Roadtrip door Andalusië

Andalusië is een prachtig gebied in het zuiden van Spanje. De streek telt acht provincies en is maar liefst tweemaal zo groot als Nederland. Als u écht alles wilt zien, zult u daar dus wel wat tijd voor uit moeten trekken. Wilt u weten wat de leukste bezienswaardigheden zijn tijdens een roadtrip door Andalusië? Lees dan dit artikel.

De vele witte dorpjes

Tijdens uw roadtrip door Andalusië komt u talloze leuke dorpjes tegen. Er zijn verscheidene witte dorpjes in de bergen in dit gebied. Wellicht is Mijas Pueblo wel de leukste. In dit gezellige dorpje in de bergen kunt u gezellig winkelen, genieten van een drankje op het terras of een lekker hapje eten bij een van de vele restaurants. Vanaf de kust is het circa een kwartiertje rijden naar het dorp. De auto kunt u gemakkelijk kwijt in de lokale parkeergarage en vanaf daar kunt u gemakkelijk het centrum inlopen. De meeste huizen zijn wit, maar er zijn ook een aantal blauwe huizen. Dat heeft ermee te maken dat het dorpje ooit fungeerde als decor voor een smurfenfilm. Er kwamen zoveel toeristen op het dorpje af, dat men het maar zo heeft gelaten.

Een van de oudste steden van Spanje

Een van de oudste steden van Spanje is het kleine stadje Ronda. Er is een diepe kloof die de oude stad van de nieuwe stad afsplitst. Met behulp van een brug kunt u van oud naar nieuw lopen. Vanaf de stad heeft u een prachtig uitzicht en alleen daarvoor kunt u er al heen gaan. Echter heeft het stadje ook nog veel meer te bieden. Zo zijn er talloze leuke bezienswaardigheden in het oude centrum van de stad. Ook hier zijn talloze goede restaurants waar u van kunt genieten.

Málaga

Málaga is een bijzondere stad. Het beschikt over een oud gedeelte, maar ook over een moderner gedeelte. Vooral het oude stadscentrum is erg bijzonder om te bezoeken. Daarnaast heeft de stad ook talloze pleinen, parken en tuinen. Verder kunt u hier ook gezellig winkelen of een lekker hapje eten bij een van de vele restaurants.

Marbella

Marbella is een erg bijzondere stad. Er rijden talloze dure auto’s rond in deze stad. Ook is er een luxe jachthaven aanwezig in het dorpje. In Marbella wonen verscheidene bekende mensen. Zo heeft zelfs de koninklijke familie van Saudi-Arabië hier zelfs een huis. Strandgangers kunnen hier genieten van heerlijke temperaturen aan zee. Het is gewoonweg een prachtige stad waar u heerlijk een aantal dagen kunt vertoeven.

Sevilla

Sevilla is een prachtige stad. In de stad vindt u talloze historische monumenten, parken, kerken en palmtuinen. Het is een typische universiteitsstad met circa 75.000 studenten. Daarnaast kunt u ook nog een bezoekje brengen aan het stadion van de populaire voetbalclub Sevilla. Daarmee kunt u uw roadtrip door Andalusië gezellig afsluiten.

Huurauto voor uw roadtrip door Andalusië?

De meeste Nederlanders kiezen ervoor om met het vliegtuig naar Andalusië te reizen. Vanaf hier kunt u gemakkelijk een auto huren. Wilt u ook graag een roadtrip door Andalusië maken? Reserveer dan vandaag nog uw huurauto via ons handige reserveringssysteem. Via onze website kunt u alle beschikbare aanbieders met elkaar vergelijken. Zo bent u altijd verzekerd van de laagste prijs. Voer simpelweg uw reisdata in reserveer vandaag nog!

7/10 - (3 stemmen)

Plaats een reactie