Rondreis door Catalonië? Deze bezienswaardigheden mogen niet ontbreken!

Catalonië doet in eerste instantie natuurlijk denken aan Barcelona. Echter heeft deze regio nog veel meer te bieden. Zo kunt u onder andere ook een bezoekje brengen aan de zogeheten Castells of het Cisterciënzerklooster. In deze regio kun je verder ook nog heerlijk wijnproeven. Tijdens uw rondreis door Catalonië mag een huurauto natuurlijk niet ontbreken.

Castells

Het komt u vast niet onbekend voor: de menselijke piramiden. In Catalonië noemt men dit de castells. Dit is natuurlijk erg indrukwekkend om te zien. Hoe zij het doen? Dat blijft toch wel een wonder! In het voorjaar én in de zomer wordt dit georganiseerd. Dit bijzondere evenement wordt georganiseerd in meerdere dorpen, maar in de plaats Tarragona heb je de meeste kans van slagen. Ieder jaar wordt hier namelijk een competitie gehouden tussen clubs. Wilt u dat graag bijwonen? Dan moet u hier zijn! Het is natuurlijk ontzettend leuk om een hoge menselijke piramide te zien.

Cisterciënzerklooster

Tijdens uw rondreis door Catalonië kunt u een prachtig cisterciënzerklooster bekijken. Deze heet Santa Maria de Pablet en staat sinds 1991 genoteerd op de Wereldergoedlijst van UNESCO. Op moment van schrijven wonen er circa 50 monniken in dit klooster.

Naast dit klooster zijn er ook nog een aantal andere bijzonders kloosters in deze regio te vinden. Tijdens uw rondreis door Catalonië kunt u bijvoorbeeld ook een bezoekje brengen aan Santes Creus en Vallbona de les Monges. U kunt deze allemaal bekijken tijdens de zogeheten Cisterciënzerroute. Een auto huren is dan ook erg handig.

Wijnproeven

Tot slot is het natuurlijk ook erg leuk én lekker tijdens uw rondreis door Catalonië: wijnproeven. Er zijn talloze wijnhuizen waar u terechtkunt. Vaak kunt u hier ook direct heerlijk lunchen. Wilt u een heus concert bijwonen in een wijnkelder? Ga dan naar bodega Codorniu in Sant Sadurní d’Anoia. Van tevoren reserveren is echter wel gewenst.

Auto huren?

Wilt u graag een rondreis door Catalonië maken? Dan is het verstandig om een auto te huren. U kunt dan bij alle leuke hotspots blijven plakken zonder tijdslimiet! Gelukkig kunt u ontzettend voordelig een auto huren via onze handige autovergelijker. U heeft keuze uit talloze autoverhuurders en u kunt daarmee altijd de beste deal vinden.

Geef simpelweg aan wanneer u de auto wilt ophalen én wanneer u deze weer wilt inleveren. Geef eveneens aan waar u de auto wilt ophalen (en eventueel wilt inleveren). Op basis van uw invoer toont het handige reserveringssysteem direct welke aanbieder het voordeligste is.

10/10 - (1 stemmen)

Plaats een reactie