Roadtrip door Polen

Polen is in de laatste jaren steeds populairder geworden. Het Oost-Europese land heeft verschillende leuke steden. Een roadtrip door Polen is dan ook wel zo leuk. In dit artikel geven we u informatie over bezienswaardigheden en over het klimaat. Ook kunt u een auto huren via ons handige reserveringssysteem.

Klimaat

Het Oost-Europese land kent een gematigd landklimaat met relatief warme zomers en vrij koele winters. In de wintermaanden valt er doorgaans sneeuw in het land. Om die reden is het ook raadzaam om dit maanden te vermijden. Immers kan het dan ook erg koud worden. De zomermaanden lenen zich beste voor een roadtrip door Polen. Gedurende deze maanden is het iets warmer dan we gewend zijn in de zomer in Nederland. Overdag is het zo’n 22 tot 24 graden Celsius.

Leukste steden van Polen

Polen heeft verschillende leuke steden die u kunt bekijken. De meeste populaire steden zijn de hoofdstad Warschau en Krakau. De steden liggen op zo’n 300 kilometer afstand van elkaar. Dat is met de auto te prima te doen binnen een tijdsbestek van ruim vier uur.

Warschau

warschau

Warschau is de hoofdstad van Polen. In de stad kunt u talloze leuke bezienswaardigheden bekijken. Helaas zijn er niet veel oude gebouwen te vinden, omdat het grootste gedeelte werd verwoest gedurende de Tweede Wereldoorlog.

Sacramentsklooster (Kościól Sakramentek)

Het Sacramentsklooster is nog een van de oude gebouwen in de stad. Deze kerk en klooster werden in 1688 gesticht en het klooster is toegankelijk voor het publiek. Het kerkje kunt u echter niet betreden.

Johanneskathedraal

De Johanneskathedraal is opnieuw opgebouwd na 1945. Echter bleven er wel een aantal delen van deze kathedraal intact. Deze kathedraal is erg leuk om te bekijken en heeft nog een oude uitstraling.

Łazienkipark

Het Łazienkipark is het grootste park van de stad. Het park bevindt zich op een klein eilandje en op zondagen trekken veel inwoners naar het park. U kunt hier namelijk echt even genieten van de rust. Ook staat er een prachtig standbeeld in het park.

Slotplein

Het Koninklijke Paleis (Zamek Królewski) werd oorspronkelijk in de zeventiende eeuw gebouwd. Helaas werd dit prachtige gebouw vernield tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het gebouw is nadien zo goed mogelijk weer nagebouwd. Inmiddels is het geen koninklijke residentie meer, maar is het een museum en worden er regelmatig tentoonstellingen georganiseerd. Rondom het paleis kunt u heerlijk eten bij goede restaurants.

Krakowskie Przedmieście

Krakowskie Przedmieście is een beroemde straat waar u talloze leuke bezienswaardigheden kunt bekijken. Via deze chique straat komt u uiteindelijk ook terecht bij het koninklijke paleis. De meest mooie gebouwen vindt u in de slagaderlijke straat. Ook ieder zijstraatje ziet er erg bijzonder uit.

Krakau

krakau

Als u Warschau gezien heeft, kunt u uw roadtrip door Polen vervolgen naar Krakau. Krakau is de voormalige hoofdstad van het land en deze stad staat nog vol met leuke bezienswaardigheden. Ook wonen hier ontzettend veel studenten. Dat zorgt ook voor een bruisend uitgaansleven. Zet de auto tijdens uw roadtrip door Polen daarom maar opzij én geniet van een Pools biertje!

Grote Markt

De Grote Markt is het belangrijkste marktplein van de stad. Deze is gelegen in het centrum en staat bomvol met leuke bezienswaardigheden. Zo kunt u onder andere een kijkje nemen bij de Raadhuistoren, de Mariakerk, de Adalbertkerk en de Sukiennice (Lakenhal). In het midden van het plein staat een fraai monument van de Poolse dichter Adam Mickiewicz. Uiteraard kunt u hier ook gezellig op een terrasje zitten.

