Roadtrip door Virginia

Wilt u graag een roadtrip maken door een van de staten in het oosten van een Amerika? Dan is een roadtrip door Virginia een uitstekende keuze. De staat heeft een lange geschiedenis en was ooit een kolonie van Groot-Brittannië. Misschien heeft de staat dan ook wel de meeste historische bezienswaardigheden te bieden van geheel Amerika.

Tip: reserveer uw huurauto op tijd

Wilt u graag een roadtrip door Virginia boeken? Dan is het belangrijk dat u een huurauto reserveert. Gelukkig kunt u online een auto huren zonder creditcard via Huurauto.nl. Voer simpelweg in wanneer u reist én wat uw bestemming is. Op basis daarvan kan onze autovergelijker berekenen welke autoverhuurder het voordeligste is.

Over Virginia: The Old Dominion

De staat Virginia staat ook wel bekend als The Old Dominion. Deze Amerikaanse staat heeft veel geschiedenis te bieden. Uit Virginia komen ook veel bekende mensen die hebben bijgedragen aan de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten. Onder andere George Washington en Thomas Jefferson komen hier vandaan. Alleen de president John Adams kwam niet uit deze staat van de eerste vijf presidenten: de overige vier dus wel! De staat heeft de bezoeker dan ook ontzettend veel te bieden.

Vliegen vanaf Amsterdam naar Washington D.C.

U kunt vliegen vanaf Amsterdam naar Washington D.C. U vliegt dan weliswaar naar een andere staat, maar vanaf hier kunt u uiteraard ook een auto huren en de grens overgaan. De vluchten voordelig en de stad is een goede uitgangslocatie. Vanaf deze locatie kunt u rechtstreeks naar de Skyline Drive rijden om vervolgens uw route te vervolgen naar de rest van de staat. Uiteraard kunt u eerst ook een bezoekje in Washington D.C. doen, maar dat laten we graag aan u over. Uiteraard is het wel erg leuk om een bezoekje te brengen aan het Witte Huis en het Capitool. Ons advies? Trek daar gerust een dag vooruit.

Old Town Alexandria

Voordat u uw roadtrip door Virginia naar de Skyline Drive vervolgt, is het raadzaam om eerst te stoppen in Old Town Alexandria. Het ligt vlakbij onder Washington D.C. en het is een zeer bijzonder stadje. De traditionele straten maken het typisch Amerikaans en het is gewoon een prettig stadje. Op de Market Square kunt u talloze leuke bezienswaardigheden bekijken over de historie. Ook de geschiedenis over de slavernij komt hier uitgebreid aan bod.

Skyline Drive

De Skyline Drive is een prachtige weg die gevestigd is in het Shenandoah National Park. De weg ligt weer op een bergrug van Blue Ridge Mountains en het is vooral een erg slingerende weg. Jaarlijks rijden zo’n twee miljoen mensen over deze bijzondere weg. Er werden verscheidene heuvels en toppen verwijderd om de weg te kunnen maken. In 1939 werd de weg voor het eerst geopend.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

skyline drive
Een ritje over de Skyline Drive

De maximale snelheid is slecht 60 kilometer per uur. Dat klinkt misschien bijzonder langzaam, maar de wegen slingeren ook echt. Van iedere bocht kunt u dus ook echt genieten. Het uitzicht op bepaalde punten is erg bijzonder. Houd ook rekening met eventuele overstekende herten en beren. Zowel in de late als de vroege uurtjes zijn deze dieren actief. Houd er rekening mee dat er veel ‘parkpolitie’ is, dus het is belangrijk dat u zich aan de snelheid houdt. Tijdens uw roadtrip door Virginia zult u dan ook door de Mary’s Rock Tunnel rijden. Deze tunnel is maar liefst 190 meter lang en dat is erg bijzonder om door heen te rijden.

Tussendoor kunt u uw auto regelmatig aan de kant zetten. Er zijn namelijk ook meer dan 800 kilometer aan wandelpaden. Tijdens een wandeling kunt u verscheidene watervallen en hoge bergen bekijken.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

skyline drive
Het uitzicht is prachtig

U dient wel tien dollar entree te betalen voor het park. Dat is dus wel iets waar u rekening mee moet houden. Als natuurliefhebber is dat echter prachtig om te zien tijdens uw roadtrip door Virginia.

Bezienswaardigheden in Richmond

U kunt uw roadtrip door Virginia vervolgen naar Richmond. Richmond is een leuke stad waar u een aantal dagen kunt verblijven. Qua historische bezienswaardigheden is er voldoende te zien.

Oude centrum

Er is nog een oud centrum waar een bezoekje aan kan brengen. Hier staat het Confederate White House. Eerder woonde de president Jefferson Davis hier. Helaas wordt zijn voormalige woning min of meer overschaduwd door een groot, modern ziekenhuis. Dat is misschien een beetje jammer.

