Roadtrip door Alabama

Als u naar de Verenigde Staten wilt reizen, is Alabama misschien niet de eerste staat waar u aan denkt. Deze Amerikaanse staat staat namelijk niet bekend om haar toeristische oorden, haar bezienswaardigheden of haar schoonheid. Toch heeft een roadtrip door Alabama ontzettend veel te bieden. In dit artikel leest u daar meer over.

Tip: reserveer uw huurauto vooraf

Wilt u graag een roadtrip door Alabama maken? Dan is het raadzaam om uw huurauto van tevoren te reserveren. Daarmee verzekert u zich niet alleen van een huurauto, maar ook is deze stukken goedkoper dan wanneer u deze op locatie huurt. U kunt hier direct, online, een auto huren zonder creditcard.

Over Alabama: the Yellowhammer State

Deze staat heeft een rijke geschiedenis. Zo komt onder andere Martin Luther King Jr. uit deze staat. Verder is het eeuwenoude nummer ‘Sweet Home Alabama’ natuurlijk ook erg bekend.

Vliegen vanaf Amsterdam naar Birmingham

Vanaf Amsterdam kunt u gemakkelijk vliegen naar Birmingham, een grote stad in Alabama. Helaas is er geen rechtstreekse vlucht beschikbaar, maar wel kunt u er met een overstap komen. Bij aankomst kunt u uw roadtrip door Alabama starten in Birmingham. Deze stad heeft al veel te bieden en is daarmee ook een goede uitvalsbasis. Het is overigens niet de hoofdstad van de staat: dat is namelijk Montgomery.

Bezienswaardigheden in Birmingham

Birmingham is een centraal gelegen stad in de staat Alabama. De stad is vooral erg gezellig te noemen en u vindt hier talloze leuke barbecuerestaurants. Dat is echt een leuke ervaring en dat raden wij dan ook zeker aan. Birmingham is de grootste stad van deze Amerikaanse staat met talloze leuke bezienswaardigheden.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

birmingham roadtrip door alabama
Een uitzicht over de stad Birmingham

Alabama Jazz Hall of Fame

De Alabama Jazz Hall of Fame is ontzettend leuk om te bezoeken tijdens uw roadtrip door Alabama. Hier wordt u echt herinnerd aan de Afro-Amerikaanse roots in de staat. Er is zowel een theater als een museum aanwezig en dat is erg leuk om te bekijken. Nabij deze Hall of Fame staat ook nog de Sixteenth Street Baptist Church. Muzikanten zullen dit een ontzettend leuk uitstapje vinden.

Musea

In de stad kunt u verscheidene leuke musea bekijken. Zo kunt u onder andere een bezoekje brengen aan het Birmingham Museum of Art. Dit is zelfs het grootste regionale museum in Zuidoost-Amerika. Verder kunt u een bezoekje brengen aan het Barber Motorsports Museum. Daarmee is er dus voldoende te zien qua culturele bezienswaardigheden.

Red Mountain

Het is ook ontzettend leuk om een bezoekje te brengen aan de Red Mountain. Dit stadspark is enorm en is misschien wel net zo groot als het Central Park in New York. U kunt hier heerlijk wandelen, u kunt hier zelfs voetballen of u kunt hier even lekker rustig picknicken. Bovenop het park heeft u een prachtig uitzicht over de stad. In het park kunt u bovendien nog verscheidene leuke bezienswaardigheden bekijken. Zo kunt u onder andere een kijkje nemen bij het zeventien meter hoge beeld van de Romeinse god. Deze werd geplaatst in 1904.

