Roadtrip door Wales

Een roadtrip door Wales is ontzettend leuk. Tijdens uw reis komt u talloze leuke bezienswaardigheden tegen. Ook de natuur is ronduit prachtig in het land. Uiteraard begint u uw reis in Cardiff en komt u vervolgens langs de meest bijzonder plekken met uw huurauto.

Een tip vooraf

Wilt u graag een roadtrip door Wales maken? Dan geven we alvast een tip vooraf: u kunt namelijk van tevoren alvast een auto huren. Als u deze van tevoren reserveert, kunt u namelijk ontzettend veel geld besparen. Start daarom direct met vergelijken!

Uw roadtrip door Wales start in Cardiff

Uw roadtrip door Wales start in Cardiff. Dit is de hoofdstad van Wales en staat natuurlijk vol met talloze leuke bezienswaardigheden. Zo kunt u onder andere een bezoekje brengen aan de prachtige Cardiff Castle. Dit is een groot kastelencomplex, welke nabij een enorm groen park staat. Dat zijn dus twee bezienswaardigheden in een. Ook de Cardiff Bay is een plek die u gezien moet hebben. Gedurende de zomermaanden wordt hier vaak livemuziek gespeeld.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

cardiff castle

Als u een liefhebber bent van musea, is het National Museum Cardiff zeker een aanrader. In dit museum leert u meer over de historie van het land. Ook zijn er uiteraard verschillende tentoonstellingen aanwezig. De entree is gratis.

Pembrokeshire Coast National Park

Pembrokeshire

In het zuiden van het land kunt u een bezoekje brengen aan het Pembrokeshire Coast National Park. Het park is ruim 600 vierkante kilometer groot en de natuur is hier prachtig. Hier staat het vol met prachtige kliffen en dat is echt bijzonder om te zien. Er zijn bovendien ook verscheidene zandstranden en eilandjes. Er is een wandelpad aangelegd waar u langs kunt lopen. Vanaf bepaalde punten heeft u een prachtig uitzicht over het park.

Snowdonia National Park

snowdonia

Tijdens uw roadtrip door Wales moet u ook echt een bezoekje hebben gebracht aan het Snowdonia National Park. Dit is wellicht wel het meeste bekende park van het land. De hoogste berg, genaamd Snowdon, is 1.085 meter hoog en deze kunt u beklimmen. U kunt deze bewandelen, maar u kunt ook een treintje pakken naar de top van de berg. De wandeling behoeft natuurlijk de voorkeur. Dat brengt namelijk nog enigszins spanning met zich. Vanaf de top van de berg is het uitzicht echt bijzonder prachtig. Het is zeker een aanrader om hier heen te gaan tijdens uw roadtrip door Wales.

Brecon Beacons

Brecon Beacons

Wales staat vol met natuurparken. De Brecon Beacons is er namelijk nog eentje! Hier vindt u ook diverse bergen die u kunt bewandelen. De bergtoppen zijn veelal plat en daarmee kunt u dus ook flinke stukken aardig hoog lopen. Uiteraard kunt u hier ook genieten van een prachtig uitzicht. Er zijn voldoende wandelpaden aangelegd waar u gebruik van kunt maken. Rondom de bergen ziet u talloze leuke beekjes en watervallen, zoals op de foto hierboven.

Portmeirion

Portmeirion is een klein dorpje, welke is gevestigd aan een groot meer. Het is een erg bijzonder dorp, welke u misschien een beetje doet denken aan een Italiaans dorpje. Het toeristische gedeelte van het dorp is vooral erg bijzonder om te bekijken. Hier kunt u namelijk talloze leuke bezienswaardigheden bekijken. Dat is dus ook zeker een aanrader.

Een auto huren voor uw roadtrip door Wales?

Wilt u graag een roadtrip door Wales maken? Dan is het raadzaam dat u uw huurauto van tevoren reserveert. Daarmee kunt u namelijk aardig veel geld besparen. Maak daarvoor gebruik van onze handige autovergelijker. Dat werkt erg eenvoudig. U voert simpelweg uw postcode + huisnummer en verbruik in en op basis daarvan berekent het vergelijkingssysteem welke autoverhuurder het voordeligste is. De goedkoopste huurauto staat altijd bovenaan. Reserveren duurt slechts enkele minuten. Via Huurauto.nl kunt u een auto huren zonder creditcard. U kunt uw reservering dus afronden met iDEAL. Wel zo handig!

10/10 - (1 stemmen)

Plaats een reactie