Roadtrip door Peru

Peru is een bijzonder land. Het land is gelegen in Zuid-Amerika en leent zich goed voor een roadtrip. Wilt u graag genieten van spectaculaire natuur, lekker eten en leuke activiteiten? Dan is een roadtrip door Peru zeker aan te raden.

Klimaat

Peru heeft een zeer verschillend klimaat. Dat komt door de vele verschillende gebieden. In de bergen kan het bijvoorbeeld kouder worden dan aan de kust. Ook zal er meer regen vallen in het noorden ten opzichte van het zuiden. U kunt er echter uitgaan van fraaie temperaturen. De gemiddelde middagtemperatuur is zo’n 21 tot 26 graden Celsius in de zuidelijke kustplaatsen. In de warme maanden wordt het zo’n 23 tot 28 graden Celsius.

Roadtrip door Peru: begin in Lima!

Vanaf Amsterdam kunt u rechtstreeks naar Lima vliegen. In de stad kunt u talloze leuke bezienswaardigheden bekijken. Zo kunt u onder andere een kijkje nemen bij Plaza Mayor. Dit is het belangrijkste plein van de stad. Het park is prachtig, maar ook de architectuur om het park heen is prachtig te noemen. Zo treft u hier onder andere een kathedraal, het stadshuis en het presidentiële paleis. Het park is niet alleen populair onder toeristen, maar ook onder de locals.

In de stad kunt u ook verscheidene leuke musea bezoeken. Zo kunt u onder andere een bezoekje brengen aan het Museo Nacional en het Museo Larco. Beide musea zijn erg bijzonder als u meer wilt weten over de geschiedenis van het land. Bij laatstgenoemde museum gaan zij tot circa 4.000 jaar terug in de tijd. Dat is knap wat historie!

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Miraflores
Miraflores

Verder is het nog leuk om een bezoekje te brengen aan de wijk Miraflores. Deze is direct gelegen aan de kust en hier kunt u ontzettend gezellig winkelen, tafelen en borrelen. Ook vindt u hier een van de grootste winkelstraten van het land. De gezellige markt is ook zeker aan aanrader. Een andere leuke wijk is Barranco. Hier staan talloze koloniale huizen en dat is erg bijzonder om te zien. Vrijwel altijd wordt hier livemuziek gespeeld en er zijn talloze knusse hotels waar u kunt overnachten. Wellicht is dit wel de leukste wijk om te verblijven als toerist.

Doorreizen met de auto of het vliegtuig

U kunt uw roadtrip door Peru vervolgen naar Arequipa. Dit is de tweede stad van het land. U kunt ervoor kiezen om dit stuk te rijden, maar u kunt ook het vliegtuig pakken. Wilt u het stuk met de auto reizen? Dan kunt u tijdens tijdens uw roadtrip door Peru langs de kustlijn rijden. De route is wel zo’n 1.000 kilometer lang. Onderweg komt u talloze leuke dorpjes tegen. Heeft u minder tijd? Dan kunt u er ook voor kiezen om het vliegtuig te nemen.

Roadtrip door Peru: aangekomen in Arequipa

Arequipa is de tweede stad van Peru. Hier kunt u zich prima een of twee dagen vermaken. Vrijwel alle bezienswaardigheden zijn op loopafstand van elkaar te bereiken. Als u ervoor gekozen heeft om te vliegen van Lima naar Arequipa, hoeft u daarom ook nog niet direct een huurauto te reserveren. In de stad kunt u verscheidene leuke bezienswaardigheden bekijken. Een populaire hotspot is de Santa Catalina. Dit is een van de grootste kloosters ter wereld. Honderden jarenlang hebben hier meer dan 400 nonnen gewoond. Voor het klooster dient u wel entree te betalen. Op moment van schrijven bedraagt dat 35 soles (circa 9 euro).

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Arequipa
De stad Arequipa

Wilt u even aan de drukte van de stad ontsnappen? Dan kunt u naar het Viewpoint Mirador de Yanahuara. Vanaf dit uitzichtpunt heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Ook kunt u hier gezellig wandelen. Verder is er nog een klein kerkje die u gratis kunt bezoeken. U kunt uw reis vervolgen naar een rooftop bar. Hier kunt u het lokale drankje eens proberen: Pisco. Er zijn verschillende rooftop bars waar u uit kunt kiezen.

