Roadtrip door Oman

Oman wordt een steeds populairdere bestemming onder reizigers. Het is een ontzettend warm land, maar ook op basis van de cultuur en de prachtige natuur is het land aan te raden. Wilt u graag een roadtrip door Oman maken? Lees hieronder over de leukste bezienswaardigheden en tips.

Klimaat

Oman heeft een warm woestijnklimaat met hoge temperaturen. Er valt maar nauwelijks neerslag in het land en daarmee is het zelfs een van de droogste landen ter wereld. Gedurende de zomermaanden wordt het al gauw 40 graden Celsius. Ook in de wintermaanden wordt het niet erg koud. Vaak is het in deze maanden vooralsnog zo’n 25 tot 30 graden Celsius. In het woestijngebied valt helemaal geen regen, terwijl er in het gebergte zo nu en dan nog weleens regen kan vallen. Al is dat ook zeker niet veel.

Bezienswaardigheden tijdens uw roadtrip door Oman

Als u een roadtrip door Oman gaat maken, zullen er wellicht wat vragen worden gesteld vanuit het thuisfront. Veel mensen kennen het land niet of nauwelijks en denken dat het erg gevaarlijk is. Echter is daar helemaal niets van waar. Een roadtrip door Oman is zelfs veilig te noemen. Het land staat vol met leuke steden, interessante dorpen en prachtige landschappen. Hieronder volgen de belangrijkste bezienswaardigheden.

Muscat

sultan qaboos grand mosque

Muscat is de hoofdstad van het Arabische land. Eigenlijk bestaat het uit een aantal dorpen die aan elkaar zijn gegroeid. In de stad kunt u verscheidene leuke bezienswaardigheden bekijken. Zo kunt u onder andere een bezoekje brengen aan de grote Sultan Qaboes-moskee. Dit is overigens ook de grootste moskee van het land.

Old Muscat

In feite bestaat het stadscentrum uit drie delen: Old Muscat, Ruwi (het commercieel centrum) en Muttrah (de haven). Deze liggen op enkele kilometers afstand van elkaar. Vooral Old Muscat is ontzettend leuk om te bekijken. In het stadscentrum staan talloze oude en historische gebouwen. Hier treft u onder andere het Al-Alam paleis, het Al Jalali fort en Al Mirani Fort, de Diwan en Bayt al Zubair. Deze forten geven u een goed beeld van de historie van de stad. Overigens woont de sultan nog steeds in het eerstgenoemde paleis en daardoor kunt u het gebouw alleen van de buitenkant bekijken.

Ruwi

Tijdens uw roadtrip door Oman is het ook zeker een aanrader om een bezoekje te brengen aan Ruwi. Ruwi is commerciële centrum van de stad. Dit ziet er totaal anders uit dan de rest van het land. Hier treft u namelijk talloze hoge kantoren, moderne restaurants en koffiezaken en ook wonen hier veel expats. Het zijn overigens niet alleen kantoren en koffiezaken: er wonen ook mensen in dit centrum, maar dit zijn wel de rijkere mensen van het land.

Muttrah

Muttrah is officieel de havenstad, maar de fraaie boulevard aan zee is hetgeen wat dit centrum zo populair maakt. Het gebied staat vol met mooie huizen en moskeeën. In de haven passeren niet alleen kleine bootjes, maar ook enorme cruiseschepen. Dat is ook erg leuk om te zien. Wellicht is de markt wel de meeste populaire attractie. Deze markt is voor een groot gedeelte overdekt en hier kunt u talloze Arabische producten kopen. U kunt hier niet allen voedsel kopen, maar ook sieraden, kleding en andere lokale specialiteiten. Verder kunt u hier nog een wachttoren en een fort bewonderen.

Parken

Ook kunt u verscheidene leuke parken bekijken. Enkele populaire parken in de stad zijn het Qurum Natural Park, Al Sahwa, het Al Naseem Public Park, het Riyam Park of het Kalbou Park.

