Roadtrip door Ierland

Niet veel mensen weten dat Ierland echt een prachtig land is. U kunt hier vooral genieten van de prachtige natuur. Er is eindeloos veel groen en dat is erg spectaculair. Dat leent zich natuurlijk ook ontzettend goed voor een roadtrip door Ierland. Maar dat is echter niet alles. U kunt er namelijk ook prachtige steden en gezellige dorpjes bezoeken. Tijdens uw roadtrip door Ierland rijdt u over diverse slingerende wegen en dat is ontzettend leuk om mee te maken.

Tip: Op zoek naar een voordelige huurauto? Maak gebruik van onze autovergelijker!

Dublin, de hoofdstad van Ierland

dublin

Dublin is de hoofdstad van Ierland en is een prachtige stad om te bezoeken. Het is ook een goed startpunt van uw roadtrip door Ierland, want u komt hier waarschijnlijk ook aan met het vliegtuig. De stad heeft talloze leuke bezienswaardigheden die u kunt bekijken. Zo kunt u onder andere een bezoekje brengen aan de Saint Patrick’s Cathedral. Deze kathedraal is bijzonder mooi om te zien: zowel van binnen als van buiten.

Als u meer wilt weten over de geschiedenis van het land, kunt u een bezoekje brengen aan het National Museum of Ireland. Wilt u liever een stukje in de toekomst kijken? Dan kunt u terecht bij de Science Gallery.

Uiteraard mag een bezoekje aan een Ierse pub in de avonduren niet ontbreken. Kent u het Ierse bier Guinness al? Sommigen zijn liefhebbers: anders moeten er niets van hebben. Even een glas proberen kan geen kwaad. Daarna niet meer rijden natuurlijk. Een overnachting in een hotel in Dublin is dus wel op zijn plaats.

Nu begint de roadtrip door Ierland pas echt: Cork

cork

Nu begint uw roadtrip door Ierland pas echt. De eerste stad die u kunt bezoeken is Cork. Alleen de route naar dit Ierse stadje is al erg leuk. Langs de route komt u namelijk ook verscheidene andere gezellige dorpjes tegen, waaronder Wexford en Wicklow. Echter wilt u daar niet al te lang blijven, want Cork is nóg vele malen mooier. De stad is namelijk op het water gebouwd en dat ziet er natuurlijk erg bijzonder uit. Er staan nog talloze historische gebouwen en dat is zeker erg leuk om te bekijken.

In de stad kunt u ook een 19de-eeuwse gevangenis bezoeken. Deze wordt niet meer ‘bewoond’ door gevangen, maar is nu dus vrij te bezoeken voor het publiek. Gedurende de avonduren kunt u hier heerlijk eten. Er zijn namelijk talloze restaurants en eettentjes waar u terechtkunt. Uiteraard kunt u ook in Cork genieten van een heerlijk Guinness biertje. Althans, als u liefhebber bent!

Killarney

Killarney

Killarney ligt op en steenworp afstand van Cork. Dit stadje is dus ook weer gemakkelijk te bezoeken. Wat hier vooral erg bijzonder is, is dat u een kijkje kunt nemen bij de Torc Waterfall. Deze maakt onderdeel uit van het National Killarney Park, waar u eveneens een aantal prachtige meren kunt bekijken. Als natuurliefhebber moet u dit park echt gezien hebben.

Galway

galway

Galway is de eerste stad op deze roadtrip door Ierland die niet aan de kust gelegen is. U kunt uw roadtrip door Ierland nu dus vervolgen naar het binnenland. Wat de stad zo bijzonder maakt, is dat Galway leuke kronkelende straatjes heeft. Deze zijn uiteraard goed gevuld met talloze leuke pubs. Ook wordt er regelmatig livemuziek gespeeld in de verschillende straatjes. Ook het nachtleven is waanzinnig. Al met al zorgt dat voor een prachtige sfeer en een overnachting in het stadje is dus ook zeker een aanrader.

De volgende dag kunt u doorreizen naar Connemara. Dit is een prachtig natuurgebied, welke vlakbij de stad ligt. Wellicht is dit wel een van de mooiste natuurgebieden van heel Ierland. Als u een natuurliefhebber bent, moet u hier dus ook zeker een bezoekje aan brengen.

Belfast

belfast

U kunt uw roadtrip door Ierland nu weer verder vervolgen naar het plaatsje Belfast. Belfast is de hoofdstad van Noord-Ierland en is een erg bijzondere stad. Wist u bijvoorbeeld dat de Titanic ooit gemaakt is in dit stadje? Uiteraard is daar dus ook veel aandacht aan besteed. Er is bijvoorbeeld een museum over de scheepvaart in het stadje. Daarnaast kunt u hier ook nog verscheidene andere bezienswaardigheden bekijken, waaronder de Belfast Castle en de City Hall.

Terug naar Dublin

De bovenstaande plaatsen zijn de leukste plaatsen van het land. Afhankelijk van uw totale verblijfsduur kunt u natuurlijk zelf bepalen hoe lang u ergens verblijft. Als u Belfast gezien heeft, kunt u weer terugrijden naar Dublin. Eventueel kunt u hier nog een dagje ontspannen en vervolgens weer het vliegtuig naar huis nemen.

Een auto huren voor uw roadtrip door Ierland?

Wilt u graag een auto huren voor uw roadtrip door Ierland? Dat kan via Huurauto.nl! Wij vergelijken verschillende autoverhuurders op basis van prijs, type auto en ophaallocatie. Via ons uitgebreide filtersysteem kunt u eenvoudig de juiste aanbieder uitkiezen. De goedkoopste huurauto, op basis van uw voorkeuren, staat altijd bovenaan. U kunt uw reservering binnen slechts enkele minuten afronden.

8.5/10 - (6 stemmen)

Plaats een reactie