Roadtrip door Utah (de Verenigde Staten)

Als u aan een roadtrip door de Verenigde Staten denkt, denkt u vast niet direct aan een roadtrip door Utah. Toch kunt u hier talloze leuke bezienswaardigheden bekijken. Bent u een liefhebber van prachtige natuur? Dan is een roadtrip door Utah een absolute aanrader.

Zeer uiteenlopende gebieden

Als u een roadtrip door Utah maakt, komt u de meest uiteenlopende gebieden tegen. Er zijn namelijk hete woestijnen, maar er zijn ook besneeuwde bergtoppen. Dat maakt het een zeer divers gebied. In de staat treft u maar liefst vijf nationale parken: Capitol Reef, Canyonland NP, Zion, Arches en tot slot Bryce Canyon. Alhoewel deze parken stuk voor stuk kleiner zijn dan parken als de Grand Canyon, Yosemite of Yellowstone zijn deze wel degelijk erg leuk om te bezoeken.

Hiking

capitol reef hiking

Hiking is een van de meest populaire activiteiten in de staat. Dat is net even iets anders dan gewoon wandelen, maar dat heeft er ook voornamelijk mee te maken dat het land hier nooit vlak is. Om die reden is het ook ontzettend belangrijk om goede schoenen en goede kleding mee te nemen. Ook voldoende water en snacks mogen niet ontbreken. De natuur is hier indrukwekkend mooi en hiking is dé perfecte manier om alles te bekijken.

Andere leuke bezienswaardigheden tijdens uw roadtrip door Utah

Utah is nog veel meer dan alleen prachtige natuur. U kunt hier namelijk ook verscheidene andere leuke bezienswaardigheden bekijken. De volgende hotspots moet u gezien hebben tijdens uw roadtrip door Utah.

Four Corners

In de Verenigde Staten kent men het zogeheten Four Corners punt. Hier komen vier verschillende Amerikaanse staten samen: Arizona, Colorado, New Mexico en Utah uiteraard. Alhoewel het vrij afgelegen is, is het wel degelijk een grote toeristenspot. Dit is namelijk de enige plek in de Verenigde Staten waar vier staten samenkomen.

Lake Powell

lake powell utah

Lake Powell is een meer van circa 300 kilometer lang. Het meer is kunstmatig aangelegd en ontstond door de bouw van de dam in de Coloradorivier. U kunt talloze leuke activiteiten in het meer ondernemen. Zo kunt u bijvoorbeeld verschillende watersporten beoefenen, waaronder kajakken, zwemmen of varen met een bootje. Ook kunt u hier raften en dat is ontzettend tof om te doen! Het knalblauwe water is alleen al prachtig om te zien.

Salt Lake City

 Salt Lake City

Als u een roadtrip door Utah maakt, mag een bezoekje aan de hoofdstad natuurlijk niet ontbreken. In de stad kunt u talloze leuke bezienswaardigheden bekijken. Zo kunt u onder ander een bezoekje brengen aan de Salt Lake Temple. Deze tempel werd in 1983, na een bouw van 40 jaar, eindelijk voltooid. U kunt de tempel alleen van de buitenkant bekijken, maar dat is al erg prachtig om te zien. Ook het Seagull Monument is ontzettend leuk om te bezoeken. Men ziet deze vogel als een geluksbrenger in de stad.

Verder kunt u hier ook gewoon ontzettend goed eten. Ook zijn er voldoende leuke winkels waar u eventjes heerlijk kunt shoppen. Salt Lake City is daarmee ontzettend leuk.

Een auto huren?

Wilt u graag een roadtrip door Utah boeken? Dan is het raadzaam om tijdig een auto te huren. Een auto huren op voorhand scheelt namelijk aanzienlijk in de kosten. Bovendien bent ervan verzekerd dat u een auto hebt tijdens uw reis! Dat is natuurlijk wel zo handig bij een roadtrip. Via onze website kunt u een auto huren zonder creditcard. U kunt de reservering gemakkelijk online voltooien met behulp van iDEAL. Zo gemakkelijk werkt het. Het vergelijkingssysteem vergelijkt alle beschikbare autoverhuurders op uw reisbestemming. De goedkoopste auto(verhuurder) staat altijd bovenaan!

10/10 - (1 stemmen)

Plaats een reactie