Roadtrip door Mauritius

Mauritius is een prachtige zonbestemming. Het eiland is gelegen in de Indische Oceaan op zo’n 900 kilometer afstand van Madagaskar. In het land kunt u genieten van prachtige natuurgebieden, bijzondere watervallen, indrukwekkende bergen en de meest mooie stranden. Wilt u graag een roadtrip door Mauritius maken? Dan treft u hieronder een overzicht van de leukste bezienswaardigheden.

Klimaat en beste reistijd

Eigenlijk kunt altijd wel vertoeven op het zonnige Mauritius. Gedurende de maanden december tot maart is het echter een betere periode voor de duiker. Tijdens deze maanden komen er namelijk meer vissoorten naar het eiland. Komt u niet specifiek voor het duiken? Dan maakt de reisperiode eigenlijk niet zoveel uit. In juni tot en met augustus is er over het algemeen wel iets minder regen. Vrijwel het hele jaar is de temperatuur tussen de 25 en 31 graden Celsius.

Roadtrip door Mauritius: doen!

Een roadtrip door Mauritius is ontzettend leuk. Het is een relatief klein eiland én is ongeveer net zo groot als de provincie Utrecht. Daarmee kunt u het eiland prima in een aantal weken zien. Het zal wellicht wel even wennen worden om aan de linkerkant van de weg te rijden. De meeste wegen zijn van goede kwaliteit en de regels spreken voor zich. Neem bij voorkeur geen lifters mee en rijd alleen overdag.

De belangrijkste bezienswaardigheden tijdens uw roadtrip door Mauritius

Tijdens uw roadtrip door Mauritius kunt u ontzettend veel bezienswaardigheden bekijken. U kunt niet alleen prachtige stranden bekijken, maar u kunt ook talloze mooie natuurparken bekijken. Hieronder volgt een overzicht met de belangrijkste bezienswaardigheden.

Black River Gorges National Park

Het Black River Gorges National Park is het grootste nationale park van het land. In het park kunt u verscheidene leuke bezienswaardigheden bekijken, waaronder de Chamarel waterval. Ook de zevenkleurige heuvel, nabij het dorpje Chamarel, is erg bijzonder om te bekijken. In het park kunt u verder nog verscheidene kleinere watervallen bekijken en dat is zeker de moeite waard.

Theeplantages Bois Chéri

In het zuiden van het land treft u een aantal prachtige theeplantages. De belangrijkste is Bois Chéri. In de maanden oktober en mei wordt de thee geplukt, dus als u hen aan het werk wilt zien zijn dit de beste maanden. U kunt hier overigens ook een theefabriek bezoeken en u kunt hier lokaal lunchen.

Le Morne Brabant

Tijdens uw roadtrip door Mauritius moet u ook absoluut een bezoekje hebben gebracht aan Le Morne Brabant. Dit prachtige schiereiland is gelegen aan de zuidwestelijke kust van het land. Er zijn talloze leuke hotels gevestigd op deze plek.

Ile aux Cerfs

Ile aux Cerfs

Ile aux Cerfs is een tropisch eilandje, nabij de kust van Mauritius. Dit eiland is ontzettend populair onder toeristen. Het water is hier namelijk kristalhelder en de stranden zijn prachtig mooi wit. Ook voor toeristen is het eiland daardoor ook gemakkelijk te bereiken. Er zijn verscheidene reisbureaus waar u terechtkunt. Afdingen mag én kan.

Botanische tuin

In het noorden van het eiland kunt u een bezoekje brengen aan de Botanische Tuin van Pamplemousses. Deze ligt op zo’n elf kilometer afstand van de hoofdstad (Port Louis). Het park ziet er erg bijzonder uit. U treft hier niet alleen prachtige planten en bomen, maar ook staan er verscheidene monumenten.

Trois Mamelles

Trois Mamelles is een bijzonder bergketen, nabij de stad Curepipe. Er zijn twee spitse punten die er bovenuit steken. Dat is erg bijzonder om te zien. Als u wilt kunt u deze berg zelfs beklimmen. De huurauto kunt u nabij de berg parkeren. Vanaf de top van de berg heeft u prachtig uitzicht over het eiland.

Grand Baie

grand baie

Grand Baie is wellicht wel de meest populaire stad onder de toeristen. Deze badplaats heeft ook prachtige stranden, verscheidene gezellige bars, leuke winkels en voldoende goede restaurants. Dat is natuurlijk ook alles wat de strandliefhebber nodig heeft! Enkele populaire stranden rondom de badplaats zijn Grand Baie Beach, Pereybere Beach en La Cuvette Beach.

Port Louis

Tot slot is het natuurlijk ook nog leuk om een bezoekje te brengen aan de hoofdstad van het land: Port Louis. Er zijn talloze leuke bezienswaardigheden die u kunt bekijken in de stad. Zo kunt u onder andere een bezoekje brengen aan de centrale markt. Hier kunt u allerlei eten en souvenirs kopen. Ook is het ontzettend leuk om een bezoekje te brengen aan de Champ de Mars. Dit is een drukbezocht plek waar paardenraces worden gehouden. Veel gezinnen gaan hier heen als gezinsuitje.

Een huurauto reserveren?

Wilt u graag een roadtrip door Mauritius maken? Dan is het verstandig om tijd uw huurauto te reserveren. Gelukkig kunt u hier erg voordelig een auto huren. Wel is het raadzaam om deze van tevoren alvast te boeken. Via ons handige reserveringssysteem kunt u gemakkelijk en snel verschillende autoverhuurders met elkaar vergelijken. Vul simpelweg uw reisdata en bestemming in én vergelijk direct. De goedkoopste auto staat altijd bovenaan. U kunt uw reservering afronden binnen slechte enkele minuten. Zo simpel is het!

10/10 - (2 stemmen)

Plaats een reactie