Tot slot kunt u nog een bezoekje brengen aan de San Camilo Market. Deze prachtige markt is erg leuk om te bezoeken. U kunt hier talloze lekkere etenswaren halen. Zo kunt u onder andere fruit, vis, vlees, groenten en smoothies kopen.

Colca Canyon

Colca Canyon

Heeft u nog geen auto gehuurd? Dan is het belangrijk dat u de auto in ieder geval huurt voor deze trip: de Colca Canyon. Neem wel voldoende water mee! Deze prachtige canyon ligt op zo’n 5.000 meter hoogte en staat vol met rokende vulkanen. Ook leven hier talloze diersoorten, waaronder lama’s! Op verschillende punten kunt u genieten van een prachtig uitzicht. Als u wilt kunt u zelfs blijven overnachten bij locals.

Titicacameer

Titicacameer

Tijdens uw roadtrip door Peru moet u ook absoluut een bezoekje hebben gebracht aan het Titicacameer. Dit het grootste meer van Zuid-Amerika. De route ernaar toe is alleen al prachtig. U komt langs talloze spectaculaire landschappen en dat is erg bijzonder om te zien. Ook hiervoor geldt: neem voldoende water mee.

Heilige vallei

heilige vallei

Vanaf het Titicacameer kunt u uw roadtrip door Peru vervolgen naar de heilige vallei. U kunt deze heilige vallei via de geasfalteerde weg bereiken, maar ook kunt u kiezen voor een off-road route. Dat is wellicht nog wel leuker! U komt in dat geval langs prachtige landschappen en dat is erg bijzonder om te zien. Wel is het dan belangrijk dat u een goede 4X4 auto heeft. In de heilige vallei kunt u ook overnachten bij een van de hotels. Er is namelijk een klein dorpje nabij dit prachtige landschap.

Ollantaytambo

Ollantaytambo

Ollantaytambo is een levendige Inca-stad. Dit zeker een van de hoogtepunten tijdens uw roadtrip door Peru. De stad is omringd door prachtige ruïnes en eigenlijk is de stad zelf al een ruïne op zich. U kunt hier onder andere een bezoekje brengen aan het Fort van Ollantaytambo. Ook hier is overigens erg verstandig om voldoende water mee te nemen.

Roadtrip door Peru: vervolg naar Machu Picchu

Als u uw roadtrip door Peru vervolgt richting Machu Picchu, komt u langzamerhand in het tropische gebied. Deze staat vol met bananenbomen, mangobomen en cacaoplanten. Regelmatig kunt u hier de auto uitstappen om te genieten van het prachtige landschap.

Cusco

cusco

Cusco is een relatief klein stadje. U kunt de auto dus wel aan de kant zetten, want u kunt hier alles prima belopen. Hier kunt u nog talloze leuke bezienswaardigheden bekijken. Zo kunt u onder andere een bezoekje brengen aan de Inca-reünies of kunt u een bezoekje brengen aan de wijk San Blas. Ook kunt u uw auto hier weer inleveren. Vanaf Cusco kunt u namelijk weer gemakkelijk terugvliegen naar Lima. Vanaf Lima kunt u uiteraard weer terug naar Amsterdam. Dan zit uw roadtrip door Peru er definitief op!

Een auto huren?

Wilt u graag een auto huren? Dan kunt u dat het beste van tevoren doen. Controleer goed wanneer u wel of geen auto nodig heeft. Reist u niet met de auto van Lima naar Arequipa? Dan hoeft u in Lima in principe nog geen auto te huren. Als u een paar dagen de stad Arequipa heeft verkend, kunt u vanaf dat punt een auto huren. Daarmee kunt u vervolgens écht beginnen aan uw roadtrip door Peru. Stippel uw route daarom goed uit. Via ons reserveringssysteem kunt u gemakkelijk en snel een auto huren zonder creditcard. Daarmee bent u altijd het voordeligste uit.

10/10 - (1 stemmen)

Plaats een reactie