Pech met de huurauto? Wat nu?

Het zal u maar overkomen: pech met de huurauto. U kunt natuurlijk nog verscheidene dingen proberen om de auto weer aan de praat te krijgen, maar wat als niets werkt? Wat kunt u nu doen? U leest het in dit artikel.

Road Side Service

Het is natuurlijk ontzettend vervelend als u pech met de huurauto hebt. Echter is het dan belangrijk om contact op te nemen met de zogeheten Road Side Service. Zij kunnen u verder assisteren. Het telefoonnummer van de nooddiensten vindt u terug op het huurcontract. Geef zo goed mogelijk aan wat er precies aan de hand is. Aan de hand daarvan zullen zij een monteur en/of een sleepwagen naar u toesturen. Geef bovendien ook goed aan waar u precies gestrand bent met de auto.

De monteur kan u vervolgens vertellen wat er precies moet gebeuren aan de auto. In sommige gevallen wordt de auto direct gerepareerd, maar dat is natuurlijk niet altijd mogelijk. In dat geval zal er dus een vervangende auto moeten komen, zodat u wel weer verder kunt. Pech met de huurauto is nooit leuk, maar gelukkig staat er dan vaak wel weer snel een vervangende huurauto klaar.

Extra verzekeringen voor pech met de huurauto

Meestal zijn extra verzekeringen voor pech met de huurauto niet nodig. De meeste punten die gelden bij de Road Side Service worden betaald door de autoverhuurder. Indien het simpelweg niet uw schuld is kunt u er ook niets aan doen. Heeft u uzelf buitengesloten van de auto? Dan zijn de kosten wel voor eigen rekening.

Contact opnemen met uw verzekeraar

Komt u er niet helemaal uit met de Road Side Service? Dan kunt u natuurlijk ook nog contact opnemen met het hoofdkantoor van uw autoverhuurder. Zij kunnen wellicht ook contact opnemen met de Road Side Service voor u.

Auto huren?

Wilt u graag een auto huren voor uw volgende reisbestemming? Start dan direct met huurauto’s vergelijken en bekijk welke aanbieder het voordeligste is tijdens uw reisdata. Vergelijken en reserveren was nog nooit zo gemakkelijk.

7/10 - (3 stemmen)

Plaats een reactie