Roadtrip door Panama

Een roadtrip door Panama is zeker een aanrader. Het Zuid-Amerikaanse land heeft namelijk ontzettend veel te bieden. Er zijn meerdere leuke steden, bijzondere bezienswaardigheden en er zijn heerlijke bounty-eilanden. Wilt u graag een roadtrip door Panama boeken? Lees dan dit handige artikel.

Tip: huur een auto vooraf

Wilt u graag een roadtrip door Panama boeken? Zorg er dan voor dat u uw huurauto tijdig reserveert. Daarmee kunt u namelijk ontzettend veel geld besparen. U kunt gebruikmaken van onze handige autovergelijker. Voer simpelweg uw reisbestemming en reisdata in en op basis daarvan controleert het systeem welke aanbieder het voordeligste is.

Vlucht naar Panama-Stad

De meeste reizigers kiezen ervoor om naar Panama-Stad te vliegen. In de stad kunt u al talloze leuke bezienswaardigheden bekijken. Het is hier niet al te druk, het staat vol met tropische bomen en planten en er is een authentiek stadsdeel die u echt gezien moet hebben. Vooral de koloniale wijk Casco Viejo is erg bijzonder om te bekijken.

Ook is het een aanrader om een bezoekje te brengen aan het Metropolitan Natural Park. Het is park op route naar het kanaal en het natuurpark is rijk aan flora en fauna. Vanaf het viewpoint heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Alleen voor het uitzicht zou u al een bezoekje kunnen brengen aan het park.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

panama-stad
De skyline van Panama-Stad

Ook de kustlijn van Panama-Stad is erg bijzonder. Er zijn talloze plekjes waar u eventjes kunt zitten en relaxen. Tussen 12 en 4 kan het hier echter wel bijzonder heet zijn, dus vermijdt deze tijden bij voorkeur.

San Blas eilanden

Tijdens uw roadtrip door Panama moet u absoluut een bezoekje brengen aan de prachtige San Blas eilanden. Dit is een unieke groep van eilanden: het zijn er maar liefst 357. U kunt gerust een stuk of tien bezoeken binnen een kort tijdsbestek. Met behulp van een zeilbootje kunt u gemakkelijk eilandhoppen. Uiteraard kunt u daarvoor een trip boeken. De meeste eilanden zijn erg klein, maar ook erg leuk om even te zien. Slechts 40 van de 357 eilanden zijn daadwerkelijk bewoond. Vrijwel alle eilanden beschikken over een hagelwit strand met helderblauwe water.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

san blas
Een van de San Blas eilanden

Playa Venao

U kunt uw roadtrip door Panama vervolgen naar het zuidelijke plaatsje Playa Venao. Dit is een prachtige baai waar u heerlijk van het strand kunt genieten, lekker kunt zwemmen of zelfs kunt surfen. Het aantal hotels en hostels zijn beperkt, maar zijn ook erg knus en leuk om te bezoeken. Er hangt namelijk een fijn sfeertje.

Boquete

Ook Boquete is een leuk dorpje. Naast het dorp kun je namelijk de jungle intrekken. Ook kunt u hier verscheidene outdooractiviteiten uitvoeren. Hierbij kunt u denken aan raften, klimmen of quad rijden. De jungle moet u absoluut gezien hebben tijdens uw roadtrip door Panama.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Boquete
De jungle naast het dorpje Boquete

Bocas del Toro

Aan de Caraïbische zijde van Panama kunt u een bezoekje brengen aan Bocas del Toro. Dit is een prachtige archipel waar u kunt genieten van zon, zee, strand én natuur. Er zijn meerdere eilanden en plekken die u kunt bezoeken. Wilt u graag eventjes relaxen tijdens uw roadtrip door Panama? Dan is dit zeker een aanrader.

Roadtrip door Panama: handige tips

Houd er rekening mee dat Panama ongeveer twee keer zo groot is als Nederland. U zult dus rekening houden met flinke rijafstanden. Zo is de afstand tussen de San Blas eilanden is circa 400 kilometer. Onderweg komt u natuurlijk wel ontzettend veel leuke dingen tegen. Een roadtrip door Panama is dus zeker een aanrader. Als alternatief kunt u echter ook kiezen voor een vlucht. De reisduur is dan slechts 40 minuten. Eventueel kunt u uw huurauto inleveren bij punt A en weer een andere auto huren bij punt B.

Auto huren?

Wilt u graag een auto huren voor uw roadtrip door Panama? Dan is het raadzaam om uw huurauto tijdig te reserveren. Daarmee kunt u namelijk veel geld besparen. Via Huurauto.nl kunt u een auto huren zonder creditcard. U kunt uw reservering namelijk afronden met behulp van iDEAL. Wel zo gemakkelijk!

7.2/10 - (4 stemmen)

Plaats een reactie