Roadtrip door Wyoming

Een roadtrip door Wyoming: het is misschien niet iets wat direct door uw gedachten schiet. Dit is namelijk de dunst bevolkte staat van de Verenigde Staten: het is zeven keer groter dan Nederland, maar heeft iets meer dan een half miljoen inwoners. Waarom dan toch een roadtrip door Wyoming boeken? Omdat er een prachtige ongerepte natuur is met verscheidene mooie nationale parken!

Reserveer uw huurauto tijdig

Wilt u graag een roadtrip door Wyoming boeken? Zorg er dan voor dat u uw huurauto tijdig reserveert. Daarmee bespaart u niet alleen veel geld, maar ook bent u ervan verzekerd dat u een goede huurauto heeft. Maak gebruik van onze autovergelijker en bekijk direct welke huurauto’s er allemaal beschikbaar zijn op uw reisdata!

Over Wyoming: de dunst bevolkte staat van de VS

Wyoming is de dunst bevokte staat van de Verenigde Staten. Met zo’n 570.000 inwoners wonen er maar weinig mensen in zo’n groot gebied. De staat is zeven keer groter dan Nederland, dus u komt niet zo snel iemand tegen! Men noemt deze staat ook wel de Equality State, omdat dit de eerste staat was waren vrouwen gelijke rechten kregen. Het vrouwenkiesrecht werd hier in 1869 ingevoerd.

Vliegen vanaf Amsterdam naar Cheyenne

Helaas kunt u niet rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Cheyenne vliegen. Cheyenne is de hoofdstad van Wyoming en is een goed startpunt. U zult dus wel enigszins moeite moeten doen om naar de staat te kunnen vliegen. Houd daarom rekening met een lange vliegduur met een of twee overstappen.

Cheyenne

Uw roadtrip door Wyoming begint in de hoofdstad Cheyenne. Met zo’n 60.000 inwoners is het geen grote stad, maar toch is er voldoende te zien in de hoofdstad. De stad staat namelijk bekend als het Wilde Westen en hier worden zelfs de grootste rodeo’s van het land georganiseerd. In de cowboystad is voldoende te zien.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Cheyenne
De hoofdstad van Wyoming

Wyoming State Capitol

Het Wyoming State Capitol werd aan het einde van de 19e eeuw gebouwd. Veel inwoners zien het als de trots van hun stad. Het gebouw is ook erg bijzonder om te zien. Op doordeweekse dagen kunt u het gebouw bezoeken. Als u wilt, kunt u ook een tour boeken door het gebouw.

Wyoming State Museum

Op zo’n vijf minuten afstand van het State Capitol kunt u doorlopen naar het State Museum. Hier leert u meer over de geschiedenis van de staat. Ook kunt u hier talloze archeologische vondsten bekijken. Dat maakt het een erg veelzijdig museum.

Cheyenne Gunslingers

Cheyenne is een echte cowboystad en dat kunt u ook goed terugzien in de stad. In het historische centrum van de stad, op het Gunslinger Square, worden regelmatig shows georganiseerd door de Cheyenne Gunslingers. Zij treden iedere zaterdag op in de maanden juni en juli. Het gaat hier allemaal over boeven, corrupte rechters en ontsnappingen uit de gevangenis. Dat is bijzonder leuk om te zien.

Cheyenne Frontier Days

In de laatste week van juli wordt er een enorm festival georganiseerd: Frontier Days. Dit is de grootste rodeo in de Verenigde Staten. U kunt talloze stierenvechten, wagenraces, parades en concerten bijwonen.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Rodeo in Cheyenne
Rodeo in Cheyenne

Lions Park

Ten noorden van de stad kunt u een bezoekje brengen aan het Lions Park. In het park kunt u talloze leuke dingen ondernemen. Zo kunt u onder andere fietsen, wandelen of een bootje huren. Ook is er een botanische tuin aanwezig en kunt u hier de oudste stoomlocomotief van Wyoming bekijken. Deze stamt uit het jaar 1242 én is dus echt oud!

Union Pacific Depot

Het Union Pacific Depot is een bezoekerscentrum met een museum, waar u meer kunt leren over de spoorweggeschiedenis. Wellicht is dat wel interessant om te bekijken, nadat u die prachtige trein in Lions Park heeft gezien!

Yellowstone National Park

U kunt uw roadtrip door Wyoming vervolgen naar het prachtige Yellowstone National Park. Dit is toch wel dé hoofdattractie van deze Amerikaanse staat. Het is namelijk het oudste nationale park van de Verenigde Staten en het is ook enorm groot. Dit park ligt niet alleen in de staat Wyoming, maar ook in Montana en Idaho.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Yellowstone National Park
Het veelzijdige Yellowstone National Park

De enorme supervulkaan is vooral een aanrader om te bekijken. Hier komen spuwende geisers, hot springs en borrelende modderpoelen naar boven. Dat is echter niet alles. U kunt ook een bezoekje brengen aan onder andere rivieren, watervallen en dichtbegroeide sprookjesbossen.

Grand Teton National Park

Ook het Grand Teton National Park is een bijzonder park om te bezoeken tijdens uw roadtrip door Wyoming. Alhoewel dit een relatief klein gebied is, is het wel een erg bijzonder gebied. Er zijn ontzettend veel wandelpaden in het park aanwezig en u kunt een enorme berg beklimmen. De hoogste berg is namelijk 4.197 meter hoog. Het is echter wel van groot belang dat u dit boekt met een gids. Bent u niet zo’n actieve reiziger? Dan heeft het park vooralsnog veel te bieden. Zo wonen er ook veel wilde dieren en kunt u genieten van een prachtig landschap. Het park is daarmee zeker een aanrader tijdens uw roadtrip door Wyoming.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Grand Teton National Park
Uitzicht over het Grand Teton National Park

Een auto huren voor uw roadtrip door Wyoming?

Wilt u graag een auto huren voor uw roadtrip door Wyoming? Dan kunt u eenvoudig gebruikmaken van ons handige reserveringssysteem. U hoeft alleen maar aan te geven wanneer u reist en wat uw bestemming is. Op basis daarvan berekent het systeem welke autoverhuurder het voordeligste is. De goedkoopste huurauto staat altijd bovenaan.

10/10 - (2 stemmen)

Plaats een reactie