Auto huren: heb ik een creditcard nodig?

Creditcards en autohuur. Het levert soms nog wel de nodige vragen op. Heb ik een creditcard nodig voor het huren van een auto? Of kan ik deze eventueel ook achterwege laten? Daarover vertellen we u graag meer in dit artikel.

Is een creditcard verplicht?

Via Huurauto.nl kunt u uw reservering gemakkelijk afronden per iDEAL. Toch stellen sommige autoverhuurders een creditcard verplicht. Dit heeft namelijk te maken met de waarborgsom. Eerder kon u ook contant geld inleveren, maar dat is niet altijd meer zo. Dat heeft namelijk te maken met veiligheid. Bepaalde autoverhuurders hebben simpelweg geen kluis en kunnen het geld niet op een veilige manier bewaren. Daarom gaat de voorkeur uit naar een creditcard. In sommige gevallen heeft u deze dus echt nodig. Dat heeft ook voordelen, want u hoeft dan niet met veel contant geld naar de balie te komen voor de waarborgsom. Dat is vooral vervelend bij een vreemde valuta.

Houd er rekening mee dat de creditcard altijd op naam moet staan van de hoofdbestuurder. Degene die gaat rijden is verantwoordelijk. Daarom is zijn of haar creditcard vereist.

Tweede bestuurderspakket

Het klinkt misschien een beetje cliché, maar vaak zijn het de vrouwen die een reis boeken. Echter is het vaak de man die rijdt. Daarom is het toch raadzaam dat de huurauto wordt geboekt op naam van degene die gaat rijden mét zijn of haar creditcard. Een andere oplossing is het tweede bestuurderspakket. Dat houdt in dat de tweede persoon dus ook verantwoordelijk is. Dat is eenvoudige oplossing, waardoor u later geen gedoe krijgt.

Debitcard

Een debitcard wordt vaak niet geaccepteerd door autoverhuurders. Dat heeft ermee te maken dat hier geen geld op terug kan worden gestort. Bij een creditcard wordt het bedrag als gereserveerd omschreven. Als er een schade is, dan wordt het bedrag er niet afgetrokken. Bij een debitcard moet het bedrag er sowieso afgetrokken worden.

Een auto huren voor uw volgende reis?

Wilt u graag een auto huren voor uw volgende reis? Maak dan gebruik van onze handige autovergelijker. Dat werkt bijzonder eenvoudig. U voert simpelweg uw reisbestemming en reisdata in en op basis daarvan controleert het reserveringssysteem de beschikbaarheid van verschillende autoverhuurders. U kunt uw huurauto naar keuze binnen slechts enkele minuten reserveren. Zo eenvoudig werkt het!

8.7/10 - (3 stemmen)

Plaats een reactie