Roadtrip op Aruba

Wilt u graag genieten van de mooiste stranden? Dan bent u op Aruba aan het juiste adres. Ook kunt u talloze bezienswaardigheden bekijken op het eiland. De wegen zijn prima én zijn daarmee ook zeer geschikt voor een roadtrip. Wat kunt u allemaal zien tijdens uw roadtrip op Aruba? U leest het in dit artikel.

Klimaat

Aruba staat natuurlijk vooral bekend vanwege haar prachtige zandstranden. Het klimaat is dan ook meer dan in orde. Gedurende het hele jaar kunt u genieten van temperaturen tussen 30 en 32 graden Celsius. Het regent niet bijzonder veel op het eiland. In de maanden oktober tot en met december regent het wel iets meer dan normaal. Erg veel is dat ook weer niet: men spreekt namelijk niet van een regenseizoen. U kunt het eiland dus in iedere maand wel bezoeken.

Bezienswaardigheden tijdens uw roadtrip op Aruba

Tijdens uw roadtrip op Aruba kunt u voldoende leuke bezienswaardigheden bekijken. Het eiland is met een oppervlakte van slechts 180 vierkante kilometer niet bijzonder groot, maar toch is er voldoende te zien. Er zijn niet alleen prachtige zandstranden, maar ook zijn er leuke steden én kunt u historische bezienswaardigheden bekijken. Hieronder volgt een overzicht met de belangrijkste bezienswaardigheden.

Oranjestad

oranjestad

Oranjestad is de hoofdstad van Aruba. Tijdens uw roadtrip op Aruba moet u absoluut een bezoekje hebben gebracht aan deze stad. U kunt erg dichtbij de winkelstraat (betaald) parkeren. De stad is vooral erg kleurrijk en er heerst een goede sfeer. Vooral het Royal Plaza Mall is een bezoekje waard. Verder staan er talloze leuke monumenten in de stad en loopt er een spoor dwars door de winkelstraat heen. Zo nu en dan komt er ook een treintje aan!

Vogelreserveraat

Vogelliefhebbers opgelet! Tijdens uw roadtrip op Aruba kunt u een stop maken bij het Bubali Vogelreserveraat. Vanuit de observatietoren kunt u talloze mooie vogels zien. De vogels zijn het actief in de ochtend- en avonduren.

Renaissance eiland

Het Renaissance eiland is een privé-eiland van het Renaissance Aruba Resort & Casino. U kunt het eiland per boot bereiken. De stranden hier zijn prachtig. Ook lopen er flamingo’s los rond op het strand. Voor bezoekers van het hotel is het gratis te bezoeken. Bent u geen bezoeker bij dit hotel? Dan moet u daarvoor flink in de buidel kosten: dat kost iets meer dan 100 dollar. Dat is het echter zeker waard.

Goudmijnen

Aan het begin van de negentiende eeuw werd er goud ontdekt op het eiland. Dat was relatief gemakkelijk uit de grond te winnen en daarmee werd veel geld verdiend. Inmiddels is het erg lastig om nog goud te vinden, maar de goudmijnen zijn wel degelijk nog te bezoeken. Het is nu een echte toeristenspot.

Duiken op Aruba

Vindt u het leuk om te duiken? Dan heeft u daartoe meerdere mogelijkheden. Rondom het eiland liggen namelijk verscheidende scheepswrakken. Het is natuurlijk ontzettend tof om dit te bekijken. Beschikt u nog niet over een duikbrevet? Dan kunt u deze ook op het eiland behalen.

Lighthouse

De Lighthouse is al zichtbaar van verre afstand. Deze toren is op zich niet erg bijzonder, maar het uitzicht is wel degelijk erg prachtig. Vanaf dit uitkijkpunt heeft u namelijk een prachtig uitzicht over Aruba. Dat is dus ook zeker een aanrader.

