Roadtrip door Portugal: van Porto naar Faro (via de kustlijn)

Portugal is een prachtig land. Dit Zuid-Europese land is al jaren in trek bij Nederlanders. Dat zal enerzijds door het weer komen, maar anderzijds ook door het heerlijke sfeertje. Wilt u een roadtrip door Portugal boeken? Kies dan voor de route Porto naar Faro.

Met het vliegtuig naar Portugal

Het is raadzaam om het vliegtuig naar Portugal te reizen. Als u vanaf Nederland naar Porto wilt reizen, bent u al gauw een hele dag onderweg. Een vliegticket is daarentegen erg voordelig. U kunt van tevoren een auto huren, waardoor de prijs van een huurauto ook nog eens erg meevalt.

Start uw trip in Porto

porto

Als u een roadtrip door Portugal wilt maken, is het raadzaam om te beginnen in Porto. Deze prachtige havenstad heeft namelijk ontzettend veel te bieden. U kunt hier talloze leuke wijnbarretjes en goede restaurants opzoeken. Ook zijn er natuurlijk voldoende bezienswaardigheden die u kunt bekijken. Zo kunt u onder andere een bezoekje brengen aan het oude centrum (Ribeira). De smalle straten en steegjes zijn erg bijzonder.

Verder kunt u nog een bezoekje brengen aan de grote kathedraal Sé of Casa de Música. Laatstgenoemde is een erg bijzonder gebouw.

Lissabon

lissabon

Uiteraard mag de hoofdstad van Portugal niet uitblijven tijdens een roadtrip door Portugal. Lissabon is een prachtige stad waar u talloze leuke bezienswaardigheden kunt bekijken. Zo kunt u onder andere een kijkje nemen op Rua Augusta. Dit is een levendige voetgangersstraat in het winkelgebied van de stad. U kunt hier veelal luxeartikelen kopen. Ook een bezoekje aan de Castelo de Sāo Jorge mag niet ontbreken. Dit prachtige kasteel ziet er erg fraai uit en is goed bewaard gebleven.

Andere fraaie bezienswaardigheden in de Portugese hoofdstad zijn Oceanário de Lisboa (een moderne wijk), Bairro Alto (winkel- en uitgaansgebied) en de verschillende paleizen. U kunt onder andere een bezoekje brengen aan Paleis van Quelez of het paleis welke staat op de resten van een oud Hiëremonietenklooster.

Sintra

sintra

Het is tijd om de huurauto weer in te stappen. U kunt uw roadtrip door Portugal vervolgen naar de stad Sintra. Deze stad heeft iets erg bijzonders te bieden: het kasteel Quinta da Regaleria. Ook de prachtige tuin hieromheen is erg bijzonder om te zien. Men noemt de stad ook wel het ‘sprookje van Portugal’. Verder kunt u hier ook nog een prachtig nationaal park bezoeken en kunt u verscheidene paleizen bekijken. Het is erg indrukwekkend.

Évora

 Évora

Évora is een bijzondere stad. Gedurende de Romeinse Tijd was dit een erg belangrijke stad. Inmiddels is de stad niet meer zo belangrijk, maar wel staan er talloze mooie bezienswaardigheden. Zo kunt u een bezoekje brengen aan het bijzondere centrum. Hier staan nog verscheidene historische gebouwen uit die tijd. Het historisch centrum is dan ook volledig opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Enkele populaire bezienswaardigheden zijn Praça do Giraldo, Templo Romano en Capela dos Ossos. Ook het landschap hier is erg bijzonder.

Lagos

lagos

Lagos is de volgende stad die u kunt bezoeken tijdens uw roadtrip door Portugal. Via de binnenwegen kunt u deze prachtige stad bereiken. Er zijn doorgaans wel veel toeristen in de stad, maar dat maakt de stad niet minder mooi. Er zijn talloze leuke bezienswaardigheden, waaronder de Forte do Pau de Bandeira (het symbool van de stad) en Igreja de Santo António (de mooiste kerk van de stad). Verder kunt u hier prachtige stranden bezoeken. Het water is op veel plekken kraakhelder. Gedurende de zomermaanden is het ook heerlijk warm én dat is natuurlijk wel zo fijn als u het water induikt.

Cabo de Sao Vicente

 Cabo de Sao Vicente

Vanuit Lagos kunt u uw roadtrip door Portugal vervolgen naar Cabo de Sao Vicente. Dit is het meest zuidwestelijke puntje van Europa. Erg bijzonder aan deze plaats is de rode vuurtoren. Verder zijn de prachtige zandstranden ook erg leuk om te bezoeken. In tegenstelling tot Lagos is deze stad ook nog niet ontdekt door het massatoerisme. Mogelijk heeft dat ook iets te maken met de schaarste aan bezienswaardigheden.

Faro

faro

De roadtrip in Portugal eindigt in Faro. Voor deze stad kunt u nog prima een aantal dagen uittrekken. Deze authentieke stad is namelijk erg bijzonder. Het oude centrum staat vol met leuke bezienswaardigheden, gezellige winkelstraten en goede restaurants. De meest indrukwekkende bezienswaardigheid is Capello dos Ossos. Deze kapel werd gebouwd met de botten van circa 1.000 overleden monniken. Het ziet er bijzonder uit, maar het is tegelijkertijd ook spookachtig. Wij zouden er in ieder geval niet in de avonduren heen willen!

Op zo’n tien kilometer afstand van de stad kunt u ook nog een leuk strand bezoeken: Praia de Faro. Dit strand is veel minder populair dan het strand bij Lagos of Albufeira, maar toch is dit strand minstens zo mooi. Er zijn voldoende ligbedjes en gezellige cafeetjes.

Een auto huren voor uw roadtrip door Portugal?

Wilt u graag een auto huren voor uw roadtrip door Portugal? Dan kunt u deze alvast reserveren! Als u uw auto op tijd reserveert, bespaart u daarmee ontzettend veel geld. Maak daarvoor gebruik van onze handige autovergelijker. Voer hier simpelweg uw reisperiode en ophaallocatie in. Uw huurauto staat dan voor u klaar op de door u uitgekozen data. Door een huurauto tijdig te reserveren, kunt u ontzettend veel geld besparen. Bovendien bent u verzekerd van een huurauto. Wel zo handig tijdens een roadtrip door Portugal!

7/10 - (3 stemmen)

Plaats een reactie