Roadtrip op Bonaire

Alhoewel Bonaire geen reusachtig eiland is, is een huurauto zeker een aanrader op het eiland. Een roadtrip op Bonaire is dan ook erg leuk. Vooral duikers en snorkelaars kunnen hier voldoende beleven. Daarnaast zijn er nog enkele leuke bezienswaardigheden die u kunt bekijken.

Over Bonaire

Bonaire is een Nederlands eiland in Carabisch Nederland. Het eiland ligt niet ver van Aruba en Curaçao. Sinds 2010 is het eiland een openbaar lichaam en een bijzondere gemeente van Nederland. De hoofdstad van het land is Kralendijk. Men betaalt hier met de Amerikaanse dollar en men spreekt hier naast Nederlands ook nog Papiaments, wat ook geldt als een officiële landstaal.

Klimaat

Tijdens uw roadtrip op Bonaire kunt u genieten van een tropisch savanneklimaat. Gedurende het hele jaar zijn de temperaturen met zo’n 30 tot 32 graden Celsius vrij constant. Er is daarmee weinig variatie in de temperaturen. Er valt relatief weinig regen op het eiland en daarmee kunt u hier nauwelijks spreken over een regenseizoen, maar tijdens het orkaanseizoen kan er wel meer regen vallen.

Bezienswaardigheden op Bonaire

Er zijn talloze leuke bezienswaardigheden die u kunt bekijken tijdens uw roadtrip op Bonaire. Hieronder volgt een overzicht met de belangrijkste bezienswaardigheden.

1. Kralendijk

Kralendijk is de hoofdstad van het eiland. Hier kunt u talloze leuke bezienswaardigheden bekijken. Alhoewel er geen bruisende metropool is, heerst er wel een leuk sfeertje. Het zal wellicht meer doen denken aan een dorp dan aan een hoofdstad. De gebouwen zijn namelijk niet al te hoog.

Het centrum bestaat uit Plaza Wilhelmina. Hier staan talloze bankjes waar u kunt zitten. In het centrum staan ook voldoende bomen en dat is wel even lekker tijdens het warme weer. Hier kunt u dan namelijk even in de schaduw zitten Even verderop kunt het Fort Oranje bekijken. Dit is een kleine toren, welke wordt omringd door kanonnen. Als u wilt winkelen, kunt u terecht bij Kaya Grandi. Dit is de winkelstraat en hier treft u talloze winkels, boetieks, kappers, restaurants en ijssalons. Zodra de cruiseschepen aankomen, kan het hier nog weleens erg druk worden. Dat is al een bezienswaardigheid op zich.

2. Donkey Sanctuary

ezel

Donkey Sanctuary is een boerderij met veel ezels. Dat klinkt misschien niet erg bijzonder, maar dat is het zeker wel. U kunt hier namelijk met uw auto het terrein oprijden. Het grondgebied voor de ezels is ook nog eens vrij groot. De ezels komen zelfs op de auto aflopen. U kunt namelijk wortels kopen bij de ingang én dat weten zij maar al te goed. U betaalt wel entree voor het park, maar dit geld wordt deels weer geïnvesteerd om de gewonde ezels te helpen. Doen dus!

3. Sorobon

Sorobon is een prachtige bestemming op het eiland. Het is gelegen aan Lac Bay en hier kunt u eventjes heerlijk ontspannen van een prachtige zee. Ook zijn er twee windsurfscholen op deze plek en kunt u relaxen bij een beachresort. Op zondagen gaan de windsurfers vooral het water op. Er is dan ook livemuziek rond 17.00 uur en dan kunt u ook genieten van een lekker drankje.

4. Klein Bonaire

catamaran

Klein Bonaire ligt niet ver van de kust. U zult het eilandje per boot moeten bereiken. Rondom het eiland kunt u genieten van helderblauw water. U kunt hier prima snorkelen of duiken. Met een beetje geluk komt u ook nog eens schildpad tegen.

5. 1000 Steps

1000 Steps is een trap, welke in feite maar bestaat uit 67 treden. Als u deze trap bewandelt, heeft u vanaf het uitzichtpunt een prachtig uitzicht over het strand. U kunt hier zien hoe prachtig helderblauw het water is. Vooral snorkelaars en duikers zitten goed op deze plek, want u kunt hier namelijk prachtige vissoorten zien.

6. Gotomeer

Het Gotomeer is een prachtig meer op Gotomeer. De omgeving is hier echt prachtig. Ook wonen hier veel flamingo’s. Deze zijn vanaf het uitkijkpunt goed te zien. Tijdens uw roadtrip op Bonaire kunt u nog iets verder rijden, zodat u de dieren ook echt van dichtbij kunt bekijken. Dat is erg leuk om te doen.

7. Seru Largu

Seru Largu is een uitkijkpunt, waar u kunt genieten van een prachtig panoramisch uitzicht over het land. Het is zeker de moeite waard om hier eventjes te stoppen tijdens uw roadtrip op Bonaire. Vergeet uw camera niet.

8. Slavenhuizen

slavenhuizen bonaire

Tijdens uw roadtrip op Bonaire kunt u ook nog een aantal slavenhuizen bekijken. Deze werden gebouwd langs de zee. Het zijn erg kleine huisjes en soms sliep een heel gezin in zo’n klein huisje. Er staan nog bijzonder veel van de huizen en het is leuk om hier een kijkje te nemen.

9. Washington Slagbaai National Park

Het Washington Slagbaai National Park is een park van circa 6.000 hectare, welke het noorden van het eiland beslaat. Dit is een zeer bergachtig terrein met zoutmeren, cactuswouden, aloëvelden, kalksteengrotten en zandduinen. Het park is erg bijzonder om te bekijken. Iedere natuurliefhebber moet dit gezien hebben.

10. Snorkelen

snorkelen bonaire

Bonaire is vooral een populaire bestemming onder snorkelaars en duikers. Er zijn dan ook talloze plekken waar u hier heerlijk kunt snorkelen. De grote verscheidenheid aan tropische vissen in combinatie met de turquoise zee zorgt ervoor dat er jaarlijks weer veel snorkelaars en duikers op het eiland komen. Enkele populaire plekken om te snorkelen zijn:

  • 1000 Steps Beach;
  • Wayaka II;
  • Lac Bay;
  • Coco Beach;
  • Klein Bonaire.

Een auto huren?

Wilt u graag een roadtrip op Bonaire maken? Dan is het raadzaam dat u uw huurauto tijdig reserveert. Dat heeft namelijk meerdere voordelen. Zo kunt u gemakkelijk verschillende autoverhuurders met elkaar vergelijken. Ook op Bonaire heeft u namelijk voldoende keuze uit aanbieders. Bovendien profiteert u van een flinke korting als u uw huurauto op tijd reserveert. Dat is altijd voordeliger dan huren op locatie. Immers weet de verhuurder dan al dat u een huurauto nodig hebt en zullen zij u minder snel korting bieden. Via ons onafhankelijke reserveringssysteem kunt u direct de goedkoopste auto huren. Overigens is een auto huren zonder creditcard mogelijk. U kunt namelijk gemakkelijk afrekenen met iDEAL.

10/10 - (1 stemmen)

Plaats een reactie