Roadtrip op Curaçao

Wilt u graag naar een zonnige bestemming waar u kunt genieten van de stranden, prachtige natuur en voldoende uitgaansgelegenheden? Dan is een roadtrip op Curaçao een verstandige keuze. Het eiland heeft ontzettend veel te bieden. Bovendien spreekt men hier ook Nederlands. Redenen genoeg om eens een kijkje te nemen op het tropische eiland!

Klimaat

Curaçao heeft een tropisch savanneklimaat. Gedurende het hele jaar zijn de temperaturen vrij constant. Daarmee is het iedere dag zo’n 30 tot 32 graden Celsius. Dat zijn erg aangename temperaturen. Op het eiland kunt u genieten van meerdere stranden én dan is dat weer natuurlijk niet verkeerd met deze temperaturen. In de maanden oktober tot en met december valt er iets meer regen dan in de rest van het jaar. De hoeveelheid regen is echter minimaal. U kunt dus ook niet echt over een regenseizoen spreken.

Bezienswaardigheden tijdens uw roadtrip op Curaçao

Curaçao is meer dan alleen zon, zee en strand. Op het eiland kunt u namelijk ook genieten van prachtige bezienswaardigheden. Ook zijn er talloze mooie natuurgebieden en kunt u hier gezellig stappen bij een van de vele uitgaansgelegenheden. Het eiland is 444 vierkante kilometer groot én is daarmee ook niet erg groot. Ter vergelijking: de provincie Utrecht is 1.385 vierkante kilometer groot. Dit is de kleinste provincie van Nederland. In anderhalf week kunt u het gehele eiland wel gezien hebben. Hieronder volgen de belangrijkste bezienswaardigheden die u kunt bekijken tijdens uw roadtrip op Curaçao.

Willemstad

willemstad

Willemstad is de hoofdstad van het eiland. De historische wijk in de stad is vooral erg leuk om te bezoeken. Hier kunt u talloze leuke winkels, restaurants en cafés vinden. Ook staan er talloze felgekleurde huizen in de hoofdstad. Dat zorgt voor een erg fraaie sfeer. Ook het geelwitte Penhagegebouw is ontzettend leuk om te bekijken.

Otrabanda

Otrabanda is een bijzondere wijk in Curaçao. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de gekleurde huizen aan de kade. Ook is er een enorme brug gevestigd nabij deze wijk. U kunt daar met uw huurauto overheen rijden. Dat is erg spectaculair: het is net een achtbaan! Bovendien geniet u eventjes snel van een prachtig uitzicht. Vooral als bijrijder is dat natuurlijk leuk. De bestuurder moet immers op de weg letten.

Plantagehuizen

Vroeger was Curaçao een Nederlandse kolonie. Inmiddels behoort het land nog steeds tot de Koninkrijk der Nederlanden, maar heeft het eiland een status aparte. Een aantal eeuwen geleden werden er plantagehuizen gebouwd op het eiland. Het hoofdhuis werd doorgaans bewoond door de eigenaar (en zijn familie). Een bekende plantagewoning is de 18e eeuwse Brievengat. Deze vindt u in de gelijknamige wijk.

Struisvogelboerderij

struisvogelboerderij

De struisvogelboerderij is erg leuk om te bezoeken. Er wonen hier talloze struisvogels met enorm lange nekken. Vooral de jonkies zijn erg leuk om te bekijken. Als u wilt, kunt u hier ook lekker eten in het restaurant. Tijdens een Safari Tour kunt u de dieren ook zelf voeren.

Hato Grotten

De Hato Grotten behoren tot een stukje geschiedenis van het eiland. Tijdens uw roadtrip op Curaçao moet u deze absoluut gezien hebben. Er zijn hier namelijk verscheidene muurschilderingen op de muren. Enkele daarvan zijn circa 1.500 jaar oud. Toentertijd leefden er nog Indianen op het eiland. U kunt de Hato Grotten met een gids bezoeken.

Christoffelpark

Het Christoffelpark is het grootste park van het eiland. U treft hier meerdere wandelroutes. Hierbij heeft u keuze uit een uitdagende wandeling of een minder uitdagende wandeling. Een aantal routes zitten daar ook nog weer tussenin. U kunt dus zelf kiezen hoe zwaar uw wandeling gaat worden! Ook kunt u een plantage bekijken in het park.

Rif Fort

Rif Fort werd vroeger ingezet als uitkijktoren. Tegenwoordig kunt u hier gezellig winkelen. Er zijn namelijk verscheidene winkels gebouwd rondom deze uitkijktoren. Ook kunt u hier gewoonweg genieten van een lekker drankje bij een van de bars.

Stranden op Curaçao

strand

Tijdens uw roadtrip op Curaçao moet u natuurlijk ook een aantal stranden gezien hebben. Het eiland heeft er in ieder geval voldoende!

De Grote Knip

De Grote Knip in het westen van het land is wellicht wel de meest bekende onder locals. Gedurende de weekenden trekken de Antillianen hier massaal heen. Er zijn geen strandtenten of luxebedjes.

Mambo Beach

Mambo Beach is daarentegen wel een strand waar veel toeristen naar toe trekken. Het is zonder twijfel ook een van de populairste stranden van het eiland. Nabij dit strand kunt u ook met dolfijnen zwemmen. Ook is er een boulevard aangelegd. Een aantal avonden per week wordt hier een groot feest georganiseerd.

Jan Thiel

Jan Thiel is wellicht niet een erg bijzonder strand, maar wel is het leuk om hier eens een bezoekje aan te brengen. Rondom het strand staan talloze prachtige villa’s. In de middag is het happy hour. Dan kunt u ontzettend voordelig drankjes halen. Blijft u nog iets langer? Dan kunt u ook genieten van een feestje in de avonduren.

Cas Abao

Cas Abao Beach is zonder twijfel een van de mooiste stranden ter wereld. U kunt hier niet alleen genieten van een prachtig zandstrand en helderblauw water, maar u kunt hier ook heerlijk snorkelen of duiken. Er zwemmen talloze vissoorten en dat is erg bijzonder om te zien.

Blue Bay

Blue Bay is het grootste strand van het land. Investeerders hebben gezorgd voor een fiks aantal hotels en appartementen. Inmiddels is het dus ook een waar toeristenparadijs. Officieel behoort het strand tot de resorts, maar ook ‘gewone’ bezoekers kunnen hier heerlijk aan het strand liggen.

Klein Curaçao

Tijdens uw roadtrip op Curaçao mag u de auto ook een keer aan de kant zetten voor Klein Curaçao! Dit is een klein onbewoond eilandje nabij het land. Het ligt op circa tien kilometer afstand en is met de boot te bereiken. U kunt hier een dagje genieten van de heerlijke rust. Ook hier kunt u heerlijk snorkelen en duiken. Dat is zeker een aanrader.

Een auto huren voor uw roadtrip op Curaçao?

Roadtrip of niet: een huurauto mag op Curaçao niet ontbreken. In het land is nauwelijks tot geen openbaar vervoer. Zonder auto bent u dan ook echt helemaal nergens. Gelukkig kunt u erg voordelig een auto huren voor uw roadtrip op Curaçao. Via ons handige vergelijkingssysteem kunt u verschillende autoverhuurders met elkaar vergelijken. U kunt uw huurauto eventueel direct op het vliegveld ophalen. Voer simpelweg uw reisdata + ophaallocatie in. Op basis daarvan kunt u direct alle beschikbare auto’s vergelijken. Een 4X4 auto kan handig zijn, maar is zeker niet noodzakelijk.

9/10 - (2 stemmen)

Plaats een reactie