Roadtrip door Colorado

Colorado wordt gezien als de outdoorbestemming van de Verenigde Staten. Er valt bijzonder veel sneeuw gedurende de wintermaanden en dat zorgt voor prachtige wandel- en fietsroutes. Uiteraard kunt u ook gewoonweg de huurauto pakken! In de staat kunt u onder andere een bezoekje brengen aan de stad Denver, kunt u de Rocky Mountains beklimmen of kunt u de Aspen bezoeken. Overweegt u een roadtrip door Colorado? Lees dan ons artikel!

Reserveer uw huurauto tijdig

Wilt u graag een roadtrip door Colorado maken? Dan is het belangrijk dat u uw huurauto op tijd reserveert. Daarmee bent u er niet alleen van verzekerd dat een huurauto heeft, maar ook reserveert u uw huurauto voor een scherpe prijs! Maak gerust gebruik van onze handige autovergelijker. U kunt via onze website gemakkelijk online een auto huren zonder creditcard.

Over Colorado: de outdoorbestemming van de Verenigde Staten

Colorado is vooral een leuke bestemming voor toeristen die graag de natuur in willen duiken. Er zijn verschillende nationale parken in deze rechthoekige staat. Echter zijn er ook ontzettend veel leuke dorpjes. Veel van deze dorpjes zijn gebouwd in steile rotswanden. Dat is natuurlijk ook erg bijzonder om te zien.

Vliegen vanaf Amsterdam

Tegenwoordig kunt u erg voordelig vliegen vanaf Amsterdam naar Denver. Als u goed zoekt, kunt u al retourticket boeken vanaf slechts 330 euro. Helaas zijn er geen directe vluchten beschikbaar, maar wel kunt u er komen met een overstap. Vervolgens kan uw roadtrip door Colorado dan ook echt beginnen.

Denver

Waarschijnlijk start u uw roadtrip door Colorado in de hoofdstad van de staat: Denver. De stad is erg bijzonder. Het is namelijk een gezonde mix tussen het oude wilde westen en een aantal hippe plaatsen. Ook kunt u hier terecht bij een aantal leuke parken.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Denver
De hoofdstad van de Amerikaanse staat Colorado

Lower Downtown en Larimer Square

Lower Downtown en Larimer Square zijn twee bijzondere plekken: Downtown is volgebouwd met historische gebouwen, welke zijn gevestigd in verscheidene gezellige straatjes. Larimer Square is het oudste gedeelte. Hier treft u de meest bijzondere gebouwen. Overigens zijn deze plekken niet alleen populair onder toeristen: ook locals komen hier maar al te graag. Als u wilt kun u ook een van de vele bierbrouwerijen bezoeken.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

larimer square
Larimer Square in Denver

State Capitol

State Capitol is een enorme capitol met een prachtige gouden koepel. Dit bijzondere gebouw is gevestigd in het Civic Center Park. Als u wilt kunt u, op doordeweekse, een (gratis) tour boeken door het gebouw. Dat is bijzonder leuk om te doen.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

State capitol
De State Capitol in Denver

Musea

In de stad kunt u ook verscheidene leuke musea bekijken. Enkele populaire musea zijn het Denver Art Museum, het History Colorado Center, het Denver Museum of Nature & Science en tot slot het Molly Brown House Museum.

Confluence Park

In Denver treft u maar liefst meer dan 200 stadsparken. Deze variëren van kleine parkjes tot grotere parken. Het Confluence Park is wellicht wel de mooiste van allemaal. Ook locals komen maar al te graag naar dit park. U kunt hier heerlijk picknicken en dat is natuurlijk vooral erg leuk als het mooi weer is.

Denver Botanic Gardens

Denver kan best wel een drukke stad zijn. Wilt u tijdens uw bezoek aan de hoofdstad ook nog genieten van wat extreme rust? Dan is een bezoekje aan de Denver Botanic Gardens zeker een aanrader. In deze tuinen kunt u verscheidene planten zien uit onder andere Afrika en Australië.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

botanical
Botanical Gardens in Denver

Aspen en Vail

U kunt uw roadtrip door Colorado vervolgen naar Aspen en Vail. Veel welgestelde Amerikaanse burgers vieren hier maar al te graag hun weekenden en vakanties. Immers is het hier ‘gezien en gezien worden’. Gedurende de wintermaanden ligt er bijzonder veel sneeuw en heeft u dus ook de mogelijkheid om te skiën of te snowboarden.

Aspen is gelegen in de Rocky Mountains en daarmee is er altijd een sneeuwgarantie gedurende de wintermaanden. Daarmee is dit ook hét gebied voor een wintersportvakantie in de Verenigde Staten.

Naast skiën en snowboarden kunt u hier ook een van de vele leuke dorpen bekijken. Aangezien de welgestelde Amerikaan hier graag komt, kunt u het al raden: de dorpen staan hier vol met sterrenrestaurants en designerwinkels. Dat is erg bijzonder om te zien tijdens uw roadtrip door Colorado.

Rocky Mountain National Park

Uw roadtrip door Colorado hoeft u natuurlijk niet per se te boeken gedurende de wintermaanden. Ook in de zomermaanden is hier natuurlijk voldoende te beleven. Wanneer het sneeuw smelt verschijnen er namelijk prachtige wandelroutes. Het Rocky Mountain National Park is dan ontzettend mooi om te bezoeken. Tijdens uw tocht door de bergen kunt u wilde beren tegenkomen, maar ook wonen hier elanden op grote schaal. Vanaf de top van de Mount Elbert heeft u vooral een erg prachtig uitzicht. Houd rekening met een pittige hike: u kunt daar namelijk niet met uw huurauto oprijden.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

rocky mountains
De Rocky Mountains in Colorado

Mesa Verde National Park

Mesa Verde National Park is een ander prachtig nationaal park. Hier kunt u namelijk rotswoningen vinden: het zijn er zo’n 600. In deze woningen woonden de Pueblo Indianen tot 1300. Deze archeologische vondsten zijn ontzettend speciaal en die moet u echt gezien hebben tijdens uw roadtrip door Colorado.

Twee andere prachtige parken in Colorado zijn nog het Great Sand Dunes National Park en het Gunnison National Park.

Beste reistijd voor uw roadtrip door Colorado?

Wilt u graag een roadtrip door Colorado maken? Dan kunt u in principe in ieder seizoen wel naar de staat toe reizen. In ieder seizoen heeft de staat namelijk wel iets unieks. Echter ligt er veel sneeuw gedurende de wintermaanden en is dat uiteraard niet het geval gedurende de zomermaanden. Wanneer u ook reist: het uitzicht is in ieder geval prachtig. De heldere meren en diepe kloven zien er bovendien in ieder seizoen prachtig uit. Het is dus min of meer een persoonlijke voorkeur.

Een auto huren voor uw roadtrip door Colorado?

Overweegt u een roadtrip door Colorado? Dan kunt u alvast een auto huren via Huurauto.nl. Het is raadzaam om deze tijdig te reserveren. Als u deze online reserveert, kunt u gemakkelijk en snel verschillende autoverhuurders met elkaar vergelijken. Dat werkt bijzonder eenvoudig: u voert simpelweg uw reisdata en reisbestemming in en op basis daarvan berekent het reserveringssysteem welke aanbieder het voordeligste is. Reserveren duurt vervolgens slechts enkele minuten.

8.2/10 - (6 stemmen)

Plaats een reactie