Auto huren op vakantie? Praktische tips!

Wilt u graag een auto huren op vakantie? Dat is een verstandige keuze. Tijdens uw reis kunt u doorgaans dan veel meer zien. Bovendien biedt het ook de nodige vrijheid. Toch hoort u ook weleens over de akelige verhalen met betrekking tot autohuur. Er zou ineens schade zijn ontstaan en u bent (een deel van) uw borg kwijt. Daarom in dit artikel: tien tips voor een auto huren op vakantie. Daarmee gaat u veilig de weg op en voorkomt u problemen.

1) Kies voor een bekende autoverhuurder

Wilt u graag een auto huren op vakantie? Kies dan bij voorkeur voor een bekende autoverhuurder. Er zijn natuurlijk voldoende autoverhuurders waar u uit kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld eens aan Sixt, Europcar, Sunny Cars of Avis. Deze bedrijven opereren internationaal en zijn over het algemeen betrouwbaar. Daarnaast kunt u ook reviews van anderen bekijken op onze website. Aan de hand daarvan kunt u ook nagaan hoe betrouwbaar een bepaalde autoverhuurder is.

2) Reserveer uw huurauto via Huurauto.nl

Wist u dat een auto huren op vakantie veel voordeliger is wanneer u dit van tevoren alvast regelt? Als u eenmaal op locatie bent, zult u zelf verschillende verhuurders moeten vergelijken. Dat kost niet alleen veel tijd, het is ook veel duurder. Online kunt u namelijk genieten van verschillende acties. Via Huurauto.nl kunt u bovendien een auto huren zonder creditcard. U kunt uw huurauto namelijk reserveren middels een iDEAL-betaling.

3) Huur volle dagen (24 uur)

Autoverhuurders rekenen altijd per 24 uur. Dat betekent dus: haalt u uw auto om 16.00 uur op? Dan kunt u de auto de volgende dag om 16.00 uur weer inleveren. In dat geval heeft u hem een dag gehad (en dus 24 uur). Heeft u de auto echter een uurtje langer gehad, bijvoorbeeld tot 17.00 uur? Dan betaalt u dus voor twee volle dagen. Wees daarom verstandig en zorg ervoor dat u de auto per 24 uur huurt. Breng de auto dus altijd weer rond dezelfde tijd terug als u deze heeft opgehaald. Een auto huren op vakantie is op deze manier het meest voordeligste.

4) All-inclusive autohuur

Via onze website heeft u de mogelijkheid om de auto all-inclusive te huren. Dat betekent: met de nodige kilometers en de nodige verzekeringen. Zorg er echter voor dat u dit aangeeft als u eenmaal aan de balie staat. Gek genoeg vragen veel autoverhuurders nog of u de auto extra wilt verzekeren. Als u dat online al heeft gedaan, hoeft u dat natuurlijk niet nogmaals te doen.

5) Een navigatiesysteem is onnodig

Veel autoverhuurders bieden ook een navigatiesysteem aan in de huurauto. Dat is echter vaak onnodig. In sommige gevallen zit het namelijk sowieso al in de auto en kunnen zij dit helemaal niet op afstand uitschakelen. U betaalt dan voor iets onnodigs. Bovendien kunt u natuurlijk ook gewoon met uw smartphone navigeren. Dat kost maar weinig internetdata en daarmee kunt u flink besparen op de huur van het navigatiesysteem.

Heeft u geen internet op vakantie? Dan kunt u alvast uw routes van tevoren downloaden op Google Maps. Zo kunt u vooralsnog offline navigeren.

6) Kies voor een praktische ophaallocatie

Wilt u graag een auto huren op vakantie? Kies dan voor een praktische ophaallocatie. Soms kan dat het vliegveld zijn, maar soms ook juist niet. Als u bijvoorbeeld maar voor een aantal dagen een huurauto nodig heeft, kan het ook praktisch zijn om de huurauto nabij uw vakantiebestemming op te halen. Anderzijds is het ook vervelend als u de huurauto een uur van het vliegveld vandaan staat. Dan is de keuze voor het vliegveld wellicht een betere optie. Gelukkig kunt u uw huurauto ook ophalen bij locatie A en inleveren op locatie B. Zo heeft u toch iets meer vrijheid.

7) Een creditcard is toch erg handig

U heeft geen creditcard nodig om een auto te huren. Via onze website kunt u uw reservering afronden per iDEAL. Toch kan het verstandig zijn om toch eentje mee te nemen. Daarmee kunt u namelijk de borg voldoen. Op die manier hoeft u geen contant geld mee te nemen naar de balie. Dat is natuurlijk helemaal vervelend als u vreemde valuta moet geven. Bovendien moet er iemand aanwezig zijn als u de auto weer inlevert. Immers wilt u graag uw borg terug. Dat is niet zo wanneer u over een creditcard beschikt.

8) Kies het juiste formaat

Wilt u graag een auto huren op vakantie? Bedenk dan goed of u een klein of groot model wilt. Natuurlijk is een kleinere auto een stukje voordeliger, maar in sommige gevallen is dat ook niet bepaald praktisch. Gaat u bijvoorbeeld een stukje rijden op de bergen? Of gaat u mogelijk off road met uw auto? Dan kan het wel zo fijn zijn om een grotere auto te nemen. Dat stuurt net even iets lekkerder.

9. Kies voor de juiste tankregeling

Het is altijd raadzaam om te kiezen voor de vol/vol-regeling. Dat houdt in dat u de auto ophaalt met een volle tank en ook weer inlevert met een volle tank. Er kunnen op die manier nooit misverstanden ontstaan. Is deze regeling niet mogelijk? Zorg er dan voor dat u een foto maakt van de hoeveelheid brandstof in de auto. Dan weet u precies weer wat u moet bijtanken.

10. De auto ophalen

Gaat u de auto ophalen? Dan is het belangrijk dat u de auto goed inspecteert. Soms loopt er een medewerker mee, maar soms is dat ook niet het geval. Controleer niet alleen datgene wat de medewerker u aanwijst. Controleer ook andere plekken! Als u nog andere schadeplekken ziet, kunt u dat noteren en laten zien aan de medewerker van het autoverhuurbedrijf. Maak ook foto’s van de auto, zodat u kunt aantonen dat de schade er al zat. Teken alleen voor het huurcontract als alle schade goed genoteerd is. Controleer het huurcontract eveneens op de volgende punten:

  • Gegevens van huurder en verhuurder;
  • Type, merk en kenteken van de huurauto;
  • De huidige kilometerstand;
  • De huurperiode;
  • Eventuele afgesloten verzekeringen;
  • Schade die zich op de auto bevindt;
  • De huursom en de manier hoe u deze voldaan heeft;
  • Hoogte van de waarborgsom;
  • Contactinformatie;
  • Naam van de bestuurder.

11. Auto inleveren

Als u de auto weer inlevert, behoeft het de voorkeur dat u dit doet wanneer er een medewerker bijstaat. Zorg ervoor dat zij de auto aftekenen waar u bij staat. Daarmee voorkomt u dat u nadien voor verrassingen komt te staan. Toon eventueel de foto’s op uw smartphone van schade dat er al opzat.

Een auto huren voor uw volgende reis?

Wilt u graag een auto huren voor uw volgende reis? Dan kunt u gebruikmaken van onze handige autovergelijker. Dat werkt bijzonder eenvoudig. U voert simpelweg uw reisbestemming in en op basis daarvan berekent het systeem welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste huurauto staat altijd bovenaan.

5.5/10 - (2 stemmen)

Plaats een reactie