Rondreis door Sardinië

Sardinië is een prachtig eiland, welke behoort tot Italië. Het ligt op zo’n 200 kilometer afstand van de westkust van het land en er wonen zo’n 1,6 miljoen inwoners. Wilt u graag een rondreis door Sardinië maken? Dan mag een huurauto niet ontbreken. In dit artikel geven we u een aantal tips en vertellen we u meer over de verschillende bezienswaardigheden.

Klimaat en beste reistijd

Het eiland kent een subtropisch, mediterraan klimaat. Echter kan het wel voorkomen dat er sneeuw valt in het binnenland gedurende de wintermaanden. Het is dan ook niet onverstandig om deze maanden te vermijden. Kies bij voorkeur voor de maanden mei, juni of september. In de zomermaanden zijn de Italianen zelf ook vrij en kiezen zij er veelal voor om op reis te gaan in eigen land. Zij kiezen ook vaak voor een rondreis door Sardinië. Het kan dan dus erg druk zijn. Daarmee zijn de maanden mei, juni en september het meest geschikt. Het weer is ook prima gedurende deze maanden.

Rondreis door Sardinië: de belangrijkste bezienswaardigheden

Tijdens uw rondreis door Sardinië kunt u voldoende zien en beleven. De kustlijn is maar liefst 1.800 kilometer lang en daarmee zijn er ook eindeloos veel prachtige stranden. Ook qua historische bezienswaardigheden heeft het eiland voldoende te bieden. Hieronder volgen de belangrijkste plaatsen en bezienswaardigheden van het eiland.

Cagliari

cagliari

Cagliari is de hoofdstad van het eiland. Tijdens uw rondreis door Sicilië moet u natuurlijk een bezoekje hebben gebracht aan deze prachtige stad. In deze stad kunt u verscheidene leuke bezienswaardigheden bekijken. Zo beschikt Cagliari over een prachtig stadshuis en een bijzonder kasteel. Ook is de hoofdstad van Sicilië een typische universiteitsstad. Er zijn dus ook talloze leuke kroegjes en goede restaurants.

Oristano

Oristano is een kleurrijke stad in het westen van Sardinië. De meeste toeristen komen hier voor de prachtige architectuur. Ook worden er regelmatig leuke evenementen georganiseerd in het knusse stadje.

Palau

palau

Palau is een plaatsje in het noorden van het eiland. Er is een levendige en gezellige haven, waar u verscheidene excursies kunt boeken. Vanaf hier kunt u ook een bezoekje brengen aan de Maddalena-archipel. Ook worden er excursies georganiseerd, waarbij u verscheidene onbewoonde eilandjes kunt bezoeken. Daar kunt u heerlijk zonnen en genieten van de ultieme rust.

La Maddalena-archipel

La Maddelena-archipel bestaat uit verschillende kleine eilandjes. Er zijn tientallen eilanden, waarvan er slechts zeven bewoond zijn. Het grootste eiland is La Maddalena. Dit is wellicht ook wel het meest bijzondere eiland, maar het is eveneens erg druk. Wilt u liever iets meer rust? Kies dan voor het eiland Caprera. Hier kunt u heerlijk snorkelen en genieten van de ultieme rust.

Costa Smeralda

Costa Smeralda is een plaats in het noorden van het eiland. De meeste toeristen komen hier voor de prachtige stranden. U heeft namelijk ontzettend veel keuze uit prachtige witte stranden met helderblauw water. Ook is er een bijzondere wijk, genaamd Costa Smeralda, waar talloze villa’s staan. Er wonen verscheidene politici en bekende personen in deze wijk.

Arzachena

Arzachena is een populaire toeristische bestemming. Hier kunt u namelijk een bezoekje brengen aan de monumentale Tomba dei Giganti Coddu Vecchju. Dit is een oude grafkamer, welke werd gebouwd tussen 1800 en 1600 voor Christus. U kunt ook verscheidene musea bezoeken in de omgeving. De cultuurliefhebber moet hier dus echt geweest zijn.

Grotten van Neptunes

De Grotten van Neptunes (Italiaans: Grotta di Nettuno) zijn erg bijzonder om te zien. Wellicht is het wel de mooiste excursie op het eiland. De grotten zijn per boot te bezoeken. Houd er wel rekening mee dat u, bij aankomst, alles te voet moet doen. U moet een pad van exact 654 treden bij af gaan. Gedurende de boottocht ziet u ook nog talloze andere bezienswaardigheden, zoals de kliffen bij Capo Caccia. Ook komt u langs de prachtige baai van Porto Conte.

San Teodoro

San Teodoro

Heeft u genoeg steden gezien? Dan kunt u ook nog een bezoekje brengen aan San Teodoro. Rondom dit dorpje kunt u namelijk genieten van de prachtige natuur. Ook zijn er talloze witte zandstranden, welke worden omringd door prachtige rotsformaties. Het is vrij rustig in dit plaatsje en daarmee kunt u echt genieten van de rust.

Een rondreis door Sicilië boeken? Zorg voor een huurauto!

Als u een rondreis door Sicilië wilt boeken, mag een huurauto absoluut niet ontbreken. Dit eiland is het grootste eiland van de Middellandse Zee en is bijna net zo groot als België. De grotere steden staan wel met elkaar in verbinding via het openbaar vervoer, maar toch is een huurauto aan te raden. Het trein- en busvervoer laat namelijk nogal te wensen over. Bovendien kunt u met een huurauto overal stoppen waar u zelf wilt!

Een huurauto hoeft gelukkig ook helemaal niet duur te zijn. U kunt namelijk erg voordelig een auto huren via onze website. Met behulp van ons reserveringssysteem kunt u namelijk ontzettend gemakkelijk huurauto’s vergelijken. Voer simpelweg uw reisdata en bestemming en vergelijk meerdere aanbieders. Zo weet u zeker dat u altijd kiest voor de scherpste deal.

7.5/10 - (4 stemmen)

Plaats een reactie