Roadtrip op Sicilië

Sicilië is een eiland in de Middellandse Zee. Tot deze regio behoren nog verschillende kleinere eilanden. Een roadtrip op Sicilië is ontzettend leuk! Het eiland heeft echter wel een status als ‘maffia-eiland’, maar als toerist zult u daar maar weinig van merken. De vele vulkanen op het eiland maken het echt een spectaculaire bestemming. In de zomermaanden is het weer bovendien prachtig. Reden ter meer om eens een roadtrip op Sicilië te maken.

Klimaat

Het eiland kent een Middellands Zeeklimaat. Alleen op de hogere vlaktes op het eiland kan sneeuw vallen. In de zomermaanden wordt het heerlijk warm op het eiland. Temperaturen rond de 30 graden Celsius zijn normaal. Echter zijn hittegolven rond de 40 graden Celsius ook niet ongewoon. Als u lekker wilt bruinbakken, is dit zeker een prima bestemming. Ook in de lente- en herfstmaanden kunt u genieten van prima weer. Zo wordt het in de maand mei al gauw 25 graden Celsius. Ook in oktober is 25 graden Celsius niet ongewoon. In de avonduren koelt het wel iets sneller af gedurende deze maanden.

Catania

Catania is de tweede stad van het eiland. De plaats staat ook wel bekend als ‘Milaan van het Zuiden’. Je moet in ieder geval een bezoekje hebben gebracht aan het Piazza del Duomo, het Romeinse amfitheater en de lokale vismarkt. Bij laatstgenoemde vismarkt kun je ontzettend lekker lunchen. Het is dan ook raadzaam om daar rond lunchtijd heen te gaan. Ook zijn er voldoende pastarestaurants als u geen liefhebber van vis bent.

Ragusa

Ragusa is een relatief klein stadje, maar de stad is wel echt prachtig. De stad bestaat uit twee delen: de historische bouw en de modernere bouw. Veel inwoners zijn echter verhuisd naar het nieuwe gedeelte. Daarmee is er een overvloed aan barokke gebouwen. Het is ontzettend leuk om hier eens doorheen te lopen. De smalle straatjes zijn erg bijzonder. Ook de verschillende balkonnetjes zijn erg bijzonder om te bekijken.

Scicli

Het dorpje Scicli is erg leuk om te bezoeken. Dit is ook zo’n typisch oud stadje met veel oude gebouwen. Wellicht is het nog wel iets authentieker dan Ragusa. U vindt hier talloze mooie kerken, paleizen en oude woningen. Veel van die woningen zijn in de rotsen gebouwd. Het stadje ligt aan een rots, dus als u de moed verzamelt en deze beklimt kunt u genieten van een prachtig uitzicht.

Wijnbouw

Het eiland staat ontzettend bekend vanwege haar goede wijnen. Als u in een willekeurig restaurant komt, zullen zij daar altijd een aantal lokale wijnen schenken. Enkele lokale rode wijnen zijn Nerello Mascalese, Frappato en Nerdo d’Avola. Voor de witte wijnen zijn dat de Grecanico, de Grillo en in sommige gevallen de Carricante. Ook kunt u verscheidene wijnbrouwerijen bezoeken. Vaak is het wel raadzaam om dit van tevoren te reserveren.

Een huurauto reserveren?

Wilt u binnenkort een roadtrip op Sicilië boeken? Dan is het raadzaam om van tevoren een huurauto reserveren. Daarmee bent u altijd verzekerd van een scherpe prijs. Wilt u graag een auto huren? Maak dan gebruik van onze handige autovergelijker. Op basis van uw reisdata en bestemming vergelijkt ons reserveringssysteem alle beschikbare autoverhuurders. Zo kunt u voordelig een roadtrip op Sicilië boeken in de auto naar uw wensen.

7/10 - (3 stemmen)

Plaats een reactie