Mariakerk

De Mariakerk is wellicht wel de mooiste bezienswaardigheid op de Grote Markt. Deze kerk werd in de dertiende eeuw gebouwd door de burgers. De kerk ziet er zowel aan de binnen- als de buitenkant erg mooi uit. Vanuit de toren heeft u bovendien nog een prachtig uitzicht over de stad.

Raadhuistoren

De Raadhuistoren staat eveneens gevestigd op de Grote Markt. Deze toren is 70 meter hoog en is door de jaren heen goed onderhouden. Het gebouw werd oorspronkelijk gebouwd in 1316 en is nog in keurige staat.

Barbakan

Barbakan is een prachtige poort, welke werd gebouwd in de vijftiende eeuw. Deze poort heeft een echte middeleeuwste uitstraling en ziet er gewoonweg erg bijzonder uit. Jaarlijks worden hier ook nog middeleeuwste activiteiten georganiseerd.

Nationaal Museum

Het Nationaal Museum werd opgericht in 1879. Dit bijzondere museum beschikt over een uitgebreide collectie met Poolse kunst. Ook zijn er verscheidene militaire objecten aanwezig in het museum.

Overige bezienswaardigheden tijdens uw roadtrip door Polen

Tijdens uw roadtrip door Polen kunt u natuurlijk nog veel meer zien dan alleen de bovenstaande twee steden. U kunt bijvoorbeeld ook naar de Wolfsschanze of u kunt een bezoekje brengen aan het voormalige Naziconcentratiekamp Auschwitz. Laatstgenoemde ligt dichtbij Krakau.

De Wolfsschanze

De Wolfsschanze was, gedurende de Tweede Wereldoorlog, het hoofdkwartier van Adolf Hitler. Dit is ook de plek waar de Graaf Von Stauffenberg een aanslag pleegde op de dictator (daar is overigens ook een film van gemaakt: Valkyrie). Het bunkercomplex werd voor een groot gedeelte opgeblazen in 1944, maar de resten geven nog wel degelijk een goede indruk van het gebouw.

Concentratiekamp Auschwitz

auschwitz

Auschwitz is het meeste bekende concentratiekamp uit de Tweede Wereldoorlog. Bent u tijdens uw roadtrip door Polen in Krakau? Dan kunt u vanuit deze stad een excursie bezoeken. Het is erg bijzonder om te zien, maar tegelijkertijd is het ook erg beangstigend. Het is ongelofelijk in welke omstandigheden deze mensen hebben geleefd.

Chocoladelounges van Wedel

De chocoladelounges van Wedel zitten gevestigd door het hele land. Het is ontzettend leuk om eentje te bekijken. U kunt hier natuurlijk ontzettend lekkere chocolade eten! Dat is zeker een aanrader.

Hotel Mikołajki Conference

Het Hotel Mikołajki Conference is een erg bijzonder hotel, welke gevestigd is in de inham van een meer. Dit hotel is een echte toeristentrekpleister en is ook aardig prijzig. Buiten het hoogseizoen kunt u echter een kamer scoren voor zo’n 100 euro. Voor een nachtje is dat zeker leuk om te doen.

Roadtrip door Polen: een auto huren?

Polen is natuurlijk niet bijzonder ver van Nederland verwijderd. Echter kunt u ontzettend voordelig naar Polen vliegen. In het land kunt u vervolgens gemakkelijk een auto huren. Dat verkort uw reistijd ook aanzienlijk en daarmee kunt u ook weer meer van het land zien. Via ons website kunt u gemakkelijk een auto huren zonder creditcard. U kunt uw huurauto namelijk gemakkelijk reserveren met iDEAL. Wanneer boekt u uw roadtrip door Polen?

10/10 - (1 stemmen)

Plaats een reactie