Corfu verkennen met een huurauto

Corfu is een prachtig Grieks eiland. Ieder jaar trekken er weer talloze toeristen naar deze bestemming. Het eiland is vrij groot én daarmee mag een huurauto eigenlijk niet ontbreken. Bent u benieuwd wat u allemaal kunt zien op het prachtige eiland? Lees dan gerust verder.

Klimaat

Corfu kent een warm mediterraan klimaat, maar is wel iets koeler dan de meeste andere omliggende eilanden. Desondanks kan het in de zomermaanden erg warm worden. De neerslag is dan namelijk veel lager dan gedurende de wintermaanden en dat zorgt voor een flinke temperatuurstijging. In de kustgebieden kunt u genieten van een lekker briesje vanuit de zee.

Tip: Ga goed voorbereid op reis en zorg voor een goede huurauto mét airco.

Bezienswaardigheden op Corfu

Op Corfu kunt u talloze leuke bezienswaardigheden bekijken. Het groene eiland heeft ontzettend veel te bieden. Ook snorkelaars kunnen terecht op het Griekse eiland. Ook onderwater is er namelijk voldoende te zien.

Corfu-stad

Corfu-stad is de hoofdstad van het eiland. In het oude centrum van de stad kunt u talloze leuke bezienswaardigheden bekijken. Zo kunt u onder ander een bezoekje brengen aan het Platiteraklooster, St. Jason en St Sossipatroskerk, de kerk van St. Spriidon of de Kathedraal van Panagia Spiliotissa. Ook zijn er talloze musea waar u een bezoekje aan kunt brengen. Daarmee is Corfu-Stad dan ook echt een cultuurstad.

Pantokrator

Bent u avontuurlijk ingesteld? Dan kunt u de Pantokrator beklimmen. Dit is met een hoogte van circa 900 meter de hoogste berg van Corfu. Om de berg heen zijn verschillende dorpjes gebouwd. Via deze dorpen kunt u de berg gemakkelijk bereiken. Vanaf de top van de berg heeft u een prachtig uitzicht over het eiland.

Muizeneiland

Het Muizeneiland is een onbewoond eiland waar u een bijzonder klooster aantreft. Volgens velen is dit zelfs het meest gefotografeerde klooster van het eiland. Ook staat er een kerk uit de twaalfde eeuw.

Archeologisch Museum

Cultuurliefhebbers opgelet! U kunt een bezoekje brengen aan het Archeologisch Museum bij het plaatsje Armeni Vraila. In het plaatsje kunt u meer leren over de plaatselijke cultuur. Ook liggen er verscheidene opgegraven historische spullen in het museum. Het is erg bijzonder om te bekijken.

Kavos

In het zuiden van het eiland kunt u het bijzondere plaatsje Kavos bezoeken. U kunt hier van alles beleven. Zo kunt u hier onder andere watersporten beoefenen óf u kunt een boottour boeken. Met een boottour kunt u een bezoekje brengen aan een van de omliggende eilandjes. In de stad zelf kunt u bovendien nog een bezoekje brengen aan het Panayia Arkoudillas klooster. Blijft u overnachten in de stad? Dan kunt u ook overwegen om een van de leuke bars of discotheken te bezoeken. Deze zijn geopend tot in de vroege ochtenduren.

Ga voorbereid op reis! Reserveer uw huurauto alvast

Wist u dat u ontzettend veel geld kunt besparen als u uw huurauto van tevoren reserveert? Via ons handige vergelijkingssysteem kunt bovendien alle beschikbaar autoverhuurders met elkaar vergelijken. Zo bent u altijd verzekerd van de scherpste prijs. Voer uw reisdata + reisbestemming in én vergelijk! U kunt uw reservering gemakkelijk afronden per iDEAL óf creditcard. Een auto huren was nog nooit zo gemakkelijk.

7/10 - (3 stemmen)

Plaats een reactie