Butterfly Farm

butterfly farm

Tijdens uw roadtrip op Aruba is een bezoekje aan de Butterfly Farm ook zeker een aanrader. Deze werd opgericht in 1999 en sindsdien zijn er talloze bezoekers geweest. Als u geluk heeft, kunt u zelfs een vlinder uit zijn cocon zien ontpoppen! Dat is natuurlijk vooral erg bijzonder.

De ruige noordkust

De ruige noordkust is een bezienswaardigheid op zich. Hier zijn talloze rotsformaties waar u van een heerlijk uitzicht kunt genieten. De zee is hier soms zo wild, dat u nat wordt als u aan de rand staat. Op sommige plekken kunt u ook naar beneden klimmen. Dan kunt u als het ware in een grot zwemmen. Daar zijn meerdere locaties van in het noorden van het eiland.

Stranden op Aruba

Tijdens uw roadtrip op Aruba mag een bezoekje aan een van de prachtige stranden natuurlijk niet ontbreken. Het eiland heeft zonder twijfel een van de mooiste stranden ter wereld. Voor iedereen is er ook wel een geschikt strand te vinden. Zo kunt u bijvoorbeeld genieten van een druk strand, een hagelwit strand, een rustig strand of het strand met helderblauw water. Combineren kan natuurlijk ook 😉 Hieronder volgen de mooiste stranden van het eiland.

Palm Beach

palm beach

Palm Beach is wellicht wel het meest bekende strand van Aruba. Rondom dit strand zijn talloze luxehotels gevestigd. Het strand is bezaaid met palmbomen en dat ziet er ook bijzonder leuk uit. Het strand is hagelwit en het zeewater is prachtig mooi blauw. Daarnaast vindt u ook verscheidene horecagelegenheden om dit strand heen. Reden ter meer om eens een bezoekje te brengen aan dit prachtige strand.

Eagle Beach

Eagle Beach is ronduit prachtig. Het water is hier azuurblauw en de stranden zijn hagelwit. Dit is misschien niet het populairste strand van het eiland, maar zeker wel de mooiste. Het is ook nog eens veel rustiger dan Palm Beach en daarom is dit strand ook zeker een aanrader. Er zijn hier wel iets minder cafés en restaurants, maar in plaats daarvan heeft u ook een rustiger strand. U kunt hier helemaal gratis liggen, maar wel zult u moeten betalen voor een bedje.

Baby Beach

baby beach

Baby Beach is een ander prachtig strand op het eiland. Dit strand is gelegen in het zuidoosten en is vooral een paradijs voor jonge kinderen. Het water is hier namelijk ondiep en lekker warm. Echter is het strand ook populair onder volwassenen. Er zijn voldoende horecagelegenheden waar u een drankje kunt bestellen. Een bepaald gedeelte is bovendien afgesloten voor snorkelaars! Alleen met een snorkelsetje mag u hier komen. Dat is ook zeker een aanrader, want u kunt hier talloze vissoorten spotten. Ook de koraalriffen hier zijn prachtig.

Auto huren voor uw roadtrip op Aruba?

Roadtrip of niet: een huurauto mag zeker niet ontbreken op Aruba. Op het eiland is nauwelijks tot geen openbaar vervoer en daarmee is een huurauto een absolute must. Zorg er daarom voor dat u tijdig een auto huren gaat. Via ons handige vergelijkingssysteem kunt u eenvoudig en snel verschillende autoverhuurders met elkaar vergelijken. Dat werkt ontzettend eenvoudig. U voert simpelweg uw reisdata + ophaaladres op. Vervolgens vergelijkt het systeem alle beschikbare auto’s en verhuurders. Binnen slechte enkele minuten kunt u uw huurauto reserveren! Overigens kunt u via onze website ook een auto huren zonder creditcard. Dat is wel zo gemakkelijk, indien u geen creditcard tot beschikking heeft. Eenvoudig afrekenen met iDEAL dus!

10/10 - (1 stemmen)

Plaats een reactie