Roadtrip door Zuid-Engeland

In het zuiden van Engeland is ontzettend veel te beleven. Het is een verrassend mooi regio én is vooral leuk om te bezoeken tijdens de zomervakantie. U kunt uw eigen auto meenemen, maar u kunt ook een kwalitatieve auto huren in Engeland. Wilt u graag een roadtrip door Zuid-Engeland boeken? Lees dan dit artikel!

Eigen auto? Pak de ferry!

Wilt u met uw eigen auto naar Zuid-Engeland reizen? Dan kunt u de ferry pakken vanaf Calais (Noord-Frankrijk). De auto kan simpelweg mee op de boot. Als alternatief kunt u overigens ook kiezen voor de Kanaaltunnel. Echter kan het ook raadzaam zijn om een auto te huren aan de andere kant van het kanaal! U kunt immers erg voordelig vliegen naar Engeland en bovendien kunt u uw huurauto gemakkelijk op de luchthaven ophalen.

Rijden in Engeland: dat is even wennen!

Tijdens uw roadtrip door Zuid-Engeland zal het rijden wel even wennen zijn. U zult nu aan de linkerkant van de weg moeten rijden. Echter bent u daar vrij snel aan gewend. U rijdt ‘gewoon’ aan de linkerkant alsof u het niet anders gewend bent. De Engelsen zullen er overigens wel eventjes van opkijken als u uw eigen auto meeneemt: immers zit uw stuur nog wel aan de andere kant. Als u ergens door een slagboom moet rijden, en een kaartje moet oppikken, kan dat dat wel even lastig zijn. Om die reden is een huurauto ook gewenst.

Over het algemeen is het vrij eenvoudig om over de Engelse wegen te rijden. Tijdens uw roadtrip door Zuid-Engeland zult u veel rotondes tegenkomen. Er zijn daarmee ook minder stoplichten.

De leukste spots tijdens uw roadtrip door Zuid-Engeland

Tijdens uw roadtrip door Zuid-Engeland kunt u veel leuke steden bezoeken. Ook kunt u genieten van de prachtige natuur. Enkele leuke routes die u kunt nemen zijn als volgt:

  • Rij vanaf Eastbourne naar Beachy Head Road. Dit is veruit een van de mooiste routes in het zuiden van het land. De weg slingert door een prachtig groen landschap en er zijn talloze punten waar u eventjes kunt stoppen aan de kant van de weg. Hier kunt u genieten van de prachtige natuur. Ook zijn er talloze uitkijkpunten. Tijdens uw roadtrip door Zuid-Engeland moet u absoluut een bezoekje brengen aan deze regio.
  • Net ten zuiden van Bournemouth Beach kunt u twee prachtige natuurreservaten bekijken: Studland and Godlingston Heath National Nature Reserve en Hartland Moor National Nature Reserve. Natuurliefhebbers moeten hier absoluut een bezoekje aan brengen.

Een auto huren voor uw roadtrip door Zuid-Engeland?

Wilt u graag een roadtrip door Zuid-Engeland boeken? Dan kunt u natuurlijk uw eigen auto meenemen. Echter kunt er ook voor kiezen om een auto te huren. Een auto huren kent namelijk meerdere voordelen. Zo heeft u uw stuur in ieder geval aan de ‘goede kant’. Immers rijdt u aan de andere kant van de weg. Dat is handig in meerdere situaties, zoals bij het parkeren of wanneer u langs een slagboom komt. Verder bent u goed verzekerd als een auto huurt via een van onze beschikbare autoverhuurders. Maak daarom gebruik van onze handige autovergelijker en boek uw huurauto voordelig!

7/10 - (3 stemmen)

Plaats een reactie