Mag ik met mijn huurauto de grens over?

Stelt u eens voor: u heeft een auto gehuurd in het prachtige Italië. Mag u dan met diezelfde auto ook Zwitserland inrijden? Mag ik met mijn huurauto de grens over? Dat klinkt niet erg bijzonder, maar toch mag dit vaak niet.

Grensoverschrijding mag niet zomaar

Een grensoverschrijding mag niet zomaar. U mag in het land waar u uw auto huurt vaak niet zomaar de grens over. Waarom is dat eigenlijk zo? Daar komen we straks op terug. We leggen eerste uit wat een grensoverschrijding is.

Als u de grens overrijdt, en dus in een ander land terechtkomt, noemt men dit een grensoverschrijding. U mag dus niet zomaar een grensoverschrijding maken met uw huurauto. Als u dat echter specifiek hebt aangevraagd, mag dat vaak wel. Controleer daarom altijd de huurvoorwaarden van een auto, indien u graag over de grens wilt met de huurauto. Soms mag u wel over de grens heen, maar zijn bepaalde landen wel uitgesloten. Sommige autoverhuurders rekenen zelfs een toeslag, indien u over de grens rijdt.

Twijfelt u? Neem dan contact op met de verhuurder.

Waarom mag het niet?

Een grensoverschrijding mag dus niet zomaar. Waarom bestaat deze regel eigenlijk? Deze regel geldt voor de verzekering van de auto. De verzekering van de huurauto dekt namelijk niet altijd in het buitenland. Vraagt u dit niet aan én gaat u wel de grens over? Dan bent u niet verzekerd over de grens. In geval van schade dient u dit dus zelf te betalen. Ook als u autopech krijgt, kan het zijn dat de ‘hulpdiensten’ u niet komen ophalen. U zult dan zelf voor vervoer moeten zorgen vanaf het andere land. De kosten kunnen zo erg hoog oplopen.

Bent u van plan om de grens over te gaan? Zorg er dan altijd voor dat u dit heeft overlegd met de autoverhuurder. Controleer eveneens de huurvoorwaarden.

Een auto huren?

Wilt u graag een auto huren? Zorg er dan voor dat u uw huurauto van tevoren reserveert. Dat werkt erg eenvoudig. U voert simpelweg uw reisdata + reisbestemming in. Op basis daarvan berekent de autovergelijker welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste huurauto staat altijd bovenaan!

9/10 - (4 stemmen)

Plaats een reactie