State Capitol

Daarnaast kunt u ook een bezoekje brengen aan de State Capitol. Dit klassieke gebouw heeft een echte Romeinse bouwstijl. Thomas Jefferson heeft dit destijds laten bouwen. De binnenkant van het gebouw is erg uniek en het is zeker een aanrader om dit te bekijken.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

richmond

Boulevard van Richmond

Gedurende de avonduren zijn er veel eettenten waar u lekker kunt eten. Hiervoor kunt u terecht op de prachtige boulevard van Richmond. Ook is er ontzettend veel livemuziek. In Virginia mag men overigens alleen drank schenken als er ook gegeten wordt. Dat wordt dus lekker veel eten als u van een drankje wilt genieten. Op de boulevard van Richmond komt u ook talloze standbeelden tegen: misschien zelfs iets te veel. Ook de tennisser Arthur Ashe heeft hier een standbeeld gekregen. Hij werd als eerste donkere Amerikaan geselecteerd voor het David Cup-team. Tijdens zijn carrière won hij verscheidene prijzen.

Bezienswaardigheden in Williamsburg

Vanaf Richmond kunt u uw roadtrip door Virginia vervolgen naar Williamsburg. De stad wordt veelal geassocieerd met het koloniale verleden van het land, maar toch is het een van de meest populaire attracties van de staat. Vooral het museum is hier een echte aanrader. Verder zijn er ook veel activiteiten voor kinderen in Williamsburg. Zo zijn er verscheidene parken waar u terechtkunt.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

williamsburg

Bezienswaardigheden in Virginia Beach

In Virginia Beach wonen ruim twee keer zoveel mensen als in Richmond. Met zo’n 430.000 inwoners behoort het zelfs tot de top 50 steden van de Verenigde Staten. De stad is vooral bekend vanwege de ‘First Landing’. Engelse kolonisten kwamen namelijk aan wal in deze stad. Dat maakt de stad een echte toeristentrekpleister. Op de lange boulevard zijn talloze hotels en restaurants gevestigd waar u iets lekkers kunt eten en drinken. Gedurende de zomermaanden is het hier heerlijk warm!

Viriginia Beach Boardwalk

Tijdens uw roadtrip door Virginia zult u de huurauto hier even voor moeten laten staan: een wandeling over Virginia Beach Boardwalk. Deze enorme boulevard is maar liefst vijf kilometer lang en staat vol met restaurants, hotels en een prachtige pier. Ook zijn er veel entertainers die hun zakcentje willen bijverdienen. Vooral tijdens de zomermaanden is het hier erg druk.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

virginia beach

Little Island

Ten zuiden van Virginia Beach kunt u genieten van de rust: hier zijn geen grote hotels gebouwd. De kustlijn is hier nog goed zichtbaar en de stranden zijn lekker leeg. Ontspanning dus.

First Landing State Park

In de intro schreven we er al over: First Landing. Daar is dus een speciaal park voor. Dit is zelfs het meest bezochte park van de staat en het staat vol met prachtige wandelpaden. Hier kunt u echt even ontspannen.

Old Cape Henry Lighthouse

De Old Cape Henry Lighthouse is een enorme vuurtoren uit 1792. Als u 191 treden beklimt, heeft u een prachtig uitzicht over zee en de kust. Dat is dus ook zeker een aanrader om te doen, mits u hoogtevrees heeft natuurlijk!

Adam Thoroughgood House

Het Adam Thoroughgood House is een bakstenen huisje die bijzonder oud is! Het is zelfs een van de oudste koloniale gebouwen in de staat. Als u van historie houdt, moet u dit gebouwtje echt gezien hebben tijdens uw roadtrip door Virginia. Enkele andere historische gebouwen zijn Francis Land House, Lynnhaven House en het Ferry Plantation House.

Terugvliegen vanaf Virginia Beach naar Amsterdam

Vanaf Virginia Beach kunt u weer terugvliegen naar Amsterdam. Er is een rechtstreekse vlucht beschikbaar. Als u een auto huren gaat, heeft u via Huurauto.nl de mogelijkheid om uw huurauto te reserveren in Washington D.C. om deze vervolgens weer in te leveren in Virginia Beach. Uiteraard kunt u ook weer terugrijden naar Washington D.C. als die tickets goedkoper zijn. U kunt rekeninghouden met een rit van circa 3,5 uur. Tijdens uw terugreis komt u niet veel bijzonders meer tegen. U komt min of meer weer langs Richmond rijden, waar u langs de heenreis ook langs kwam. Alleen het laatste stuk is anders, omdat u in eerste instantie langs de Skyline Drive reed.

Een auto huren voor uw roadtrip door Virginia?

Wilt u graag een auto huren voor uw roadtrip door Virginia? Dan kunt u gebruikmaken van ons handige reserveringssysteem. Deze werkt bijzonder eenvoudig. U voert simpelweg uw reisdata en reisbestemming in. Op basis daarvan controleert het systeem welke autoverhuurder het voordeligste is. De goedkoopste huurauto staat altijd bovenaan, dus u hoeft niet meer te filteren!

10/10 - (1 stemmen)

Plaats een reactie