Roadtrip door Michigan

Michigan is een prachtige staat in de Verenigde Staten. De staat beschikt over meer dan 10.000 meren en talloze eilanden. De natuurliefhebber kan hier ontzettend veel zien. Echter is er ook een interessante stad die u kunt bezoeken. Daarmee is er voor ieder wat wils. Wilt u graag een roadtrip door Michigan maken? Lees dan ons handige artikel.

Tip vooraf: reserveer uw huurauto alvast

Als u graag een roadtrip door Michigan wilt maken, is het belangrijk dat u uw huurauto van tevoren reserveert. Daarmee verzekert u niet alleen dat een huurauto heeft bij aankomst, maar ook betaalt u een aanzienlijk lager bedrag dan wanneer u deze pas op locatie huurt. Met behulp van de autovergelijker kunt u eenvoudig verschillende autoverhuurders met elkaar vergelijken.

Over Michigan: de staat van de meren

Tijdens uw roadtrip door Michigan kunt u voldoende leuke dingen zien. Wat erg bijzonder is, is dat de staat beschikt over meer dan 10.000 meren. Ook heeft deze staat talloze eilanden. Daarmee bent u dus altijd wel dichtbij het water.

Begin uw reis in Holland Michigan

U kunt uw roadtrip door Michigan het beste beginnen in het plaatsje Holland. De cultuurshock zal hier ook het meeste meevallen, want dit plaatsje wordt gedomineerd door de Nederlandse immigranten. U treft hier dus ook talloze leuke Nederlandse bezienswaardigheden. Zo staat er onder andere molen en zijn er tulpenvelden aanwezig. Men is hier maar al te trots op hun Hollandse roots en dat laat men maar al te graag zien. U kunt hier zelf stroopwafels en hagelslag kopen.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

tulpen holland michigan
Een van de vele tulpenvelden in Holland Michigan

Lake Michigan

Lake Michigan is gelegen nabij Holland. U kunt uw roadtrip door Michigan dus gemakkelijk vervolgen naar dit enorme meer. De kuststrook is maar liefst 480 kilometer lang en u vindt hier talloze mooie stranden. Vooral gedurende de zomermaanden is dit erg mooi. U kunt hier dan namelijk heerlijk aan het strand liggen. Een ritje over de Pierce Stocking Scenic Drive is ook zeker een aanrader. Als u over deze weg rijdt komt u talloze mooie bossen en zandduinen tegen. Het uitzicht over Lake Michigan is prachtig.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

meer michigan
De prachtige natuur rondom Lake Michigan

Makinac Island en Isle Royal

Makinac Island is een van de vele eilanden die u kunt bezoeken. Wellicht is dit wel het mooiste eiland van allemaal. Helaas kunt u hier niet uw huurauto naar toe rijden, want auto’s zijn verboden op het eiland. Dat zorgt echter wel voor veel rust. U kunt zich hier verplaatsen met paard en wagen. Dat is natuurlijk een bijzondere ervaring.

Een ander mooi eilandje is Isle Royal. Dat eiland is onderdeel van het Isle Royale National Park. Op het eiland vindt u talloze scheepswrakken. Dat is natuurlijk erg bijzonder om te zien. Verder is het ook leuk om te kajakken over het meer. Wilt u graag overnachten op dit eiland? Dat is zeker een aanrader. U gaat namelijk echt helemaal terug naar de basis en dat is natuurlijk erg bijzonder.

Pictured Rocks National Lakeshore

U kunt uw roadtrip door Michigan vervolgen naar Pictured Rocks National Lakeshore. Iedereen die het leuk vindt om foto’s te maken zit hier goed. In het nationale park kunt u namelijk de prachtige natuur fotograferen. Het helder groenblauwe water is erg bijzonder. Er zijn talloze kliffen en rotsformaties en dat maakt het geheel wel erg bijzonder. Er zijn ook ontzettend veel wandelpaden aanwezig waar u een prachtige wandeling kunt maken. Aan het einde van de dag zal de zon achter het water verdwijnen. Hier de zonsondergang bekijken is dan ook erg bijzonder.

Detroit

U kunt uw roadtrip door Michigan vervolgen naar de enorme stad Detroit. Dit is een erg bijzondere stad en is bekend om meerdere redenen. Wellicht kent u het programma ‘Hardcore Pawn’ wel. Deze realityserie wordt uitgezonden op zowel de Amerikaanse als de Nederlandse televisie. Ook de beroemde rapper Eminem komt uit Detroit. Er zijn talloze bezienswaardigheden die u kunt bekijken tijdens uw roadtrip door Michigan, indien u een bezoekje brengt aan deze bijzondere stad.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

detroit
Uitzicht op de stad Detroit

Henry Ford Museum

De beroemdste auto van de Verenigde Staten komt uit de stad Detroit. In het begin van de 20e eeuw werd deze uitvinding op grote schaal geproduceerd. Hier begon de massaproductie van auto’s. Het bekendste model van Ford is het Model T. Uiteraard is daar een heel museum aan gewijd in de stad. Dat is erg bijzonder om te bezoeken.

Michigan Central Depot

Michigan Central Depot was ooit het pronkstuk van Detroit. Helaas ligt deze er nu maar verlaten bij. De sporen van het, ooit zo bruisende Detroit, zijn nog maar moeilijk te herkennen. Helaas heerst er nu namelijk veel criminaliteit in de stad. Toch heeft het station nog een aantal prachtige details. Het gebouw is wel leegstaand, dus veel sfeer is er helaas niet. Toch is het wel leuk om dit te bekijken tijdens uw roadtrip door Michigan.

St. Andrew’s Hall

Detroit heeft veel leuke muzikanten ‘geleverd’. De meeste bekende muzikant is Eminem. Veel nieuwe muzikanten treden vaak op bij de St. Andrew’s Hall: ook zij hopen ooit zo bekend te worden. Het is een prachtige plek om gezien te worden als muzikant. Als bezoeker is het natuurlijk ook erg leuk om hier een bezoekje aan te brengen. U kunt hier gezellig een biertje drinken en de sfeer is goed.

Indian Village

Indian Village is een authentieke wijk met veel prachtige huizen. Deze woningen zijn in verschillende stijlen gebouwd en dat ziet er erg bijzonder uit. In tegenstelling tot veel andere wijken in Detroit, is Indian Village wel altijd goed onderhouden. Tijdens uw roadtrip door Michigan moet u deze wijk dus ook echt gezien hebben.

Eastern Market

Bent u op zaterdagochtend in Detroit? Dan is een bezoekje aan de Eastern Market absoluut een aanrader. Met ruim 250 kramen kunt u ontzettend veel verschillende producten kopen. De meeste lokale lekkernijen worden zelfs gemaakt door de lokale boeren. Daarmee kunt u dus een écht lokaal product kopen.

Een auto huren voor uw roadtrip door Michigan?

Overweegt u een roadtrip door Michigan? Zorg er dan voor dat u een auto huren gaat. Het is raadzaam om deze van tevoren te reserveren. Daarmee kunt u namelijk bijzonder veel geld besparen. Gelukkig kunt u via Huurauto.nl een auto huren zonder creditcard. U kunt uw reservering gemakkelijk afronden met behulp van iDEAL. Een auto huren voor uw roadtrip door Michigan is bijzonder eenvoudig. U voert simpelweg uw reisdata + reisbestemming in en op basis daarvan berekent het vergelijkingssysteem welke aanbieder het voordeligste is.

7/10 - (3 stemmen)

Plaats een reactie