Musea

Liefhebbers van musea kunnen hier ook terecht, want er zijn verscheidene leuke musea te vinden: Museum of Omani Heritage, het Muscat Gate Museum, het Omani Aquarium and Marine Science and Fisheries Centre, het Children’s Museum en het Natural History Museum.

De bergen ontdekken

Natuurlijk blijft u tijdens uw roadtrip door Oman niet alleen in de hoofdstad plakken. Daar is het land te mooi voor. Zodra u de hoofdstad uitrijdt, kunt u gelijk al genieten van de prachtige bergen. Het is raadzaam om een goede auto te huren. Kies bij voorkeur voor een 4X4-auto. Daarmee heeft u veel meer grip en kracht in de bergen. Brandstof is lekker voordelig, dus daar heeft u geen zorgen over.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Hadjargebergte

Het Hadjargebergte is vooral erg bijzonder. In dit berggebied treft u talloze bijzondere landschappen. Ook de hoogste berg van het land staat in dit gebied. Deze berg is maar liefst 3.075 meter hoog. Verder kunt u hier de Wadi Ghul bekijken. Dit wordt door velen gezien als de Arabische tegenhanger van de Grand Canyon. In het gebied komt u talloze boomgaarden tegen. Deze zitten vol met abrikozen, exotisch fruit en granaatappels.

De woestijn in

Er is voldoende woestijn te vinden in het Arabische land. Om precies te zijn: er is maar liefst 12.500 vierkante kilometer woestijn in Oost-Oman (de Sharqiya Sands). Het landschap ziet er erg bijzonder uit. Het is niet helemaal wit, maar het zand heeft een prachtige koperkleur. In dit gebied kunt u verschillende leuke dorpen bekijken. Wel is een 4X4-huurauto in dat geval echt noodzakelijk. U wilt immers niet vast komen te zitten in de woestijn.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

woestijn oman

Als u dan toch in de woestijn bent, mag de kameelsafari natuurlijk niet ontbreken. U kunt daarvoor een tour boeken. De Arabieren nemen u graag mee. Ook leggen ze u het een en ander uit over de kamelen. Sommige tours kunt u overigens ook boeken met lunch en eventueel soms zelfs met diner en overnachting.

Grotten ten zuiden van Muscat

Zo’n 100 kilometer ten zuiden van de hoofdstad kunt u een aantal prachtige grotten bekijken. De grootste grot heet Majlis al Jinn. Deze is maar liefst 330 meter bij 225 meter groot. U kunt op drie manieren naar binnen rijden. Deze ingangen werden ook pas ontdekt in 1983. Als u beschikt over een goede 4X4-huurauto, kunt u de grotten met uw auto bereiken. Overigens kunt u ook met de elektrische trein naar de grot toe! Inmiddels is het dus ook een echte toeristenspot geworden.

Een auto huren?

Als u een roadtrip door Oman wilt maken, is het belangrijk dat u een goede huurauto heeft. Het is belangrijk dat u kiest voor een kwalitatieve 4X4-huurauto. Daarmee kunt u zorgeloos door de bergen en door de woestijn rijden. Een ‘gewone’ auto is helaas niet voldoende. Deze ziet u ook overigens ook amper rijden in het land. De meeste inwoners beschikken namelijk ook over 4X4 auto’s.

Via ons handige vergelijkingssysteem kunt u alvast een auto huren. Dat heeft meerdere voordelen: u weet namelijk zeker dat er een auto voor u klaarstaat. Wel zo fijn tijdens een roadtrip door Oman! Bovendien kunt u verscheidene autoverhuurders met elkaar vergelijken. Afhankelijk van uw voorkeuren staat de goedkoopste aanbieder altijd bovenaan. Vul simpelweg uw reisdata + ophaal- en afleveradres in. Op basis daarvan gaat de autovergelijker voor u aan de slag. Heeft u daar nog hulp bij nodig? Neem dan gerust contact met ons op.

10/10 - (1 stemmen)

Plaats een reactie