Een lekke band met uw huurauto? Dit kunt u doen!

Het zal misschien niet zo snel voorkomen: u krijgt een lekke band met uw huurauto. Helaas kan het natuurlijk iedereen overkomen. Daar staat u natuurlijk totaal niet op te wachten tijdens uw vakantie én daarom kunt u er maar beter op voorbereid zijn. Wat kunt u doen?

Als u een beetje handig bent, kunt u de band wellicht zelf vervangen. Bouten los, krik eronder, wiel eraf, reservewiel eronder, bouten weer vast én doorrijden maar. Dat is echter niet voor iedereen weggelegd.

1. Probeer het zelf

Bent u zelf wel een beetje handig? Dan kunt u natuurlijk ook zelf proberen om uw band te vervangen. In de kofferbak ligt namelijk een reserveband of een noodband en een reparatiekit. Met behulp van deze materialen is het mogelijk om de band te vervangen. Daarna kunt u de band nog laten repareren door een expert bij de lokale garage. Met de reserveband kunt u niet zo hard rijden als normaal. Rijd dus voorzichtig en ga zo spoedig mogelijk naar een goede garage.

2. Lokale garage

Heeft u niet zoveel schade aan de band, maar ziet u dat deze wel op zeer korte termijn vervangen moet worden? Dan kunt u er ook voor kiezen om nog kort door te rijden naar de lokale garage. Hier kunnen zij de band voor u vervangen.

3. Wegslepen

Heeft u geen reparatiekit of kunt u er ook niet meer mee rijden? Dan kunt u de wagenparkaanbieder bellen. Het nummer daarvan vindt u terug op het huurcontract. Waarschijnlijk zal de huurauto worden weggesleept, maar mogelijk wordt de band ook ter plekke vervangen.

Kosten?

De kosten van de lekke band worden vaak vergoed door de autoverhuurder. Bij nalatigheid kan het echter zijn dat u geen vergoeding krijgt. Heeft u bijvoorbeeld gereden over een weg vol met stenen? Dan is de kans klein dat u de lekke band vergoed krijgt.

Een auto huren?

Wilt u graag een auto huren voor uw volgende reis? Dan kunt u gebruikmaken van onze handige autovergelijker. Vul gewoonweg in wat uw bestemming is én op welke data u reist. Op basis daarvan controleert het reserveringssysteem welke aanbieder het voordeligste is.

6.7/10 - (3 stemmen)

Plaats een reactie