Bezienswaardigheden in Montgomery

U kunt uw roadtrip door Alabama vervolgen naar de hoofdstad van de staat: Montgomery. Men is hier dol op muziek en dat ziet u in alles terug.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

montgomery roadtrip door alabama
Panorama uitzicht over Montgomery

Rosa Parks Museum

Op 1 december 1995 werd de stad wereldnieuws. De Afro-Amerikaanse Rosa Parks weigerde haar plaats af te staan in de bus aan een blanke. Naar aanleiding van de rassenscheiding en het incident is er een museum opgericht: het Rosa Parks Museum. Destijds werd er zelfs een officieel politierapport opgemaakt tegen Rosa Parks. Dat soort tijden kunnen wij ons nu niet meer voorstellen.

Montgomery Zoo

De Montgomery Zoo is een ontzettend leuke én grote dierentuin. In 1972 werd het park geopend en inmiddels wonen er meer dan 700 verschillende diersoorten. Deze dieren komen uit verschillende werelddelen, waardoor het een erg compleet park is. Het park is dan ook opgedeeld in werelddelen. Zo vindt u in de sectie ‘Afrika’ alle dieren uit dit continent. Datzelfde geldt voor Europa enzovoort.

Montgomery Museum of Fine Arts

Het Montgomery Museum of Fine Arts is een prachtig museum waar u schone kunsten kunt bekijken. Hier hangen talloze Amerikaanse sculpturen en schilderijen. Naast wisselende exposities is er ook een permanente tentoonstelling. U vindt hier ook een aantal werken van Rembrandt.

Bezienswaardigheden in Mobile

U kunt uw roadtrip door Alabama na Montgomery vervolgen naar het plaatsje Mobile. In dit zuidelijke plaatsje kunt u heerlijk genieten van zon, zee en strand. Mobile is de enige havenstad van de staat en daarmee is er voldoende te beleven in de stad.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

mobiele
De havenstad Mobile

Carnaval in Mobile

In Mobile wonen veel verschillende mensen. Zo zijn er bijvoorbeeld Mexicaanse invloeden, maar ook bijvoorbeeld Franse en Spaanse invloeden. Dat maakt Mobile ook een erg sfeervolle stad. Ook carnaval wordt hier uitgebreid gevierd. De festiviteiten worden erg serieus genomen door de inwoners en dat is maar al te leuk om mee te maken. Ieder jaar is het weer erg bijzonder, dus als u er rond carnaval bent is dat zeker een aanrader.

Mobile Museum of Art

Het Mobile Museum of Art is een echte aanrader. U vindt hier talloze mooie kunstwerken, waaronder kunstwerken uit Europa en Afrika. Het zijn tijdelijke exposities die regelmatig wisselen.

Battleship Memorial Park Mobile

In het Battleship Memorial Park Mobile liggen twee historische oorlogsschepen. Er ligt een onderzeeër en een oorlogsschip uit de Amerikaanse vloot. Laatstgenoemde werd ingezet tijdens de Tweede Wereldoorlog. U kunt deze prachtige schepen bekijken te voet of per helikopter. Laatstgenoemde is natuurlijk wel erg gaaf, maar daar zult u ook wat geld voor moeten neerleggen. De ervaring is echter prachtig: dat beloven we!

Terugvliegen vanaf Mobile

U kunt ervoor kiezen om uw huurauto in te leveren in Mobile. Vanaf Mobile kunt u weer terugvliegen naar Amsterdam. U kunt met een tussenstop weer terugvliegen naar onze hoofdstad. Als u uw huurauto reserveert, is het dan belangrijk dat u aangeeft dat u uw huurauto wilt ophalen in Birmingham en weer wilt inleveren in Mobile.

Een auto huren voor uw roadtrip door Alabama?

Wilt u graag een auto huren voor uw roadtrip door Alabama? Dan kunt u onze handige autovergelijker raadplegen. Op basis van uw ophaal- en afleveradres én reisdata berekent het vergelijkingssysteem welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste huurauto staat altijd bovenaan. Voor de reservering heeft u geen creditcard nodig: u kunt uw huurauto namelijk afrekenen per iDEAL.

10/10 - (1 stemmen)

Plaats een reactie