Een roadtrip door Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is steeds populairder geworden onder reizigers. Echter is de reis vanuit Nederland wel ontzettend ver. Als u eenmaal aankomt in het land kunt u echter genieten van een prachtig land. Wilt u graag een roadtrip door Nieuw-Zeeland maken? Lees dan ons artikel met handige tips.

Vliegtickets

Het is onmogelijk om met uw eigen auto naar het land te reizen. Daarom is het dus ook belangrijk om een vliegticket te boeken. Een retourtje Nieuw-Zeeland kan echter al gauw 1.000 euro kosten. Houd dus wel rekening met forse kosten en reis eventueel buiten het hoogseizoen, als u daartoe de mogelijkheid heeft. Hiervoor kunt u verscheidene vergelijkingssites raadplegen, waaronder Skyscanner of Budgetair.

Reisduur

Voordat u uw roadtrip door Nieuw-Zeeland kunt maken, zult u er eerst nog eventjes moeten komen. Houd rekening met een flinke reistijd. Vaak heeft u minimaal twee stops naar het land. Dat zorgt ook voor een enorme reistijd. U bent vaak al gauw een dag onderweg.

Maak een keuze voor uw roadtrip door Nieuw-Zeeland

Het is belangrijk dat u keuzes maakt als u een roadtrip door Nieuw-Zeeland gaat maken. Het land is namelijk vele malen groter dan Nederland. Alhoewel het land erg klein lijkt, omdat het naast het grote Australië ligt, is het land nog wel echt groot. Ter vergelijking: Nederland heeft een oppervlakte van 41.543 km², terwijl Nieuw-Zeeland maar liefst 268.021 km² groot is. Afhankelijk van uw reisduur kunt u natuurlijk wel ontzettend veel zien. U kunt ook een onderscheid maken tussen het Noordereiland en het Zuidereiland.

Noordereiland

Op het Noordereiland kunt u verscheidene leuke steden bekijken. Zo kunt hier onder andere een stop maken bij het prachtige Auckland, Hobbiton en de hoofdstad Wellington.

Auckton

Auckton beschikt over verscheidene bijzondere bezienswaardigheden. Zo kunt u onder andere een kijkje nemen bij de Sky Tower. Deze enorme toren domineert de skyline van de stad én vanaf het uitzichtpunt kunt u genieten van een prachtig uitzicht. Er is zelfs een draaiend restaurant die in een uurtje tijd 360 graden kan draaien. Dat is erg bijzonder om mee te maken. Verder is het Auckland War Museum ook absoluut een aanrader. Dit militaire museum vertelt u meer over de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Ook de haven van Auckland is erg bijzonder om te bekijken. Verder kunt u genieten van talloze mooie stranden.

Hobbiton

hobbiton

Hobbiton is een bijzondere stad waar u verscheidene leuke bezienswaardigheden kunt bekijken. Zo kunt u onder andere een kijkje nemen bij de Hobbiton Movie Set. Dit is de plek waar de Hobbits verbleven in de populaire filmreeks The Lord of the Rings en The Hobbit. Als u wilt, kunt u zelfs overnachten in een van deze hutjes.

Wellington

wellington

Wellington is de hoofdstad van het land. Tijdens uw roadtrip door Nieuw-Zeeland, moet u eigenlijk wel een bezoekje hebben gebracht aan deze stad. De stad heeft namelijk een bruisend centrum met een mooie omgeving. Ook staan er talloze mooie villa’s in de stad. In de hoofdstad kunt u verscheidene leuke musea bezoeken, waaronder het Wellington Museum en het Museum van Nieuw-Zeeland.

Zuidereiland

Op het Zuidereiland kunt u talloze leuke musea bezoeken. Enkele populaire steden op het eiland zijn Nelson, West Coast Glaciers, Glenorchy en Queenstown.

Nelson

nelson

Nelson is de stad met de meeste zonuren in het land. Het is gelegen in het midden van Nieuw-Zeeland en is een erg leuk stadje. Rondom de stad kunt u verscheidene leuke nationale parken bezoeken. Hier kunt u ook verscheidene sporten uitoefenen. Zo kunt u hier bijvoorbeeld raften, parachutespringen, paragliden of kajakken. Enkele populaire parken zijn Abel Tasman National Park, Kahurangi National Park en Nelson Lakes National Park.

West Coast Glaciers

Dit is geen stad, maar een gebied. U kunt hier verscheidene leuke buitenactiviteiten uitoefenen. Zo kunt onder andere een helikoptervlucht boeken óf kunt u gewoonweg een prachtige wandeling maken. Het is een erg bijzonder gebied en het leent zich ook goed voor een roadtrip door Nieuw-Zeeland.

Queenstown

queenstown

Queenstown is wellicht wel de bekendste stad van het land. Wilt u een roadtrip door Nieuw-Zeeland maken én dan specifiek in het Zuidereiland? Dan mag een bezoekje aan deze stad absoluut niet ontbreken. Het ziet eruit als een klein dorp, maar dit stadje leeft echt! De kroegen sluiten pas in de ochtenduurtjes en het is hier altijd beregezellig. Tegelijkertijd is het ook een erg chique stad. Er is namelijk ook een rustige kant. Hier kunt u verscheidene leuke bezienswaardigheden bekijken. Ook kunt u het prachtige meer verkennen met een boot. Dat is erg leuk om te doen tijdens uw roadtrip door Nieuw-Zeeland.

Roadtrip door Nieuw-Zeeland: reserveer uw huurauto alvast

Wilt u graag een roadtrip door Nieuw-Zeeland boeken? Reserveer uw huurauto alvast! Via ons handige reserveringssysteem kunt u ontzettend gemakkelijk verschillende autoverhuurders met elkaar vergelijken. Voer simpelweg uw reisdata en ophaaladres in én vergelijk de verschillende aanbieders in een handomdraai. De goedkoopste auto staat altijd bovenaan. Eventueel kunt u gebruikmaken van de verschillende filters, zodat u kunt kiezen voor een bepaald type auto. Een auto huren kan hier.

5.5/10 - (2 stemmen)

Plaats een reactie