De Panoramaroute in Zuid-Afrika

Wilt u graag een roadtrip door Zuid-Afrika maken? Dan mag een bezoekje aan de Panoramaroute absoluut niet ontbreken. U komt onder andere langs verschillende nationale parken en verder komt u verscheidene leuke bezienswaardigheden tegen.

Een samenvatting van de Panoramaroute

Als u over de Panoramaroute rijdt, komt u verscheidene leuke bezienswaardigheden tegen. U komt dus ook echt de mooiste panorama’s tegen. Aan deze weg ligt de Blyde River Canyon. Dit is zelfs de groenste canyon wereldwijd en de derde grootste canyon ter wereld. Tijdens de route komt u ook verscheidene mooie uitzichtpunten en waterpartijen tegen. Er is dus voldoende te zien tijdens uw rit.

Een roadtrip door Zuid-Afrika

De Panoramaroute is zo’n 100 kilometer lang. In principe kunt u alles dus in een tot twee dagen zien. Echter is het toch leuk om hier iets langer over te doen. U komt namelijk bijzonder veel bezienswaardigheden tegen en u wilt natuurlijk ook rustig kunnen rondkijken. Als u de uitzichtpunten ook wilt meenemen tijdens uw roadtrip, kunt u bij voorkeur twee tot drie dagen over de roadtrip doen.

U kunt de Panoramaroute op meerdere manieren rijden. Dat is natuurlijk ook voor een groot gedeelte afhankelijk van uw verblijfsplaats. Er zijn in ieder geval voldoende leuke plaatsen rondom deze route.

Sabie als beginpunt

Vaak wordt Sabie als beginpunt genomen. Nabij deze plaats kunt u een bezoekje brengen aan de Sabie Falls. U kunt de auto aan de zijkant parkeren en u kunt vervolgens een korte wandeling naar boven maken. Vanaf het uitzichtpunt heeft u een prachtig uitzicht over de groene canyon.

Als u de Sabie Falls gezien heeft, kunt u doorrijden naar de Mac Mac Falls. Hier treft u twee prachtige watervallen die pal naast elkaar staan. Deze zijn circa 65 meter hoog en dat is prachtig om te zien. Vanaf deze waterpartijen kunt u doorrijden naar Graskop. Dit is een bijzonder leuk plaatsje waar u lekker kunt lunchen en winkelen.

Uitzichtpunten The Pinnacle en God’s Window

Als u uw weg vervolgt, kunt u een bezoekje brengen aan The Pinnacle en God’s Window. Vanaf deze twee uitzichtpunten heeft u een prachtig uitzicht over de heuvels. Dat is erg indrukwekkend om te zien. Als u vervolgens een stukje verder rijdt, kunt u wederom prachtige watervallen bekijken. Deze zijn nog weer een stukje hoger dan de Mac Mac Falls. Deze zijn namelijk 92 meter hoog. Misschien zijn deze zelfs nog wel mooier om te zien.

Blyde River Canyon

Tot slot kunt u ook nog een kijkje nemen bij de prachtige Blyde River Canyon. Deze spectaculaire kloof is ontzettend bijzonder om te bekijken. Deze is maar liefst 30 kilometer lang en dat maakt het ook de op twee na grootste kloof ter wereld. U kunt hier van alles zien: van indrukwekkende kliffen tot eilanden en rotsplateaus. Als u het Visitor’s Centre betreedt, kunt u vanaf hier een korte wandeling maken. Als u wilt kunt u echter ook met de auto langs kloof rijden.

Een auto huren voor de Panoramaroute?

Wilt u graag langs de Panoramaroute rijden? Dat is natuurlijk een ontzettend goed idee. Een ander goed idee is dat u op tijd uw auto huren gaat. U kunt namelijk ontzettend veel geld besparen door uw auto op tijd te huren. Gelukkig kunt u daarvoor gebruikmaken van onze handige autovergelijker. Dat werkt erg eenvoudig. U voert simpelweg uw reisdata + uw bestemming in. Op basis van uw invoer staat de goedkoopste huurauto altijd bovenaan.

6.7/10 - (3 stemmen)

Plaats een reactie