwerkhuizen. In deze straat zijn verscheidene scenes van de populaire filmreeks Harry Potter opgenomen. De stad is verder ook erg leuk om te bezoeken. U kunt hier prima winkelen of genieten van een lekker hapje en een drankje.

Een auto huren?

Wilt u graag een auto huren? Dan kunt u gebruikmaken van ons eenvoudige reserveringssysteem. Dat werkt erg eenvoudig. U voert simpelweg uw reisbestemming en reisdata in. Op basis daarvan berekent de vergelijker welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste huurauto staat altijd bovenaan. Bovendien kunt u via Huurauto.nl een auto huren zonder creditcard. Wel zo fijn!

5.5/10 - (2 stemmen)

Plaats een reactie