Ruta 40: de langste autoweg van Argentinië

De Ruta 40 is de langste autoweg van Argentinië. Overweegt u een roadtrip langs de Ruta 40? Dat is een verstandige keuze! U kunt hier namelijk ontzettend veel leuke dingen zien. Het is wel een erg lange weg, dus trek wel de nodige weken uit voor deze roadtrip.

Wat is er zo mooi aan de Ruta 40?

De Ruta 40 is erg bijzonder. Deze weg lijkt eindeloos en kronkelt door het Zuid-Amerikaanse land heen. Langs de route komt u langs talloze leuke bezienswaardigheden, waaronder meren, bergen, pampa’s, nationale parken en u komt zeer verschillende mensen tegen.

Houd rekening met lange afstanden

Als u de Ruta 40 wilt rijden, dient u wel rekening te houden met enorme afstanden. Daarom is het belangrijk dat u goed rekening houdt met de verschillende reistijden. Plan uw reis daarom zo goed mogelijk. Zorg er eveneens voor dat u voldoende water meeneemt.

De belangrijkste bezienswaardigheden langs de Ruta 40

De Ruta 40 is maar liefst 5.000 kilometer lang en daarmee kunt u ook ontzettend veel leuke bezienswaardigheden tegen. Reist u van noord naar zuid? Dan moet u de volgende bezienswaardigheden echt gezien hebben.

Salta

salta

In het noorden van het land kunt u genieten van een prachtige natuur. De bevolking woont hier soms in barre omstandigheden en overleeft in de hogere gebieden. Als u naar de stad Salta reist, bereikt u het hoogste punt van de Ruta 40. De bijzondere wegen brengen u ver de bergen in. Het lijkt soms net alsof u op een andere planeet beland bent.

Salta is verder een erg bijzondere stad. Er staan namelijk talloze koloniale gebouwen en het gemoedelijke karakter is hier erg bijzonder om mee te maken. Regelmatig worden er bovendien gezellige markten georganiseerd. Ook kunt u hier genieten van een prachtige zonsondergang.

Cafayate

cafayate

De stad Cafayate is erg bijzonder om te bezoeken. Dit stadje staat vooral bekend om haar wijnen. Er zijn hier namelijk verschillende wijnstreken aangelegd. Er is veel zon in het stadje, maar de temperatuur is gematigd. Dat zorgt er ook voor dat het een perfecte streek is om wijn te produceren.

Salinas Grandes

Als u uw route vervolgt, komt u vervolgens langs de Salinas Grandes. Dit is de grootste zoutvlakte ter wereld en is gelegen op zo’n 170 meter boven zeeniveau. De oppervlakte is enorm (net iets groter dan Noord-Brabant). Het is erg bijzonder om te bekijken.

Mendoza

mendoza

Op de Ruta 40 komt u ook langs de wijnstreek Mendoza. Dit is wellicht wel de meest bekende wijnstreek van Argentinië. Vanaf dit punt wordt het landschap ook steeds ruiger. Als u uw route hierna vervolgt, zult u ook steeds meer onherbergzaam landschap zien.

Bariloche

bariloche

De volgende stad die u tegenkomt, is Bariloche. Deze stad wordt ook het Argentijnse Beieren genoemd. Er zijn hier namelijk veel Zwitserse producten. In de wintermaanden kunt u hier bovendien zelfs skiën. In de zomermaanden kunt u genieten van een prachtige natuur.

Nahuel Huapi National Park

Het Nahuel Huapi National Park is een erg bijzonder park. Dit park bestaat uit drie verschillende zones: het hooggebergte, de heuvels en de lagergelegen gebieden. Hoog in de bergen ligt het ‘eeuwige sneeuw’. Een van de mooiste punten is Cerro Catedral. Hier heeft u namelijk een prachtig uitzicht over het meer.

Cuevas de las Manos

Als u verder naar het zuiden rijdt, komt u langs Cuevas de las Manos. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een grottenstelsel. Hier komt u talloze mooie rotstekeningen tegen. Deze tekeningen zijn, naar schatting, tussen de 9.500 en 13.000 jaar oud. Dat is erg bijzonder om te zien.

El Chalten

El Chalten is een bijzondere stad nabij de grens van Chili. Het is vooral een prachtige bestemming als u lekker wilt wandelen. Het landschap hier is erg bijzonder. U vindt hier namelijk talloze hoge bergen, groene valleien, meren en beekjes.

Auto huren?

Wilt u de Ruta 40 binnenkort oprijden met een huurauto? Dan kunt u een auto huren via ons handige reserveringssysteem. U kunt ontzettend gemakkelijk verschillende autoverhuurders met elkaar vergelijken. Op basis van uw reisdata + ophaallocatie en inleverlocatie wordt berekend welke aanbieder het voordeligste is.

10/10 - (1 stemmen)

Plaats een reactie