Roadtrip door Wisconsin

Wisconsin staat bekend als de kaas- en melkstaat van de Verenigde Staten. In de laatste jaren is de staat ook steeds populairder geworden onder toeristen. Tijdens uw roadtrip door Wisconsin kunt u verscheidene leuke bezienswaardigheden bekijken. Ook watersporters kunnen hier, met het grote aantal meren, veel plezier beleven.

Zorg ervoor dat u uw huurauto tijdig reserveert

Wilt u graag een roadtrip door Wisconsin maken? Dan is het belangrijk dat u uw huurauto tijdig reserveert. Dat is namelijk altijd voordeliger dan huren op locatie. Bovendien bent u ervan verzekerd dat u daadwerkelijk een huurauto hebt als u eenmaal op locatie bent. Met behulp van onze handige autovergelijker kunt u eenvoudig uw huurauto reserveren. Zorg ervoor dat u uw reisdata en reisbestemming invoert. Op basis daarvan staat de goedkoopste huurauto bovenaan.

Over Wisconsin: de kaas- en melkstaat

In de eerste alinea hebben we er al aandacht aan besteed: Wisconsin staat bekend als de kaas- en melkstaat van de Verenigde Staten. De staat is jarenlang min of meer onpopulair geweest onder toeristen. Er zijn immers geen bijzonder grote steden en daarmee zou er onvoldoende te doen zijn. Toch is dat niet helemaal waar: tijdens uw roadtrip door Wisconsin kunt u namelijk wel degelijk veel leuke dingen zien! Daarover leest u hieronder meer.

Verder staat deze Amerikaanse staat ook wel bekend als immigratiestaat. Er wonen veel Scandinaviërs en Duitsers in deze staat. Daarnaast wonen er ook Nederlanders in deze staat.

De natuur in Wisconsin

Tijdens uw roadtrip door Wisconsin kunt u verscheidene leuke bezienswaardigheden bekijken. Vooral de natuur is hier ontzettend mooi om te bekijken. Zo kunt u onder andere een bezoekje brengen aan Lake Superior. Hier liggen, vlak voor de grens met Michigan, een aantal beboste eilanden. Aan het oosten kunt u een bezoekje brengen aan Lake Winnebago.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

national lakeshore
De natuur is hier prachtig

Madison

Madison is de hoofdstad van deze staat. Ondanks het feit dat dit de hoofdstad is, is dit niet de grootste stad van deze Amerikaanse staat. In de stad kunt u verscheidene leuke bezienswaardigheden bekijken. Zo is vooral Downtown Madison erg leuk om te bekijken. In deze wijk kunt u ontzettend gezellig winkelen en er zijn talloze goede restaurants. Daarnaast zijn er verscheidene souvenirwinkeltjes waar u terechtkunt. Het park rondom State Street is ook ontzettend leuk om te bezoeken. De Capitool op State Street is erg bijzonder om te bekijken.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

madison
De hoofdstad Madison

Milwaukee

Tijdens uw roadtrip door Wisconsin een bezoekje aan Milwaukee ook zeker een aanrader. Dit ligt op zo’n 125 kilometer afstand de hoofdstad. Wellicht is deze plaats nog wel een stukje mooier. Er zijn namelijk iets meer bezienswaardigheden en het is de thuisstad van de populaire basketbalclub Milwaukee Bucks, welke speelt op het hoogste niveau. Ook de Milkwaukee Brewers zijn hier gevestigd: zij zijn actief als honkbalclub uit de MLB. Als u de kans heeft om een wedstrijd te bezoeken, is dat zeker een aanrader. Beide sporten zijn natuurlijk typisch Amerikaans!

(Tekst gaat verder onder deze foto)

milwaukee
De prachtige stad Milwaukee

Musea

De stad heeft verschillende leuke musea die u kunt bezoeken. Zo kunt u onder andere een bezoekje brengen aan het Milwaukee art Museum of het Harley-Davidson museum. Vooral laatstgenoemde museum is erg bijzonder om te bekijken. In het museum kunt u namelijk honderden motoren zien uit verschillende decennia.

Milwaukee County Zoo

Bent u liefhebber van dierentuinen? Dan is een bezoekje aan de Milwaukee County Zoo ook zeker een aanrader. Er wonen hier verscheidene diersoorten uit de meest uiteenlopende werelddelen.

Bierbrouwen

Liefhebbers van bier opgelet: bierbrouwen gebeurt hier! De kleine brouwerij Sprecher Brewing Company in Milwaukee moet u gezien hebben tijdens uw roadtrip door Wisconsin. Het bier is hier wateriger dan wij in Nederland gewend zijn, maar het is toch bijzonder om het te zien hoe het hier gebrouwen wordt.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Bier brouwen in Milwaukee
Bier brouwen in Milwaukee

Kermis Dutch Festival

Tijdens uw roadtrip door Wisconsin kan het maar zo zijn dat u Nederlanders tegenkomt. In de negentiende eeuw vertrokken veel Nederlandse boeren naar de stad Milwaukee. Het dorpje Little Chute, wat net boven Milwaukee ligt, organiseert ieder jaar het Kermis Dutch Festival. Hier waant u zich in het ‘oude Nederland’. Er zijn onder andere klompen aanwezig, geruite rokjes en witte kanten kapjes. Zelfs als Nederlander is het erg bijzonder om dit te zien.

Uiteraard zijn er ook typische Nederlandse gerechten aanwezig tijdens dit event. Stroopwafels, pannenkoeken en oliebollen: het is er allemaal!

Een auto huren voor uw roadtrip door Wisconsin?

Wilt u graag een roadtrip door Wisconsin maken? Dan kunt u een auto huren via onze website. Via Huurauto.nl kunt u een auto huren zonder creditcard. U kunt uw reservering gemakkelijk afronden met behulp van de Nederlandse betaalmethode iDEAL. Een auto huren voor uw roadtrip door Wisconsin is erg gemakkelijk. U voert simpelweg uw reisdata + reisbestemming in en op basis daarvan berekent het vergelijkingssysteem welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste huurauto staat bovenaan: wel zo gemakkelijk.

5.5/10 - (2 stemmen)

Plaats een reactie